Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе кажете ако знаете нешто повеќе за уртикаријата. Сте ја имале ли? Како се лечи?:)

Фатив алергија, ама некако не се тргаше со Лоратадин, па се утврди дека е уртикарија. Нешто навистина грозно. Еве веќе една недела се маткам по лекари, ми даваат Урбазон, Синопен, Деслоратадин, Декортин/Дексаметазон и маст Адвантан. На строга диета сум, но нема никакво подобрување.

Што нешто помага за да помине побрзо?:)

Може нешто да ти бидне од септолете спреј за грло со поминат рок, многу ме боли грлово а друго неам, најдов ова од предходен пат што ми останало а глеам со поминат рок е до 3 месец 2014...
Поминат рок не значи дека се претворил во отров, може да му е намалена ефикасноста

Некое чаре за ладни нозе, нон стоп настинувам ради тоа зимно време? 2 пара чорапи и зимски кондури не помагаат.

Некое чаре за ладни нозе, нон стоп настинувам ради тоа зимно време? 2 пара чорапи и зимски кондури не помагаат.

Voneni chorapi, ama ne sintetika tuku prirodna volna ili zivri, volnata bocka I ja podobruva cirkulacijata, isprobano :)

Ако мислиш зимски на мартинките, слабо. Не држат топло баш. Земи си планинарска обувка за овие периоди...

циркулацијата ти е слаба :) пушач ли си?

Слаба циркулација и пушач е причина за ладни стапала. Ете ви пример јас никогаш не сум пушел и секој ден одам по 2-3км, зимно време пијам секакви чаеви, носам чизми како на скијачите и ист проблем. Летно време надвор треба да е 35 степени за да не носам чорапи.

Имам читано дека и луѓе со низок притисок, стегнати, со неискажан потенцијал и емоции имаат ваков проблем.

,,,probaj i so mast ili gel koi zatopluvaat i ja zgolemuvaat cirkulacijata,,,edna od niv,, konjska mast crvena,,ako ti e skapa pobaraj da ti preporachaat
so dejstvo kako nea,,
,,,ne ke bide losho da pravish kupki vo legen so vrela voda/samo ne preteruvaj so toplinata na vodata,,zaradi izgorenica,,/,,,

Низок притисок имам, уште во 2009 кога прв пат мерев. 110 со 60, не ми мрднал од тогаш.
Затоа ти се ладни нозете и кај мене е исто, ми помага спорт и калорична храна. На пример путер, леб, млеко и џем. Кога ќе почне тоа путерот да се топи, да испушта топлина... мхмхмхмхмх....нема зима :angel:
Ако не си по спортот и храната тогаш држи дома температура над 21 степен.
За надвор ќе мора да си набавиш водоотпорни чизми.

Последно уредено:
Низок притисок имам, уште во 2009 кога прв пат мерев. 110 со 60, не ми мрднал од тогаш.
110 со 60 не е низок притисок.
Причини за студени нозе може да се повеќе- локално нарушување на циркулацијата(анатомски аномалии, варикоза, имаш ли отоци?),обшта инсуфициенција на циркулацијата(срдечна инсуфициенција-лесна умора?),намалена функција на штитовидната шлезда, тесни обувки......

Ако причината е слаба периферна циркулација, а претпоставувам дека е тоа, тогаш пробај со Ентан...Тоа тие препарат на природна база, во вид на капсули (проантоцијанидин изолиран од семки од гројзе и екстракт од Гинко Билоба). Сигурна сум дека ќе ти помогне, по една капсула на ден ќе пиеш...

Пак јас и моиве заби :(

Во среда конечно ќе ја вадат седмицава со операција, пиев антибиотик 1 недела (и нормално, се се смири), ама сега во оваа ,,паузава,, денес пак ме фатија лудачки болки :(

Испив 2 кетонала од 7 до сега, веќе глупо е да ги пијам, за болење боли, убива. Испив и Амоксиклав...
Ако има некој совет што друго да направам за да преживеам до среда (иначе нема шанси да ме оперираат ако ме боли, т.е. имам инфекција) нека каже.
Се да ме боли, само заб не :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom