Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каков териер е таткото? И твоето не е чистокрвна раса, мешанче е.Imam terier od majka malteska pudlica i tatko terier dali nekoj ima takava raza na kuce
Malku imas loso sfateno. I erdel terierot sigurno ima nekoi rasi vo sebe sto se mesani. Nema cista rasa. Rabotni kucinja i terieri ne ja sfakam podelbata i klasifikacijata. Crniot ruski terier e cista rasa denes, zatoa sto parenjeto so ista edinka pripadnik na rasata dava ist potomok kako roditelite, ne dava kuce sto lici na rasite koi bile mesani.Кога читав историја за расите на кучиња, сфатив дека грешка сум. Имам на почеток пишано дека Ерделите се најголеми териери после Црниот руски, но дознав дека црниот руски не е чист териер, туку во крвта има и ротвајлер и остали раси. Затоа е ставен во "работни кучиња", а не во "териери".
Најдобро е да го однесеш на ветеринар и да му проверат крвна слика. Се што ќе му дадеш без да се консултираш прво со ветеринар може само да му наштети и да му ја влоши ситуацијата. Сигурно му се потребни витамини, но без да провериш крвна слика и посета на ветеринар не превземај ништо на своја рака. Како и да е почни да му даваш квалитетна сува храна бидејќи тие содржат скоро се што е потребно.Здраво дечки, гледам дека оддамна нема дискусии на темава, па еве ја да почнам. Штотуку ми подарија ердел Териер кои бил чуван, па го напуштиле. Крзното му е никакво. Негде фали, не е густо и рунтаво како други ердели кои ги знам. Дури на местата кај што фали како да има и некои чудни рани (не се отворени). Бидејќи прв пат чувам куче, а оваа раса е малку специфична, барам помош од вас (гледам дека некои доста се разбираат). Што да превземам за да и се врати крзното густо и сјајно? Со оглед на тоа што веќе заладува, а го чувам надвор не можам ни да го избањам. Ќе ми треба препорака и за салон за шишање миленици,но по можност да е поевтин. Дали има потреба од витамини? Секој совет би ми бил од корист.