W
wicked_1
Гостин
wer is Watchmen ?
Чекај, по Иксменовите Гледаш дека уште сум нуб со суперхероиве.wer is Watchmen ?
Зашо?X Men: First Class - фил-ми-ште! Во рангот на трилогијата на Нолан за Бетмен и до сега од изгледаните - најдобриот од X Men франшизата. Ако ве интересира, еве до кај сум со суперхероите: http://boxd.it/k0y4
Ne, nastrana licni preferenci i ostali stvari... koa filmot e kvaliteten se oseka, a ne vaka forsirano... ja posteno ni za kinematografija ne bi go nominiral. Edvaj prosek film. I da, ko trgna so stranckive... pustaj go i Winter Sleep.Како?
Сум видел многу подобри филмови кои ја тестираат религијата, во Ida не знам што пропуштив. Ништо не ме привлече во филмот, освен сцената кога Ида се вртеше во завесата и кадрите во кои и се истакнуваат очите и погледот. Полска и тој период ми се далеку од познати, никако не ми легна амбиентот... Не знам стварно.
Од кастинг (не очекував дека ќе видам толку познати имиња во еден филм со суперхерои), глума (Мекавој и Фасбендер одлични, одлична „замена“ за Стјуард и Меккелен, Бејкон - исто така изненадувачки добар негативец, малку ме разочара само моето срценце Лоренс, зошто Мистик беше далеку по-badass во првите три дела отколку во овој) до приказна (не само што филмот не разочара, како што обично бива со prequel-и и sequel-и, и не само што го одржа нивото од првите два филма, туку со самото тоа што многу работи станаа појасни за X Men универзумот, филмов ми личи на клучен пазл кој недостасуваше во големата сложувалка) и режија (прв пат слушам за режисеров, но завршил одлична работа со тоа што успеал да го задржи вниманието на гледачите од почетокот до крајот на филмов - овде нема подеми и падови, нема досадни моменти, нема непотребни дијалози и филер сцени... се е на своето место). Но чекај - ми остануваат уште 2 филма, затоа реков дека од тие што до сега ги гледав овој најмногу ми се допадна.[DOUBLEPOST=1421953484][/DOUBLEPOST]А, и The Boxtrolls го гледав, и не ми се допадна. Дури и ParaNorman ми беше поинтересен од Laika Entertainment. Само заради крајот (последните секунди после credits) оценка плус кај мене, но само 5/10. Ми останаа уште The Tale of the Princess Kaguya и Song of the Sea, за сега How to Train Your Dragon 2 - најдобар.Зашо?
Тоа е тоа... факинг извесен Павел Павликовски. Не, шала на страна далеку е од Левијатан, оскарот е посигурен кај него.Ne, nastrana licni preferenci i ostali stvari... koa filmot e kvaliteten se oseka, a ne vaka forsirano... ja posteno ni za kinematografija ne bi go nominiral. Edvaj prosek film. I da, ko trgna so stranckive... pustaj go i Winter Sleep.
Одличен е, само спремај се за многу долги дијалози и разговори, бавен филм многу бавен, но одлична поучна позадина има филмот!Добар е да го пуштам со моите Winter Sleep, онака како тврдокорни гледачи на турски серии?
Begaj podaleku.ват абаут Tusk ?