Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш тоа е ? некој друг мислење,страв ми е да не е настината..[DOUBLEPOST=1420465198][/DOUBLEPOST]Мислиш тоа е ? некој друг мислење,страв ми е да не е настината..
Па не сум стручно лице, но мислам дека ако е настинато ке покажува и други симптоми, може едноставно се разгалила, или како што веке спомнав и е студено. Пробај да и ја вратиш навиката да оди надвор, ако треба малку скарај и се. Сепак ако се плашиш, однеси ја на ветеринар.

1 и 2 појма неам чекај од некој од ветеринариве на форумов или прашај ветеринар во амбуланта.
рецептата ќе ја добиеш овде.

Коски ти е малку рано да и даваш (а пилешки воопшто несмееш да и даваш ни сега ни кога ќе порасне може да ти наштетат само), колку што знам јас коски се почнува кога ќе ги смени забите значи после 6-7 месеци. Месо смееш да даваш само немој свинско (не ме прашувај зашто така ми е кажано од ветеринар така ти пренесувам). Зеленчук и овошје без никакви проблеми можеш да даваш колку сакаш и кога сакаш. За апчиња освен калциум мислам дека ти е рано за било што друго, можеби евентуално да дадеш омега 3 , 6 , 9 и ништо друго.

Не баш. Не сите овошја и зеленчуци се добри за кучињата. Пример, не смеат да јадат грозје. Има некои работи кои може да ги јадат ама во мали количини, не ми текнува сега на пример.

@JETKUNDO Имаш гугл побогу, пиши што планираш да му дадеш и ќе ти каже дали е ок или не.

Кутрево се научи уште пред недела дена да цивка за на тераса да мочка/кака ама последниве 2 дена не знам што и е,многу моча внатре и на кревет...да не е настинато ? за какање иде надвор ама моча внатре...не сме ја шетале,едино што излагала за нужда,и што ја носевме до ветеринар во раце...или така и годи на дудето ? :D

Кутре е, нема преку ноќ да научи се што сакаш. Полека полека. Иако веќе барало да иде надвор, не значи дека нема да направи грешка нареден пат. Нормално е. Биди упорен во тренирањето. Прати и' го понашањето, ако видиш дека сака да мочка ( или ако неможеш да процениш пред да почне, прекини ја чим видиш ) и одма надвор. И кога ќе цифка на врата, фали ја ко којзнае што да направила ( многу еуфорија во гласот :) ).
Настинката нема никаква врска. За така да мочка по дома може едино да е инфекција, али со мало кученце чисто сумљам.

Кутре е, нема преку ноќ да научи се што сакаш. Полека полека. Иако веќе барало да иде надвор, не значи дека нема да направи грешка нареден пат. Нормално е. Биди упорен во тренирањето. Прати и' го понашањето, ако видиш дека сака да мочка ( или ако неможеш да процениш пред да почне, прекини ја чим видиш ) и одма надвор. И кога ќе цифка на врата, фали ја ко којзнае што да направила ( многу еуфорија во гласот :) ).
Настинката нема никаква врска. За така да мочка по дома може едино да е инфекција, али со мало кученце чисто сумљам.

Сето тоа што го пиша и го правиме,и не прави некогаш грешка туку цело време си мочка внатре а надвор си кака :D ко принцеза,нејќе да и мириса.Дури почнала од што ја караат,да моча дур лежи,само за да не ја видат...и можеш да замислиш што се прави,прасе.

Не баш. Не сите овошја и зеленчуци се добри за кучињата. Пример, не смеат да јадат грозје. Има некои работи кои може да ги јадат ама во мали количини, не ми текнува сега на пример.

@JETKUNDO Имаш гугл побогу, пиши што планираш да му дадеш и ќе ти каже дали е ок или не.
Па не е у америка он да има грозје во ова време, тука грозје само во течна состојба гледам сега :)

Да не му наведов дека не смее грозје моја грешка, имаш уште 2-3 типа овошје што несмее, другото му е дозволено.

Sent from my Nexus 7

оти баш грозје не смее?

Па не е у америка он да има грозје во ова време, тука грозје само во течна состојба гледам сега :)

Да не му наведов дека не смее грозје моја грешка, имаш уште 2-3 типа овошје што несмее, другото му е дозволено.

Sent from my Nexus 7

Не е само за сега, треба да си знае за секогаш :) Ќе дојде време кога ќе ги има.
Исто така, лук и кромид се штетни. Ако им дава овошје, обавезно да ги извади семките :)

Сето тоа што го пиша и го правиме,и не прави некогаш грешка туку цело време си мочка внатре а надвор си кака :D ко принцеза,нејќе да и мириса.Дури почнала од што ја караат,да моча дур лежи,само за да не ја видат...и можеш да замислиш што се прави,прасе.

Дали пие доволно/премногу вода? Дали моча надвор воопшто кога ќе ја пуштите? Колку често ја пуштате?
Ако моча дур лежи, би ја однела јас на ветеринар да проверат за инфекции. Обично не го прават тоа за да се кријат, туку зашто неможат да го контролираат. Ако сака да се крие ќе иде у ќош или сл. Сепак куче е, паметни се, ама не до толку.

Не смее во големи количини да се дава грозје бидејќи (мислам дека) беше штетно за бубрезите (ветеринарите нека ме поправат ако грешам :D ) од малку не е ништо :) моето предходно куче си крадеше од лозница зрно по зрно и ништо посебно не и се случи :P

Хачи: Кучешка приказна. Mногу убав филм за верноста на Акита ину, куче кое после смтртта на неговиот сопственик ќе доаѓа на железничката станица секој ден следните девет години.

640px-Hachi_statue_and_banner.jpg

Хачи: Кучешка приказна. Mногу убав филм за верноста на Акита ину, куче кое после смтртта на неговиот сопственик ќе доаѓа на железничката станица секој ден следните девет години.

640px-Hachi_statue_and_banner.jpg

Го обожавам филмов
п.с На почетокот на филмот кучето е шиба ину :ojeaa:

Здраво имам Пинч старо 2 месеци женка е, многу е мало, што храна да му давам и колку пати дневно. На што да го ставам да спие неам чувано вакво куче до сега. Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom