Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Mene posrednikot me zezna.Najdobro ako mozi nekako da se proveri so drug posrednik ili podaj uste ednas.Po pravilo statusot treba da se promeni 2 do3 nedeli po dostavuvanjeto.Jas bev 8 meseci na dopolnitelna i dostaviv po vtor pat preku drug posrednik i statusot za 3 nedeli mi se smena.Imam vencanica od bg.egzarhija od prababa i pradedo i diplomi za zavrseno obrazovanie stari nad 100g.
daj mi kontakt broj od toj posrednik so ti zavrsil rabota,samo sto jas originalot go dadov sega imam samo kopija zaverena kaj mkd notar,neznam dal ke mi zavrsi sega voj dokument rabota.

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Баш ме интересира дали докумет стар кај што дедо ми се суди со некој напишан на бугарски и со бугарски таксени марки би свршил работа, би знаел некој да ми каже ? Само што на тој документ презимето завршува на ИЧ.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
daj mi kontakt broj od toj posrednik so ti zavrsil rabota,samo sto jas originalot go dadov sega imam samo kopija zaverena kaj mkd notar,neznam dal ke mi zavrsi sega voj dokument rabota.
Со копија заверена на македонски нотар не вршиш работа. фати го посредникот за гуша и нека ти ги врати документите. По мое не ги ни поднел каде што треба, ти ги земал парите и документите ги ставил во фиока.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Со копија заверена на македонски нотар не вршиш работа. фати го посредникот за гуша и нека ти ги врати документите. По мое не ги ни поднел каде што треба, ти ги земал парите и документите ги ставил во фиока.
posrednikot mi e skolski drugar,i mi rece deka toj mu gi dal na nekoj covek od bugarija(so toj covek sorabotuval)i deka sigurno dokumentot e dostaven samo treba da se ceka,no jas iskreno ne mu veruvam,a moze li nekako da proveram dali se barem dostaveni,pa potoa da se raspravam so posrednikot.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
posrednikot mi e skolski drugar,i mi rece deka toj mu gi dal na nekoj covek od bugarija(so toj covek sorabotuval)i deka sigurno dokumentot e dostaven samo treba da se ceka,no jas iskreno ne mu veruvam,a moze li nekako da proveram dali se barem dostaveni,pa potoa da se raspravam so posrednikot.
Да одиш директно во Софија и да прашаш. Или да дадеш полноможно на некој посредник во твое има да праша. Друго чаре немаш.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Да одиш директно во Софија и да прашаш. Или да дадеш полноможно на некој посредник во твое има да праша. Друго чаре немаш.
fala na sovetot,podobro da odam i da si prasam,jas telefonski se javiv mi rekoa deka nemozele takvi informacii da mi dadat,taka da toa e.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Ve molam za sovet. Intervjuto mi bese kraj na oktomvri 2013 i od togas prepiskata mi e vo zadolzitelna procedura. Uste ne sum dosla na red za dopolnitelen dokaz za bg poteklo. Jas nemam rodnini bugari nitu bugarsko poteklo no mojot dedo studiral vo sofia, bugarija od 1942-1946 i go pronajdoa vo ahriva. Isto taka bil podocna prekrsten od ivan vo jovan i prezimeto od ov vo ski. Mi rekoa deka so ovie dokazi mozam da sredam i da pominam. Vase mislenje? Blagodaram[DOUBLEPOST=1422132007][/DOUBLEPOST]Prezimeto od ev vo ski*

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Ve molam za sovet. Intervjuto mi bese kraj na oktomvri 2013 i od togas prepiskata mi e vo zadolzitelna procedura. Uste ne sum dosla na red za dopolnitelen dokaz za bg poteklo. Jas nemam rodnini bugari nitu bugarsko poteklo no mojot dedo studiral vo sofia, bugarija od 1942-1946 i go pronajdoa vo ahriva. Isto taka bil podocna prekrsten od ivan vo jovan i prezimeto od ov vo ski. Mi rekoa deka so ovie dokazi mozam da sredam i da pominam. Vase mislenje? Blagodaram
Вреди да пробаш. Однеси ги документите пред да те стават на дополнителна. Се разбира изводи од тебе до дедо ти, преведени и легализирани и некоја потврда дека дедо ти студирал таму.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Дали некој знае што значи задолжителна процедура.Мислам дека треба да почекаш бројот да излезе во протокол или достави пред да те вратат на дополнителна

Последно уредено:
Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Дали некој знае што значи задолжителна процедура и дали може некој 1г и 3 месеци да биде во задолжителна.
Тоа значи дека или се уште не ти е разгледан предметот или ти е решен позитивно и наскоро ќе ти се смени статусот во одобрен.
Од кога има поминато 1 год и 3 месеци? Од интервјуто?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Види 1г или 1.5г по интервјуто се чека да излезе протокол.Во протоколт ќе бидеш вратен на дополнителна или ќе добиеш не може да бидеш во задолжителна.Мислам дека прашањето е погрешно поставено.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Види 1г или 1.5г по интервјуто се чека да излезе протокол.Во протоколт ќе бидеш вратен на дополнителна или ќе добиеш не може да бидеш во задолжителна.Мислам дека прашањето е погрешно поставено.
Има случаи кои биле на дополнителна проверка, па откако однеле дополнителни документи ги враќаат во задолжителна процедура, што значи дека документите се во ред и претстои позитивно решение. А има и случаи (како мојот сопруг) кој однесе дополнителни документи пред време и беше во задолжителна процедура 1 година и 4 месеци. Најпрво бројките околу него беа вратени на дополнителна проверка во соопштението на 30.12, на 5 и 6 јануари излегоа протоколи а на 7 јан му се смени статусот т.е. молбата му беше уважена и сега чека потпис.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom