Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
@Me2 ај види во Settings да не ти е изместено нешто. Или едноставно export bookmarks во друг прелистувач и одново инсталирај Chrome. После само врати ги со import.[DOUBLEPOST=1421353590][/DOUBLEPOST]
Незнаев каде точно да го сместам (мислев дека е до хромот) ама со сами апдејти на виндоусот се среди, како и да е фала

Sent from my iPhone using Tapatalk
За кој пост збориш? :ROFLMAO:

Ова не е Интернет и мрежи, ама ајде :D Каква тастатура имаш и пробај со Snipping tool. Скоро исто е, само влечеш со маус колкава површина сакаш. После директно сними како слика.
Па знам , ама претпоставував дека некој овде би знаел . Инаку знам за Snipping tool ама чудно ми падна за P.Screen ....
Се извинувам што го сместив овде :(

Па знам , ама претпоставував дека некој овде би знаел . Инаку знам за Snipping tool ама чудно ми падна за P.Screen ....
Се извинувам што го сместив овде :(
Пробај со друга тастатура, може и до самото копче да е.

Здраво на сите, сакам да ве прашам за една работа, сакам да направам дека седам од друга држава, да покажува ИП адреса на која ќе пишува дека седам од друга земја например Хрватска Загреб...
Па би ве замилил ако некој знае да ми објасни како треба и што треба. Фала ви однапред

Ќе најдеш на google хрватски vpn server. Таму имаш инструкции како да се поврзеш и ете ти нивна адреса.

Земав лаптоп и ми инсталираа Windows 8, и има еден бааѓи голем проблем за гејмер како мене. Значи пробав да играм дота2 и кантер страјк глобал офенсив, ама не се игра пингот го крева многу. Проверив пинг на секој 5 секунди крева по 1346 и после паѓа на 30. Пробав некој трикови од јутуб како "Allow the computer to turn off this device to save power" гледам најчесто тоа демек е проблемот, ама ете кај мене не се поправа така(не е само кај мене и кај други не се поправа со тоа). И сеа незнам како на друг начин да се поправи пингот. Инаку многу имаат проблем со Windows 8...

Дали може некој да ми помогне околу брзината на интернетот на макс тв? Имам ист пакет на две места и дома (каде што имам макс тв 3 години) е побрз, додека на другото место интернетот (макс тв ставив пред 2 месеца) е тапа (пред се препознавам по download-от? Фала ви однапред

Дали може некој да ми помогне околу брзината на интернетот на макс тв? Имам ист пакет на две места и дома (каде што имам макс тв 3 години) е побрз, додека на другото место интернетот (макс тв ставив пред 2 месеца) е тапа (пред се препознавам по download-от? Фала ви однапред
0800 12345 само тие може да ти помогнат.

Може некој да ми даде информации за SDN(Software Defined Networking), само по можност на македонски да бидат :icon_mrgr:
Фала.

Не знам што се деси со интернетов , веќе две недели 90% од VEVO каналите на youtube ми се блокирани , еве
yyyy.jpg
оваа песна летоска 1000 и кусур пати ми беше пуштена ,сеа никако , од ниту еден бровсер не сака.

Истото е и со замунда
za.jpg
си ја пишувам замунда.нет и ме носи тука , кликаш на click here to... и пак исто
Пробував ова да го средам ми кажаа , али пак ништо
вака беше прво
riiiii.jpg
Ова го направив http://prntscr.com/62q4r0 и пак по старо тера.
Што може да е проблемот? Некој?

Не знам што се деси со интернетов , веќе две недели 90% од VEVO каналите на youtube ми се блокирани , еве
Прегледај го приврзокот 113898
оваа песна летоска 1000 и кусур пати ми беше пуштена ,сеа никако , од ниту еден бровсер не сака.

Истото е и со замунда
Прегледај го приврзокот 113899
си ја пишувам замунда.нет и ме носи тука , кликаш на click here to... и пак исто
вака беше прво
Прегледај го приврзокот 113901
Инсталирај си Hola, екстензија за Хром е. Од таму ке си подесиш некоја друга држава и ќе си работи.[DOUBLEPOST=1423486596][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 113898

Истото е и со замунда
Прегледај го приврзокот 113899
вака беше прво
Прегледај го приврзокот 113901
Инсталирај си Hola, екстензија за Хром е. Од таму ке си подесиш некоја друга држава и ќе си работи.

Zhiveam vo Toronto i sledam makedonska TV preku tell-e-com koj nudi 12 kanali. Vo posledno vreme izgleda deka imaat problem so Paypal i ne mozhat da izvrshat naplata pa taka ne dobivam TV. Ako nekoj ovde znae nekoj drug provajder na Makedonska Televizija preku internet bi bil blagodaren na sekoe info.

Zhiveam vo Toronto i sledam makedonska TV preku tell-e-com koj nudi 12 kanali. Vo posledno vreme izgleda deka imaat problem so Paypal i ne mozhat da izvrshat naplata pa taka ne dobivam TV. Ako nekoj ovde znae nekoj drug provajder na Makedonska Televizija preku internet bi bil blagodaren na sekoe info.
За да ги гледаш МРТ каналите мислам можеш и од play.mrt.com.mk

Ми треба совет од некој што разбира за рутери. Имам Linksys E900 и ми нудат да ми дадат Linksys WRT610n кој е постар модел. Може ли некој да ми каже што е подобро да останам на сегашниот или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom