Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Kolku mana ti bara prvata magija ?Postojat definitivno. Jas imam redoven kontakt so Asmodeus koj mi gi ima dadeno moite mokji. Za mana cena se razbira![]()
во муслиманството ги викаат џинови
во христијанството нема опис за нив и многу малку се спомнуваат
.во будизмот незнам не сум сретнал.
Сакав да кажам дека во споредба со муслиманството во христијанството помалку се споменуваат демоните не дека не се спомнуваат ич. Исто така пишав дека во будизмот не сум сретнал зашто многу помалку имам читано. Воопшто за религии не кријам дека имам многу малку читано во споредба со други работи затоа што и не ме влечат нивните ограничени учења. Не сакам да оставам никаков впечаток ниту да наметнам мислења за мене на форумов туку само си го давам моето мислење кај што сакам пошто затоа постои форумов. Иначе твојот начин на наметнување е многу кукавички сакаш погазувајќи друг да се наметнеш и истакнеш како паметен начитан итн.Поадекватен термин може да е џинси, бидејќи џинови е веќе термин кој има друго значење кај нас. Или јебига, пиши djinns, нема да те изеде.
Има доста демони кои се спомнуваат во христијанството (и општо абрахамските религии). Изгледа не си толку читан како што сакаш да оставиш впечаток на форумов дека си.
Затоа што повторно, не си читал колку што треба за да бидеш и за тоа информиран. Има демони и во будизмот.
Сакав да кажам дека во споредба со муслиманството во христијанството помалку се споменуваат демоните не дека не се спомнуваат ич. Исто така пишав дека во будизмот не сум сретнал зашто многу помалку имам читано. Воопшто за религии не кријам дека имам многу малку читано во споредба со други работи затоа што и не ме влечат нивните ограничени учења. Не сакам да оставам никаков впечаток ниту да наметнам мислења за мене на форумов туку само си го давам моето мислење кај што сакам пошто затоа постои форумов. Иначе твојот начин на наметнување е многу кукавички сакаш погазувајќи друг да се наметнеш и истакнеш како паметен начитан итн.
Kolku mana ti bara prvata magija ?
Секако дека постојат. Најпознати се Nybbas, Epilep, Ba'al, Belial, Bazinga и др. Најчесто опседнуваат луѓе, но и животни, и преку нив ја манифестираат својата моќ.Дали сте се некогаш запрашале дали постојат, како се викаат , и какво зло можат да ни наштетат ?
Kako se povikuvaat demoni ?Kolku mana ti bara prvata magija ?
Kako se povikuvaat demoni ?