Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Контакт и локација за ветеринар во Аеродром/Ново Лисиче/К.Вода ?

И кученцево е 2 месеци,денес земено,видов има некое црно бубаче,девојката од пет шоп ни кажа дека е вошка,дали е опасна за луѓе или за кутрето ? ни даде обичен шампон,ни кажа дека мора прво да се избања кутрето па да и стави ампула,и не советуваше да ја оставиме 1-2 дена дома,пошто сега е под стрес и уплашена,да не настине да не сме ја бањале денес,да ја бањаме за 1-2 дена, па после 1-2 дена откако ќе ја избањаме да и стави ампула.Треба така или да го избањаме одма кутрето ?

И колку од прилика ќе не чинат почетниве вакцини,и од кога може да се шета надвор ?

Го копирав мислењево и во оваа тема, а остана прашањето за ветеринар во соодветната. Ако е болва не плаши се ништо страшно, само провери го и ако има очисти го. Можеш да земеш Неопетроид прашок кој не е отровен за топлокрвни животни и да го нафлиташ, моментално ги убива болвите, но не штити. За бањање, ако го бањаш ќе го чуваш дома неколку дена бидејќи е бебе. Јас не сум баш за бањање во овој период. Поарно прашокот па идете на ветеринар тој ќе му стави ампула. Вакцините се движат некаде 500-600 ден.

Го копирав мислењево и во оваа тема, а остана прашањето за ветеринар во соодветната. Ако е болва не плаши се ништо страшно, само провери го и ако има очисти го. Можеш да земеш Неопетроид прашок кој не е отровен за топлокрвни животни и да го нафлиташ, моментално ги убива болвите, но не штити. За бањање, ако го бањаш ќе го чуваш дома неколку дена бидејќи е бебе. Јас не сум баш за бањање во овој период. Поарно прашокот па идете на ветеринар тој ќе му стави ампула. Вакцините се движат некаде 500-600 ден.
Која цена е тој прашок ? немаше типката во пет шопот...а дали на ветеринар можат да го средат тип-топ,пример и бањање и прашок и ампула и вакцина ??

Која цена е тој прашок ? немаше типката во пет шопот...а дали на ветеринар можат да го средат тип-топ,пример и бањање и прашок и ампула и вакцина ??
На ветеринар не бањаат. Кај др. Диме во Капиштец сум го видела прашокот, но ако ставиш ампула немаш потреба од прашок. Пред вакцинирање треба да се прочисти од паразити. На 2 месеци кутрето веќе треба да има примено прва вакцина, и ова да му биде втора.

како да извадам поткожен крлеж, пробав со масло да го угушам, не сака да излези

Имам маче, и има на носето одозгора нешто како закоравено црнко гадно, околу пола сантим е. Не сакам да го чистам за да не го повредам или раскрвавам, па ако го имал некој овој проблем, како се справил со него. Го имам тоа на многу мачиња забележано. Совет?

Имам маче, и има на носето одозгора нешто како закоравено црнко гадно, околу пола сантим е. Не сакам да го чистам за да не го повредам или раскрвавам, па ако го имал некој овој проблем, како се справил со него. Го имам тоа на многу мачиња забележано. Совет?
Ми звучи како шугичка. Совет- ветеринар :)

Колку вакцини треба да прими кучето против беснило и на колкав период доколку треба повеќе?

Колку вакцини треба да прими кучето против беснило и на колкав период доколку треба повеќе?
еднаш годишно се прима, мислам дека најрано беше на 4,5 месеци

Дечки мачоторот ми беше/е затруен , прими инфузија и антибиотици, му давам млеко со јаглен , уште не пие и јаде , подобар е сега ,само што многу мириса на мачор , бањање не доаѓа у предвид , како да му ја намалам миризбата , некој лек? Со влажни марамици ке биде или ке се влоши само миризбата?

Не знам дали сум пишал порано , но ова ми е трета мачка што ми се затрујува , Кики и ТОпчето пред 6месеци во ист ден во двор ми ги отруја. Да знам кој е во газ ке му набутам 1кг отров , од долу нагоре да скапува , нелуѓе. Ке им се врати се.

Дечки мачоторот ми беше/е затруен , прими инфузија и антибиотици, му давам млеко со јаглен , уште не пие и јаде , подобар е сега ,само што многу мириса на мачор , бањање не доаѓа у предвид , како да му ја намалам миризбата , некој лек? Со влажни марамици ке биде или ке се влоши само миризбата?

Не знам дали сум пишал порано , но ова ми е трета мачка што ми се затрујува , Кики и ТОпчето пред 6месеци во ист ден во двор ми ги отруја. Да знам кој е во газ ке му набутам 1кг отров , од долу нагоре да скапува , нелуѓе. Ке им се врати се.
Раствори јаболков оцет со вода размер 1:1. и пребриши го, ќе мириса на оцет али нема лошо да смрди.

Луѓе мачорот некој ми го отрул изглеа, не можам да најдам ветеринар, дај кажете ми некој број од ветеринар или некој совет што да правам, ај ве молам побрзо
@SaltNPepa , @ZeenaK9 , @Lu

Луѓе мачорот некој ми го отрул изглеа, не можам да најдам ветеринар, дај кажете ми некој број од ветеринар или некој совет што да правам, ај ве молам побрзо
Јаглен апчиња , здроби ги со млеко и шприц и бутај колку што можеш повеќе.

Од аптека земи јаглен, млеко не, не знаеш од што е затруено. Дај му солена вода да поврати. Броеви не знам кои се дежурни ветеринари, погледни на темата за контакти од ветеринари мислам дека овие од Ветеринарната Болница во Автокоманда имаат дежурна служба. Извини што покасно ти одговарам.

075 404 221 и 075 404 222
Броеви од ветеринарната болница во Автокоманда.

Здраво, сакам да посвојам едно мало маче (околу 2 месеци старо) кое не е прочистено и не е вакцинирано, улично е така што претпоставувам дека не било однесено на ветеринар. Кажете ми ве молам што се треба да направам кога ќе го земам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom