Гревови бе гревови. За ова што се случува е виновен само Ван Гал.
До НГ се плачеше поради повредите, нови играчи, додека да се вклопат бла бла. Eве се вратија повредените, новите играчи се заедно веќе 5-6 месеци. Кој е изговорот сега ?
До сега го бранев лудиот но оваа веќе ме накурчи. Прес курец од мутави формации, балансирање итн.
Нека земат некое крило бе. Едно ебано крило имаме во тимот(добро две со Јанузај).
Не мора да е Ројс, Бејл мејл, знаеме дека е невозможно да се земат. Но еве Квадрадо на пример не би било проблем. Одличен фудбалер башка може да игра каде и да го ставиш. Од крило, плејмејкер па до бек.
Десен бек со 3 свразни натпревари сме немале од сезоната кога Браун играше како бек. Еве Клајн, Колман... ЛШ да не играат ?
За штопер и да не се донес престојната недела се прегледува. Квалитетни штопери има се помалку а уште понедостапни се во јануари истите.
Нека му го докомплетираат тимот па да го видиме тогаш.
Но не е само играчите. Нема некој што ќе ме убеди дека Ливерпул лани имаа појаки играчи од овој Јунајтед. Едноставно ја пронајде Роџерс формулата.
Имам некое лошо чуство околу лигата. На Арсенал му се враќаат играчите и полека влегува во форма. Ливерпул исто така зема залет и ќе се вмешаат за топ4.
Ние земаме залет но наназад, накај ланскиот пласман.
Мора да се консолидират редовите што поскоро.
За утакмицава нема што да пишам што не е пишено веќе.
Денешниов натпревар ми остави впечаток дека дијамантот не функционира без пасери т.е. мораше да стартува еден од Ерера, Мата и Руни на сметка на Фела или Аднан.