Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Преместија од 34та на 15та точка. :D

Иначе, Брутус, човек и да сака нормално со тебе да разговара, ти лепиш некоја етикета. Блиски до опозицијата, дрн дрн јариња. Не знам колку луѓе имаше, пошто не бев, за жал, полагав исспит, али ќе одам сега во 19 часот.
Кој е заинтересиран, во 19 часот пред Собрание, да го погребаме високото образование.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Најјаки се овие пратенициве од вмро.
Мудруваат и се прават паметни и како тоа они се разбираат, а кога зборат цело време главата доле им е и читаат на лист што им напишале од партија :pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Преместија од 34та на 15та точка. :D

Иначе, Брутус, човек и да сака нормално со тебе да разговара, ти лепиш некоја етикета. Блиски до опозицијата, дрн дрн јариња. Не знам колку луѓе имаше, пошто не бев, за жал, полагав исспит, али ќе одам сега во 19 часот.
Кој е заинтересиран, во 19 часот пред Собрание, да го погребаме високото образование.
Пто ти реков сега на тебе? Реков негде дека си опозиционер? Инаку убаво си кажуваш дека ќе одиш заедно со гробарите (дел од универзитетските професори) пред Собрание :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Пто ти реков сега на тебе? Реков негде дека си опозиционер? Инаку убаво си кажуваш дека ќе одиш заедно со гробарите (дел од универзитетските професори) пред Собрание :)
Па пошто денеска не можев да одам, сега сакам да отидам. Партизан не игра денеска у Скопје, така да со Гробари не можам да идам.
Не е битно, етикетираш цела група луѓе, на која припаѓам и јас. Јас можда сум опозиционер, но опозиционер без партија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па пошто денеска не можев да одам, сега сакам да отидам. Партизан не игра денеска у Скопје, така да со Гробари не можам да идам.
Не е битно, етикетираш цела група луѓе, на која припаѓам и јас. Јас можда сум опозиционер, но опозиционер без партија.
Може се навреди дека реков БЕЗ ЈАСНА ЦЕЛ? Па така ми личеше сега што да правам. Тоа во секој случај не е етикетирање.[DOUBLEPOST=1421253171][/DOUBLEPOST]
Најјаки се овие пратенициве од вмро.
Мудруваат и се прават паметни и како тоа они се разбираат, а кога зборат цело време главата доле им е и читаат на лист што им напишале од партија :pos:
Зависи кои, не се сите оратори. Александар Николовски не сум го видел да чита на пример. А и нема ништо срамно ако читаш се разбира доколку ти си го напишал тоа.
P.S. извадок од текстот на плусинфо
"Заврши мирниот протест кој го организираше Студентскиот пленум пред Собранието на Република Македонија, на кој со многу пароли и транспаренти и со звуците на песната „Ропска Македонија“ се протестираше против изгласувањето на законот за државен испит на универзитетите."
А ја цело време мислев дека се вика Земјо македонска.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
„Првото е точно, второто е 50-70% точно.“

На ова мислев Брутус, првото рече точно за бројката, второто рече 50-70% (дали алудираш дека 50-70% од луѓето се блиски до опозицијата, тука алудирајќи на СДСМ?)

А тоа дека сме немале јасна цел, мало морген.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Eбати државата, Илија Димовски и Александар Николовски говорат за реформи во високо образование и за просеци и за студирање, ваљда оти имаат големо студентско искуство

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
„Првото е точно, второто е 50-70% точно.“

На ова мислев Брутус, првото рече точно за бројката, второто рече 50-70% (дали алудираш дека 50-70% од луѓето се блиски до опозицијата, тука алудирајќи на СДСМ?)

А тоа дека сме немале јасна цел, мало морген.
За дешениот протест да на тоа алудирав.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Eбати државата, Илија Димовски и Александар Николовски говорат за реформи во високо образование и за просеци и за студирање, ваљда оти имаат големо студентско искуство
Илија Димовски сеа ќе брза да заврши, за да не го фати државниов испит. :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Колку што знам Александар Николовски си има завршено на време како одличен студент. Можеби не симпатичен лик ама по мое мислење е интелигентен. А исто што е забавно е дека Ѓорчев заврпи како првенец на генерација во Корчагин, добро го почна факсот и после заглави на 2 испити :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Сериозно?!? ил некоја заебанција :))))))))))))
http://www.sobranie.mk/?ItemID=DC149A637450A34682AA42C36931C086
Aпсолвент на Правниот факултет во Скопје.

