Терористички Напад во Париз, најмалку 12 загинати

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Затоа што нели, полесно е да се скријат калашњиковите. :icon_lol: А не дај боже да ги фатеа биз лични карти, опа бато тогаш тек ќе го јадеа.

Останува факт дека никој не им ги виде лицата на убијците, истовремено браќата и нивните пријатели потврдуваа на социјалните мрежи дека тие се со нив за време на настанот, а полицијата извести дека во акција ги убиле и двајцата браќа. Случајот затворен.

Се разбира единствената врска меѓу браќата и убијците е личната карта, доволен доказ за јавноста да верува во приказната.

После излага телефонска снимка од разговорот меѓу ТВ станица и браќата, при што едниот од браќата чувствува неизмерна потреба да ја даде следнава изјава:
We are just telling you we are the defenders of the prophet and that I Chérif Kouachi have been sent by Al Qaida of Yemen and that I went over there and that Anwar Al Awaki financed me.
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/paris-shootings-listen-terrorist-amedy-4953451

И после успешно решен терористички случај, сосема за очекување беше комисарот на полицијата да се самоубие. А во западните медиуми тотален молк за оваа “банална“ вест.

Што се правите луди.

Le Monde said the journalist first talked to Chérif and then at 3pm Coulibaly also contacted the French TV station.
TRANSLATION OF CALLS

Kouachi: “We are just telling you we are the defenders of the prophet and that I Chérif Kouachi have been sent by Al Qaida of Yemen and that I went over there and that Anwar Al Awaki financed me.

Journalist: "And that was how long ago, approximately?"

Kouachi: "Er.. it was a while ago, before he was killed."

At 3pm the TV station received a call from Amedy Coulibaly who was holding people hostage at the Paris grocery store.

Journalist: "Are you linked with the two brothers who did the shooting at Charlie Hebdo?

Amedy: "We synchronised to do the operations."

Journalist: "Are you still in contact with them? Have you spoken on the phone to them? "

Amedy: "No"

Journalist: "How did you synchronise? Do you have other events planned? Do you have a scenario that you are following? "

Amedy: "No, we just decided at the start, so they did Charlie Hebdo and I took care of police officers."

Нема што примерни терористи, фалеше уште да кажат што се у хороскоп и како им е лозинката за гмаил.
Сумњиво е и што Барак Обама не појде на маршот во Париз, а се знае дека биле тројца инволвирани во нападот, двајцата браќа кои се убиени а јас би го барал третиот кој не сакаше пак да се појави во Париз да не го препознаат.
 
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
E ne, ke gi vrzeme ochite so "Je Suis Charlie" i ke marshirame so stadoto zombii koi mislat deka imaat nekoja sloboda na govor i zhurnalizam, i ke zastanat vo odbrana na istata. Imaat kontrolirana sloboda na govor, kontrolirana so politichka korektnost i nemoj da pomislish neshto podbivno da kazhesh za homoseksualci i lezbejki ili da prashuvash mnogu za nekoi nastani od izminatite vijni i sl.
A sluchajov vo Pariz ime dupki kako shvajcarsko sirenje, ama stadoto izleze da brani demokratija i slichni misleni imenki poslushno i predvidlivo so matematichka preciznost.
Koga samo stignaa da gi isprintaat tie paroli so Je Suis Charlie...za nekolku chasa ilijadnici mozhebi i stotici iljadi.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Interesno vo celiov slucaj e so teroristive mavnaja po liberalive,istite tie koi tolku revnosno gi opravduvaa.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кинеските медиуми оценуваат дека на Западот му стигнало времето за „наплата на гревовите“

„Она низ што минуваат развиените општества на Западот е наплата за историските дела како ропството и колонијализмот кои доведоа до денешната демографска структура“, истакнува весникот Глобал тајмс, познат по својот националистички тон.

„Кога мирот ќе биде повторно воспоставен, но ако Шарли ебдо продолжи со своите ставови за исламот, ќе ја доведе француската влада во тешка позиција и ќе стане симбол на судирот на цивилизациите во Европа“, оценува кинескиот дневник.

Весникот истакнува и дека „прашањето на емиграцијата ја храни ултраекстремната десница во Европа, правејќи го конфликтот речиси нерешлив“.

Во воведниот коментар на весникот пишува дека неодамнешниот Марш на солидарноста во Париз и другите градови не е ништо друго туку само средство за „смирување на болката“, но не може да го сопре „интензивирањето на конфликтот на цивилизациите“.

„И покрај масовноста, маршот на солидарноста во Париз изгледаше како давање на тешко болен пациент средство за смирување на болките“, пишува весникот и оценува дека такви собири „тешко можат да дадат позначителни резултати“.

Кинеската новинска агенција Синхуа оценува дека нападот врз Шарли ебдо не може да се поедноставува и да се претставува како напад врз слободата на медиумите, бидејќи и слободата има свои граници, кои се однесуваат на навредувањето и потсмевањето со религијата и верувањата на другите луѓе.

„Крајно време е западниот свет да ги преиспита вистинските причини за тероризмот, како и ограничувањето на слободата на медиумите, за да избегне уште повеќе насилство во иднина“, оценува агенцијата.

Пекинг строго ги контролира домашните медиуми и неодамна започна една од најголемите кампањи за стишување на критичарите на власта, во која беа уапсени десетици активисти за човекови права, адвокати, новинари и академици, пишува Франс прес.

Кина минатата недела се придружи на осудата на нападот врз Шарли ебдо, но властите на таа земја истовремено истакнаа дека провокативните карикатури на весникот се „повик на насилство“.
 
M

mordekaj

Гостин
Ќе излезе првиот број на Charlie Hebdo после масакрот, а на насловна:
charlie.jpg
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Школски пример за мулти-култи нож у грб:

СО ПАМФЛЕТ ПРОТИВ ГЕРМАНСКОТО АНТИИСЛАМСКО ДВИЖЕЊЕ


Француските карикатуристи го осудија маршот на ПЕГИДА


ГЕРМАНИЈА (ДПА) - Француските и франкофонските карикатуристи, меѓу кои и Вијем, коосновач на сатиричниот неделник "Шарли ебдо", завчера објавија памфлет против планираниот марш за поддршка на германското антиисламско движење ПЕГИДА.

"Го критикуваме обидот на ПЕГИДА да го злоупотреби споменот за нашите колеги", рече организаторот на памфлетот.
По минатонеделните терористички напади во Париз, движењето ПЕГИДА, акроним на германски за Патриотски Европејци против исламизацијата на Западот, ги повика симпатизерите да облечат црно на следниот марш закажан за вчеравечер, во знак на оплакување на жртвите од "Шарли ебдо". Групата одржува протести секоја недела од октомври наваму во Дрезден, главниот град на покраината Саксонија во источна Германија, што во повеќе наврати беше поврзувана со насилство на неонацисти врз странци.


Фото АП

"ПЕГИДА се залага за сè она против кое се бореа нашите колеги во 'Шарли ебдо' преку нивната работа", стои во памфлетот што покрај Вијем го потпишаа и десетмина други карикатуристи. "Ние, француските и франкофонските карикатуристи, сме вџашени од убиствата на нашите пријатели. И ни се гади што некои десничарски сили се обидуваат да го искористат ова како инструмент за реализирање на нивните цели":), пишува во памфлетот.
На една од карикатурите во памфлетот се претставени хиена и мршојадец како се обидуваат да го искористат терористичкиот напад. Уметниците исто така ги повикуваат жителите на Дрезеден да бидат без предрасуди и толерантни.
"Во оваа битка Дрезден, исто како Париз, е симболичен град."
 

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Овие муслиманиве уствари се жртвувале за Исус, а не за Алах. Контроверзниот медиум многу почесто го сквернавеле Христијанството одколку исламот
Исламот го прифаќа Исус и голем грев е да се навреди неговото дело и име.
Пример,во неколку (да не речам сите) муслимански држави со закон е забрането да се навредува Исус.
 
