Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Гибаница
Еве видео рецепт за тоа како се прави гибаница. Нешто превкусно
Еве видео рецепт за тоа како се прави гибаница. Нешто превкусно
Имам пробано слично. Не ти гори чоколадото?Колачиња од банани
Најдов некој рецепт на интернет од колачиња со пасирана банана, путер од кикирики и овесни житарки, ама јас си го имам модифицирано по мое.
Потребно е една банана, овесни снегулки, црно чоколадо, кокос, било какви јатки по избор, јас најчесто ставам лешници и ореви.
Бананата се пасира, се додаваат овесни житарки (мене со една пасирана банана ми одат 5 големи лажици житарки), мелени или ситно сецкани ореви, бадеми, лешници, сецкано црно чоколадо. Добро би дошло наместо чоколадо да се додаде некакво шумско, замрзнато овошје.
Се формираат колачињата и се печат 10 минути на 240 степени.
Убавини!
Ми гори да, затоа гледам да ги буцнам чоколацата во внатрешноста; така дел се растопува, дел останува.Имам пробано слично. Не ти гори чоколадото?
Нема да биде после цело препечено на местата кај што ќе излегува на површина?А да пробате чоколадото да го растопите пред да го ставите?
Ова најнапред сум го пробал во слаткарница. Тогаш ми рекоа дека го прават од некаков увозен прашок.Три Лече
Јас не ставам млеко во прав.
Se prae od nekoj prasak isto. Porano od Grcka ili Srbija nz tocno go nabavuvale. Sea go ima i kaj nasОва најнапред сум го пробал во слаткарница. Тогаш ми рекоа дека го прават од некаков увозен прашок.
Сега гледам дека не е така.
Не ме воодушевува.
Повеќе ми одговара нашата раванија
ИСПОЛНУВАМЕ!Американски колачиња
Баш ако ги направам повторно, ќе си ја освежам меморијата какви беа и ќе прикачам фотка, обавезно.
Што подразбираш под раванија? Тоа што се праве со маџун или со мармалад и излегува како сув колач?Ова најнапред сум го пробал во слаткарница. Тогаш ми рекоа дека го прават од некаков увозен прашок.
Сега гледам дека не е така.
Не ме воодушевува.
Повеќе ми одговара нашата раванија
Rvanija, so griz I poparena so serbert.Што подразбираш под раванија? Тоа што се праве со маџун или со мармалад и излегува како сув колач?