Иначе, нели целта е да се зголеми квалитетот на знаењето? :D

Мораме да сме објективи дека не само на приватните универзитети, туку и на државните има се помалце квалитети а се повеќе дадени оценки од причини на кои главни се професорите. Мислам дека реакцијата е за да се заштитат себеси, а не студентите. Сакаат да се заштитат себеси и жал ми е што успеваат да изманипулираат цели генерации бидејќи им велат дека побитно им е да ги земат дипломите отколку знаењето. Надворешната контрола е вонредно добар механизам да видиме до кај сме и да видиме дали овие професори правилно ги оценуваат студентите, реплицираше Николовски.
http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=19476

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
http://www.sobranie.mk/?ItemID=DC149A637450A34682AA42C36931C086
Aпсолвент на Правниот факултет во Скопје.

Иначе, нели целта е да се зголеми квалитетот на знаењето? :D
....
ајдееееееееееееееееее.. ова е се боље и боље :)))))))))....

За ЏорчеФ ај, секој копиљ знае.. за Силванева Бонева, т.е. Бонева Силванева, овај, Силвана Бонева, такоџе знам дека до пред 4-5 години беше со средно, нит факултет немала упишано.. Другарче едно тогаш стажираше у Собрание, па се заебававме шо како :)))

свашта..[DOUBLEPOST=1421255292][/DOUBLEPOST]изјавава :))
„Пратеникот Александар Николоски и реплицираше на пратеничката дека не се задоволни од квалитетот на високото образование, заради одреден конформизам и натпревар на пазарот излегуваат се повеќе дипломи, а помалку знаење и затоа мора да се реагира.

-Мораме да сме објективи дека не само на приватните универзитети, туку и на државните има се помалце квалитети а се повеќе дадени оценки од причини на кои главни се професорите. Мислам дека реакцијата е за да се заштитат себеси, а не студентите. Сакаат да се заштитат себеси и жал ми е што успеваат да изманипулираат цели генерации бидејќи им велат дека побитно им е да ги земат дипломите отколку знаењето. Надворешната контрола е вонредно добар механизам да видиме до кај сме и да видиме дали овие професори правилно ги оценуваат студентите, реплицираше Николовски.“[DOUBLEPOST=1421255393][/DOUBLEPOST]И ја презакажаа бе седницата за утре во 12 часот :))))) оти нели сеа у 19 часот пак ќе се иде пред собрание :pos::pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Е па ај ако не све доктори на науки да стават. Колку што се сеќавам најслаба и најкриминална влада беше со професори од факс кога беше составена. :)
Инаку Роза Топузова е археолог ама таа е океј нели?:)
Има не знам колку доктори, правници и тн. тоа е помалку битно..[DOUBLEPOST=1421255551][/DOUBLEPOST]
ајдееееееееееееееееее.. ова е се боље и боље :)))))))))....

За ЏорчеФ ај, секој копиљ знае.. за Силванева Бонева, т.е. Бонева Силванева, овај, Силвана Бонева, такоџе знам дека до пред 4-5 години беше со средно, нит факултет немала упишано.. Другарче едно тогаш стажираше у Собрание, па се заебававме шо како :)))

свашта..[DOUBLEPOST=1421255292][/DOUBLEPOST]изјавава :))
„Пратеникот Александар Николоски и реплицираше на пратеничката дека не се задоволни од квалитетот на високото образование, заради одреден конформизам и натпревар на пазарот излегуваат се повеќе дипломи, а помалку знаење и затоа мора да се реагира.

-Мораме да сме објективи дека не само на приватните универзитети, туку и на државните има се помалце квалитети а се повеќе дадени оценки од причини на кои главни се професорите. Мислам дека реакцијата е за да се заштитат себеси, а не студентите. Сакаат да се заштитат себеси и жал ми е што успеваат да изманипулираат цели генерации бидејќи им велат дека побитно им е да ги земат дипломите отколку знаењето. Надворешната контрола е вонредно добар механизам да видиме до кај сме и да видиме дали овие професори правилно ги оценуваат студентите, реплицираше Николовски.“[DOUBLEPOST=1421255393][/DOUBLEPOST]И ја презакажаа бе седницата за утре во 12 часот :))))) оти нели сеа у 19 часот пак ќе се иде пред собрание :pos::pos:
Изгледа се исплашија од тру блу.

Kajgana Shop

На врв Bottom