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.192
Исламот го прифаќа Исус и голем грев е да се навреди неговото дело и име.
Пример,во неколку (да не речам сите) муслимански држави со закон е забрането да се навредува Исус.
Прифаќањето на Исус Христос според разбирањето на Муслиманите е хула.[DOUBLEPOST=1421168277][/DOUBLEPOST]Фанатична преса и ’’слободен говор’’. Инаетот да си го истераат(или поверојатно некоја од теориите на заговор што беа опишани), жртвите и евентуално новите жртви се со второстепена важност, додека жртвите од Нигерија со никаква.
Новата карикатура на "Шарли Ебдо" провокација за муслиманскиот свет
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=5&vest=19456
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Поентата е што и воопшто да не им веруваш на државните верзии, пак не можеш да знаеш точно што и зошто се случило.А кога ќе почнеме да разглабаме работи без никакви факти, како на пример може или не може да се набави калаш во Франција, тогаш сме длабоко во теорија на заговор.
Тогаш ајде да го затвориме форумов или можеби овде станува збор за еминентни членови кои истовремено се на функција во сите влади на светов и најдобро знаат што се случило.
Ја заборавате поентата на дискусиите, никој со никого не мора да сложи ниту тоа е услов за учество на форумов. Ако имате поинакви очекувања тогаш отворете блог и забранете коментирање.[DOUBLEPOST=1421173244][/DOUBLEPOST]
Сумњиво е и што Барак Обама не појде на маршот во Париз, а се знае дека биле тројца инволвирани во нападот, двајцата браќа кои се убиени а јас би го барал третиот кој не сакаше пак да се појави во Париз да не го препознаат.
Па замисли, оној ликот од Јемен што ги финансирал браќата, редовно идел на гости во Пентагон. Нема ништо чудно во соработка со финансиерот на терористите.

Anwar al-Awlaki – the radical spiritual leader linked to several 9/11 attackers, the Fort Hood shooting, and the attempted Christmas Day bombing of an airliner – was a guest at the Pentagon in the months after 9/11, a Pentagon official confirmed to CBS News.

Awlaki was invited as “…part of an informal outreach program” in which officials sought contact “…with leading members of the Muslim community,” the official said.

http://www.cbsnews.com/news/qaeda-linked-imam-dined-at-pentagon-after-9-11/
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.504
Поени од реакции
58.905
Мојата забелешка беше на квалитетот на дискусија. Никакви забрани и затворања не побарав, само ти потенцирав дека ја киднапиравте дискусијата и ја заменивте со вести из несвести.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Мојата забелешка беше на квалитетот на дискусија. Никакви забрани и затворања не побарав, само ти потенцирав дека ја киднапиравте дискусијата и ја заменивте со вести из несвести.
Добро ајде конкретизирај, што точно сакаш да ставиш под теорија на заговор или подобро ајде објасни ги сите работи кои ги споменавме а тебе ти се гледаат спорни.
Не е ова помини замини фрли некој коментар у стил “еј... копиљаци што знаете вие“ и као ни забележал за “квалитетот“ на дискусијава.

Пробај да образложиш барем дел, не за друго некој се потрудил напишал свое видување, објаснил нашироко надолго, ставал линкови, цитати, потенцирал нелогичности, па мислам дека заслужува евентуално слично аргументирано мислење. Макар и да било терање инат на релација запад-исток.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.504
Поени од реакции
58.905
Јас ти викам дека не е местото за теории на заговор ти ми викаш дефинирај што е теорија на заговор и пак за тоа треба да полниме страници.

И не се појавив на темава да ви кажам тоа, јас бев на темава кога имаше некој почетен обид да се дискутира за нешто околу настанот но многу брзо се почна со геополитика и теории и напуштив. Гледам и на другите им здосади да објаснуваат и прекинаа.

Терајте како знаете.
 
Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
haha reporterot treba da bide poguben od strana na vlasta za "greskata" "blood in the ground wich is been put there"
vo prevod "krvta na zemja koja bila vnesena tamu"
videoto se objasnuva bravo za "young Philosopher"
[DOUBLEPOST=1421176216][/DOUBLEPOST]
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom