- Член од
- 16 август 2014
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 16
Ај сега пошо е закочена страницата да се надеваме ние што сме од 2012 кога ќе си го провериме бројчето да ни се смени од дополнителна во задолжителна и на пролет да си зејме сите пасоши
Уште колку ве има од 2012 па вие сте се убиле од чекање ние од 2014 кога ќе дојдеме на ред?Ај сега пошо е закочена страницата да се надеваме ние што сме од 2012 кога ќе си го провериме бројчето да ни се смени од дополнителна во задолжителна и на пролет да си зејме сите пасоши
Okolu dve godini trae procedurata ako gi imas dopolnitelnite dokumenti po prava linija (vencanica od baba- dedo, voena kniska ili bilo kako dokument na bugarski kade sto e zaveden nekoj tvoj predok)zdravo
dali moze da mi kazete otprilika kolku trae procedurata realno za dobivanje drzavjanstvo?Jas sakam da podnesam sega pa za kolku vreme bi mi izleglo drzavjanstvoto i dali moze da se dokaze preku tetka,vujko korenite
pozdrav
Ако почнеш сега ќе треба да ги собереш документите како извод неосудуван лекарско и матични броеви од родителите мислам дека толку беа. Прво се чека за произход односно подддаваш документ за потекло. Откако ќе го добиеш него се аплицира за интервју мислам следи датум кога треба да одеш на интервју. Откако ќе се случи тоа се чека најмалку една година за одговор. Според закон треба во рок да ти одговорат но тоа не се запазува оти има доста апликанти и се случуваат икс причини. Сума сумарум помалку од 2 години Процедурата со се првото одење и интервју и сл. не верувам дека ќе тИ излези бројчето односно одговор за твоето поднесувањеzdravo
dali moze da mi kazete otprilika kolku trae procedurata realno za dobivanje drzavjanstvo?Jas sakam da podnesam sega pa za kolku vreme bi mi izleglo drzavjanstvoto i dali moze da se dokaze preku tetka,vujko korenite
pozdrav
Јас ја терам така ама се си одев преку бг амбасадата во скопје. Ако те интересира нешто слободно прашај.А некој дали ја терал постапката сам, без посредници?
Zdravo! I jas cekam veke 3 meseci od dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti. Vo septemvri 2012 bev na intervju. Inaku imam odneseno od prv bratuced sto ima bugarski pasos bidejki ne mozev da najdam drugi dokumenti a dvajca pradedovci moi sluzele vo BG armija . Ako nekoj ima iskustvo so voeniot arhiv od Veliko Trnovo neka spodeli. Me interesira sto tocno podatoci baraat od lugeto sto sluzele. Jas znam licni podatoci na dedovcite i vo koj grad sluzele, drugo nisto.a jas eve cekam od avgust da ima promena(znaci eve veke 6meseci) no za zal seuste nema.....
Претпоставувам ова се однесуваше на мене, друг пат тагирај или цитирај некого ако сакаш да ти одговори пример јас не секогаш ги читам сите постови.Супер.
Веќе имам удостоверение за произход од ДАБЧ.
Сега ги собирам овие документите од тука http://www.justice.government.bg/Files/chl15.doc
Е сега дали треба овие документи да ги преведувам на бугарски или директ така да ги предадам?
и уште нешто, во молбата што да впишам под "Адрес за кореспонденција в Република Б'лгарија " дека немам адреса во бг?
Фала многу.