Ако се лажеме да се чувавме и не сакавме да ги покажеме нашите адути

.А ако сме реални толку ни е силата против оваа машинерија,може и у Ск ќе се држиме некако,ама вака па уште на нивни терен богами добро пројдовме.Инаку Џомба и не е баш џомба кога дозволи еден Гигу кој е во подмината години да го стигне у контра

.Пак ќе речам нас не треба да не плаши нападот,одбраната ни е мизерна,го удвојуваа Карабатич кој е најдобар асистент и има очи и на гзот

,и секое такво удвојување идеше на пикер и на крило а знаеме дека таму Французите се немилосрдни.Нема или ќе си се средат у одбрана или ќе си ги пакувама куферите.
Одамна не сум видел некое крило онака да го стигнат кога е во полн налет.....
Џомба напрај 25,26,27(не знам точно колку има) години и уште не научи како се води топка во контра....

Како на јајца да гази кога трча...

Ни да ја заштити топката,ни да ја крени топката во шутерската рака,тој ја води топката како во кошарка,па нормално е шо му ја пресече.....
Не знам шо чекаше за да се крени на скок шут?
Чекаше да дојди до 6 метри,па потоа да се одрази,до Омејер и да си го затвори аголот...

Истото важи и за Манасков некогаш,кога премногу влегува во зоната од 6 метри...
Ја губи целата сила во тркот,и после кога ќе треба да го изведи завршниот удар или упатува млак удар,или ќе се закопа во голманот кој рефлексно крева нозе и раце,и ќе го погоди в нога или во рака..
Плус преглед на игра,никаков....
Мора овие контри да се брзо изведени,без многу филозофирање...
Подобро кога веќе гледаш дека те стигнува играч,бапни ја од 9 метри,отколку да упропастиш контра и да ти го вратат назад нападот....
Во ова се гледа квалитетот на крилото,и јас би давал голови ако ми фрла голманот топка и да истрчам 15ина метри и да дадам гол....
Овде се гледа шо крило си,кога сам треба да ја пренесиш топката од твојот гол и да ја претрчаш цела противничка одбрана...
Чисто едноставно.....