Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Види 1г или 1.5г по интервјуто се чека да излезе протокол.Во протоколт ќе бидеш вратен на дополнителна или ќе добиеш не може да бидеш во задолжителна.Мислам дека прашањето е погрешно поставено.
Na zadolzitelna ako si moze i da te prekratat toa mene mi se sluci taka da bidi potgotven na se. Neka ne te lazat deka sigurno ke projdes mislam deka ti pisav vo inbox.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Na zadolzitelna ako si moze i da te prekratat toa mene mi se sluci taka da bidi potgotven na se. Neka ne te lazat deka sigurno ke projdes mislam deka ti pisav vo inbox.
Zasto bi te prekratile? Moze samo da pobaraat dopolnitelno nesto pa odposle da te prekratat a vo start ne[DOUBLEPOST=1422144500][/DOUBLEPOST]
Вреди да пробаш. Однеси ги документите пред да те стават на дополнителна. Се разбира изводи од тебе до дедо ти, преведени и легализирани и некоја потврда дека дедо ти студирал таму.
Se razbira deka ke podnesam se toa. Samo me interesirase dali nekoj imal slicna situacija. Fala

Член од
17 јануари 2015
Мислења
15
Поени од реакции
6
ocigledno ima mnogu nejasnotii okolu bg proishod,ministerstvo,protokoli vrakanje na proceduri i slicno,samo do koga nikoj ne znae ima zakon,no ova e politicka odluka.Eve na primer uste vo ambasada ti baraat stari dokumenti od dedo,baba.Jas za sreka imam zacuvano stari dokumenti,gi podadov za proishod i mi rekoa vo maj da se javam,ama koj znae moze uste nesto ke dodadat iako mi rekoa deka se vo red.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Nema nejasnotii. Ti baraat dokaz ako ti e validen ke si pomines ako ne toa e. A koga kako zavisi od srekata sto ja imas. I normalno ke odi sporo koga pola makedonija resi pasos da bara. Cekajte i trajte.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
ocigledno ima mnogu nejasnotii okolu bg proishod,ministerstvo,protokoli vrakanje na proceduri i slicno,samo do koga nikoj ne znae ima zakon,no ova e politicka odluka.Eve na primer uste vo ambasada ti baraat stari dokumenti od dedo,baba.Jas za sreka imam zacuvano stari dokumenti,gi podadov za proishod i mi rekoa vo maj da se javam,ama koj znae moze uste nesto ke dodadat iako mi rekoa deka se vo red.

koj mesec predade vo ambasada ???

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Zasto bi te prekratile? Moze samo da pobaraat dopolnitelno nesto pa odposle da te prekratat a vo start ne[DOUBLEPOST=1422144500][/DOUBLEPOST]
Se razbira deka ke podnesam se toa. Samo me interesirase dali nekoj imal slicna situacija. Fala
Jas sum od 2012 me stavija na dopolnitelna im donesov me vratija na zadolzitelna i me prekratija na predhodnite postovi kazav a i ne sum samo jas ne ima MNOGU .

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Predadov ovoj mesec,za mene moze za soprugot ne, posto nema predci po baba ili dedo. Ako imate drugo iskustvo kazete, mene taka mi kazaa

Dance mnogu se ceka ako apliciras od ambasadata jas podnesov 20.10.2014 i uste me matkaat de zavrti za 2 meseca de zavrti za 3 meseca se ceka i po 7-8 meseca za proizhod preku ambasada preveduvacot mi kaza mislev deka me laze ama ne bilo taka a kaj e drugoto intervju itd itd[DOUBLEPOST=1422206510][/DOUBLEPOST]
Predadov ovoj mesec,za mene moze za soprugot ne, posto nema predci po baba ili dedo. Ako imate drugo iskustvo kazete, mene taka mi kazaa
Za predci ne se sekiraj ako imas da platis skap e ama vrsi rabota

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Dance mnogu se ceka ako apliciras od ambasadata jas podnesov 20.10.2014 i uste me matkaat de zavrti za 2 meseca de zavrti za 3 meseca se ceka i po 7-8 meseca za proizhod preku ambasada preveduvacot mi kaza mislev deka me laze ama ne bilo taka a kaj e drugoto intervju itd itd[DOUBLEPOST=1422206510][/DOUBLEPOST]

Za predci ne se sekiraj ako imas da platis skap e ama vrsi rabota
druze dan pravat fals dokumenti zasto i na takov naletav???????

Член од
25 јануари 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Zdravo naa site imam eden problem,jas imam bg pasos a mojata sopruga bese na intervju vo maj 2014 i od togas e vo redovna procedura ama posto gi zategnaa rabotite posrednikot mi pobara bilo kakov dokument od dedo,baba ili od bratucedi so bg pasos,posto od dedo baba ne gi cuvaat pobaravme od nivniot braced koj ima bg pasos ama toj nejki da i go dade navodno poradi strav da ne mu go zemat negoviot pasos :D smesno. E sega prasanjeto mi e nejzinite baba i dedo ucele bg skolo ama posto se pocinati dokumentite se izgubeni,frleni dali e mozno da se obezbedat istite(dali ima arhiv) ili nekako od ovaj rodninata da se obezbedi nekakov dokument od Bugarija.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
zdravo sakam da ve prasam za mojot slucaj jas imam licna karta so traen prestoj vo republika bugarija go cuvam udostoverenieto od 2008 god bev pred nekoj den vo bg ambasada vo bitola deckoto na vrata mi rece deka so toj dokument nemalo nikakov problem da podnesam za bg drzavjanstvo dali nekoj ima iskustvo so mojot slucaj fala od napred

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom