Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Zdravo naa site imam eden problem,jas imam bg pasos a mojata sopruga bese na intervju vo maj 2014 i od togas e vo redovna procedura ama posto gi zategnaa rabotite posrednikot mi pobara bilo kakov dokument od dedo,baba ili od bratucedi so bg pasos,posto od dedo baba ne gi cuvaat pobaravme od nivniot braced koj ima bg pasos ama toj nejki da i go dade navodno poradi strav da ne mu go zemat negoviot pasos :D smesno. E sega prasanjeto mi e nejzinite baba i dedo ucele bg skolo ama posto se pocinati dokumentite se izgubeni,frleni dali e mozno da se obezbedat istite(dali ima arhiv) ili nekako od ovaj rodninata da se obezbedi nekakov dokument od Bugarija.
jas kolku so znam nikoj nema da mu go zemi bidejki na notar se pravi fotokopija zaverena i se nosi fotokopijata kako dokaz za bg pasos, nema sansi nekoj da mu go zemi, a za arhiv neznam.. i mene bas me interesira

Член од
25 јануари 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
e ajde kako da mu dokazam go ubedvavme ama ili ne saka da go dade ili pak stvarno mu e strav i za zal ne go prasa negovito posrednik tuku prasval rekla kazala i demek taka tie mu rekle i jas mu se cudam na negoviot pamet

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
e ajde kako da mu dokazam go ubedvavme ama ili ne saka da go dade ili pak stvarno mu e strav i za zal ne go prasa negovito posrednik tuku prasval rekla kazala i demek taka tie mu rekle i jas mu se cudam na negoviot pamet
haha tesko nego na pameto, toj treba samo da se pojavi na notar so negoviot pasos da se potpisi i da si zamini pak so negooviot pasos, nisto pojke :)

Член од
17 јануари 2015
Мислења
15
Поени од реакции
6
Dance mnogu se ceka ako apliciras od ambasadata jas podnesov 20.10.2014 i uste me matkaat de zavrti za 2 meseca de zavrti za 3 meseca se ceka i po 7-8 meseca za proizhod preku ambasada preveduvacot mi kaza mislev deka me laze ama ne bilo taka a kaj e drugoto intervju itd itd[DOUBLEPOST=1422206510][/DOUBLEPOST]

Za predci ne se sekiraj ako imas da platis skap e ama vrsi rabota
fala za odgovorot,sega ostanuva da cekam bitno e da go dobijam proishodot.ja pocnav procedurata preku ambasada,a posle ke vidam.ne me interesiraat nikakvi posrednici gi ima sekakvi i iskreno ne im veruvam.Da mi pravi nekoj fals dokumenti nema da dozvolam zaradi takvi nekoi bugarija ni go stegna i kaisot okolu izdavanje pasosi.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
fala za odgovorot,sega ostanuva da cekam bitno e da go dobijam proishodot.ja pocnav procedurata preku ambasada,a posle ke vidam.ne me interesiraat nikakvi posrednici gi ima sekakvi i iskreno ne im veruvam.Da mi pravi nekoj fals dokumenti nema da dozvolam zaradi takvi nekoi bugarija ni go stegna i kaisot okolu izdavanje pasosi.

Da dance vo pravo si ama 3 godini ne ni gine za pasosot da go zememe mnogu sporo odi

Член од
8 јануари 2015
Мислења
94
Поени од реакции
48
Ima nekoj zemeno preku ambasada kako odi procdurata otkako ke izlzi brojceto se odi bg ili preku ambasada se slikas . I kolku vreme se ceka za potpis

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.301
Ima nekoj zemeno preku ambasada kako odi procdurata otkako ke izlzi brojceto se odi bg ili preku ambasada se slikas . I kolku vreme se ceka za potpis
Аплицирањето преку амбасада ти е исто како и во софија само што не идеш до софија, ама затоа е поспоро од амбасада ги пракаат по пошта твоите документи во бугарија и по пошта добиваат одговор. А дипломатска пошта пракаат 2 пати во годината. Можеш да поминеш и интервју и бројот ќе ти биде со неколку месеци задоцнување, пример јас бев на интервју 03 - јануари - 2014 а бројчето што го имам ми е 43хх/2014
Е сега на она твоето прашање дали можеш да се сликаш, можеш да одиш и да се сликаш во амбасада точно и можеш и пасошот да го подигнеш во амбасада. А дали можеш да го земеш документот од правосудие во амбасада мислам дека можеш и него ама треба да идеш во амбасада да им кажеш дека сакаш да го подигнеш таму.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Аплицирањето преку амбасада ти е исто како и во софија само што не идеш до софија, ама затоа е поспоро од амбасада ги пракаат по пошта твоите документи во бугарија и по пошта добиваат одговор. А дипломатска пошта пракаат 2 пати во годината. Можеш да поминеш и интервју и бројот ќе ти биде со неколку месеци задоцнување, пример јас бев на интервју 03 - јануари - 2014 а бројчето што го имам ми е 43хх/2014
Е сега на она твоето прашање дали можеш да се сликаш, можеш да одиш и да се сликаш во амбасада точно и можеш и пасошот да го подигнеш во амбасада. А дали можеш да го земеш документот од правосудие во амбасада мислам дека можеш и него ама треба да идеш во амбасада да им кажеш дека сакаш да го подигнеш таму.
Ако е поднесено во амбасада тогаш го праќаат во амбасада мислам дека не можеш да го подигнеш во министерство сум сретнал бројчиња кај што пишува:

Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 94 от 2014 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.

Член од
26 јануари 2015
Мислења
1
Поени од реакции
1
Zdravo momci
Vo juli 2014 podadov za bugarski pasos vrs osnova na drzavjanstvoto na tatkomi (a sega veke ima i pasos takomi)
Brojceto mie 8443 go proveruvam i mi pisuva :
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции

Do koga ke bide na proverka pominaa veke 7 meseci znaci tatkomi ima drzavjanstvo za mene treba da e pobrzo do 1 godina bilo zakonski da go zemam znaci do juli 2015 sto mislite vie ?? ili treba da davam nekakva molba sega deka go podigna tatkomi pasosot ili plus deka imam diplomirano fakultet pa deka kobajagi bi akal da prodolzam postdiplomski nekade vo Eu ke pomogne toa

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Zdravo momci
Vo juli 2014 podadov za bugarski pasos vrs osnova na drzavjanstvoto na tatkomi (a sega veke ima i pasos takomi)
Brojceto mie 8443 go proveruvam i mi pisuva :
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции

Do koga ke bide na proverka pominaa veke 7 meseci znaci tatkomi ima drzavjanstvo za mene treba da e pobrzo do 1 godina bilo zakonski da go zemam znaci do juli 2015 sto mislite vie ?? ili treba da davam nekakva molba sega deka go podigna tatkomi pasosot ili plus deka imam diplomirano fakultet pa deka kobajagi bi akal da prodolzam postdiplomski nekade vo Eu ke pomogne toa
I tebe ti e standardna procedurata do 14 godini ako e deteto togas dobiva za 2-3 meseci a nad 14 si ceka kkao i ostanatite.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
dali znae koj gi vadi posmrnicite so sofija imam prababa koja ziveese vo bugarija i koja tamu e pocinata megutoa za celava ova rabota sakam da gi spremam od pocetok site raboti za da bidam spremen koga ke dojdi vreme . ke ve molam za pomos

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
zdravo na site vo forumov imam edno prasanje dali imate nekoj posrednik sto vaga stari dokumeti od sofia jas imam tocni podatoci od kaj se naogaat dokumetite I sto da bara .samo sto retko odam za sofia za da podnesam baranje.Ako znae nekoj neka mi pise.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Знае некој да каже што всушност значи "Преписката е прекината". Значи ли дека си одбиен или нешто друго??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom