Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2015
Мислења
94
Поени од реакции
48
Kako mislis po koja osnova, jas poslednio voz go fana koga ne baraa dokumenti za proishod!!
Koga bese na intervju i preku ambasada ili bugarija bese[DOUBLEPOST=1422098027][/DOUBLEPOST]Koga bese na intervju i dali dostave dokumenti za poteklo kako odese peku ambasada ili bugaija bese na intervju

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
A kakvi se tie od 2014 brojcinja sto se prekrateni, ima brojcinja i do mene i nad mene, sto e rab koj znae!!
Тие се луѓе кои прво се откажале од БГ државјанство па повторно си го бараат назад.
За нас се битни само тие бројчиња со овој текст = Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за придобиване на б'лгарско гражданство, по молби подадени по реда и условијата на ЗБГ, изм. Д. В. бр. 33 от 30.04.2010 в сила от 04.05.2010 г. както следва:

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Вака стојат работите. ДАБЧ пред две недели прекинала со издавање преку братучеди, сестри и сл, и признава само од родители и предци. Затоа некои добиле, а некои не. Кој добил, добил. Сега се чека на промената на процедурата, најверојатно во Собрание, со нов закон.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Вака стојат работите. ДАБЧ пред две недели прекинала со издавање преку братучеди, сестри и сл, и признава само од родители и предци. Затоа некои добиле, а некои не. Кој добил, добил. Сега се чека на промената на процедурата, најверојатно во Собрание, со нов закон.
znaci mesto da se olesni procedurata tie uste poveke e zategnuvaat,pa koga ke imat nekoj rezultat od novava vlada vo bg i dali ke ima nekoe olesnuvanje znae nekoj so sigurnost da kaze?
jas druze kako dop.dokument za proizhod bitola vo konzulatot dostaviv deklaracija zaverena na notar i uverenie od BKK od strumica,mislam deka sega se prateni dok vo sofia,ima li sansi da dobijam proizhod da mi odobrat ili.....?

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
znaci mesto da se olesni procedurata tie uste poveke e zategnuvaat,pa koga ke imat nekoj rezultat od novava vlada vo bg i dali ke ima nekoe olesnuvanje znae nekoj so sigurnost da kaze?
jas druze kako dop.dokument za proizhod bitola vo konzulatot dostaviv deklaracija zaverena na notar i uverenie od BKK od strumica,mislam deka sega se prateni dok vo sofia,ima li sansi da dobijam proizhod da mi odobrat ili.....?
Уверението за сега не помага. Можеби со новиот закон ќе помогне. Ако се иде на промена во Собрание, тоа може да биде и за две недели, и за пет месеци, тоа е нивна изјава.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
А тој заКон како е како предлог? Зашо може да се смени Законот и да биде полошо сериозно. Ако некој знај за ова нешто нека сподели.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
А тој заКон како е како предлог? Зашо може да се смени Законот и да биде полошо сериозно. Ако некој знај за ова нешто нека сподели.
Законот ќе биде инициран од Каракачанов, значи може да биде само на подобро.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Законот ќе биде инициран од Каракачанов, значи може да биде само на подобро.
Дечки дали вие разбирате дека нема никаква врска никаков закон се е политичка одлука моментално се спроведува нечија политика и затоа е ваква ситуацијата. Според сега постоечкиот закон на вас не ви се потребни никакви документи вие пред министерството за правосудие вашето потекло го докажувате со ПРОИСХОД издаден од државна агенција на Бугарија и толку никаде во законот не пишува дека треба да носие било какви дополнителни документи сум го прочитал цел закон а можете и вие на страната на правосудие. Мислам дека имаат голем притисок од ЕУ.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Дечки дали вие разбирате дека нема никаква врска никаков закон се е политичка одлука моментално се спроведува нечија политика и затоа е ваква ситуацијата. Според сега постоечкиот закон на вас не ви се потребни никакви документи вие пред министерството за правосудие вашето потекло го докажувате со ПРОИСХОД издаден од државна агенција на Бугарија и толку никаде во законот не пишува дека треба да носие било какви дополнителни документи сум го прочитал цел закон а можете и вие на страната на правосудие. Мислам дека имаат голем притисок од ЕУ.
Точно е дека и по постоечкиот закон не се потребни дополнителни документи какви што бараат сега. Ако ДАБЧ се пополни со луге кои сакаат олеснување на процедурата, нема потреба од нов закон. Поднесување на нов закон во собрание е план Б.
Не верувам дека ЕУ многу притиска, бидејќи Романија им даде пола милион пасоши на Молдавците, па не се бунеа, а овде се работи за неколку илјади годишно.
За недела-две ќе се знае во кој правец ќе се одвиват работите.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Sto mislite forumgii,dali ke se smeni mojot status so brojce 9** od 2013 god,na dopolnitelna sum od april 2014god,vo avgust posrednikot dostavi bg voena kniska od dedo mi(tvrdi deka e dostavena)ama eve seuste nemam nikakov odgovor,dali voopsto se vrakaat na tie brojcinja ili teska rabota,da najdam drug posrednik ako ima nekoj doverliv kazete mi....sekoja den po nekolku pati go proveruvam brojceto ama seuste stoi na dopolnitelna,mi se smaci veke,odnosno veruvam deka na site ni e veke smaceno....:(

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Sto mislite forumgii,dali ke se smeni mojot status so brojce 9** od 2013 god,na dopolnitelna sum od april 2014god,vo avgust posrednikot dostavi bg voena kniska od dedo mi(tvrdi deka e dostavena)ama eve seuste nemam nikakov odgovor,dali voopsto se vrakaat na tie brojcinja ili teska rabota,da najdam drug posrednik ako ima nekoj doverliv kazete mi....sekoja den po nekolku pati go proveruvam brojceto ama seuste stoi na dopolnitelna,mi se smaci veke,odnosno veruvam deka na site ni e veke smaceno....:(
А каква воена бугарска или југословенска воена книшка?

Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
Moze li nekoj da mi pojasni kako odi procedurata otkako se seni status vo molbata vi e uvazena,na nivniot sajt pisuva deka moze da se zakaze data i cas i ako nemam adresa mozam sluzbena adresa,pa me interesira dali potoa pasosot ke mi bide na taa sluzbena adresa ili moram nova adresa da najdam,blagodaram

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Mene posrednikot me zezna.Najdobro ako mozi nekako da se proveri so drug posrednik ili podaj uste ednas.Po pravilo statusot treba da se promeni 2 do3 nedeli po dostavuvanjeto.Jas bev 8 meseci na dopolnitelna i dostaviv po vtor pat preku drug posrednik i statusot za 3 nedeli mi se smena.Imam vencanica od bg.egzarhija od prababa i pradedo i diplomi za zavrseno obrazovanie stari nad 100g.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom