Ebay account suspended

• Креатор на темата Креатор на темата zabiste
  • Време на започнување Време на започнување

zabiste

Ако не ааа ако не...
Член од
8 октомври 2013
Мислења
242
Поени од реакции
699
Здраво.
Би сакал да прашам доколку некој се разбира повеќе од Ebay, дали ке може да ми помогне. Имав стар ацц на Ebay на кој не платив seller fees па ми го суспендираа, но после 2 години отворив нов ацц на Ebay кој вчера беше суспендиран, но во маилот кој го добив не е баш објаснето за што е суспендиран новиот ацц, но претпоставувам дека е од тоа што не платив seller fees на претходниот ацц. Па прашањето ми е доколку ги платам сите fees што ги должам, дали Ebay ке ми го врати ацц-от?

Иначе еве го маилот што го добив...

After reviewing your eBay account, recent activity has raised serious security concerns. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended indefinitely.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

You won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding selling fees are due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.

We appreciate your understanding.
Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

You won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding selling fees are due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

Ubavo si pisuva ama koj da procita.

Го прочитав тоа, не се секирај, баш тоа прво ми дојде на око, но тој првиот ацц за што зборувам сеуште пишува дека можам да го користам доколку ги платам сите fees што ги должам, ПА ПОРАДИ ТОА МИ Е ПРАШАЊЕТО ПОСТАВЕНО!

Па плати бе......Како оваа дисфункционална земја константно раѓа паметни луѓе додека цел функционален свет е глуп ја не можам да сватам.

Да знајте дек за скоро ќе не банирет, пејпал сигурно после ними и ибеј, па и сите останати.
Зато шо од овие "новиве" да ги нареча, полата гледет да сторет некоја превара. За едни помочано 50тина долари, шо ќе прајте со 50 долари, дан се збогатите?
У осталом, читај нов ред:
Брату Заб, дури не ги платиш казните нема да ти дозволат да отвораш други сметки.

Не ми е проблем да платам. Туку прашањето ми е ако платам да не биде тоа за џабе си платив, а пак густирај без ацц на Ebay!!! А ако имате вие 50тина долари за џабе давање, тогаш слободно да ви дадам број од сметка ако не?

И ако не, следен пат, дајте барем некој нека го прочита проблемот шо го имам до крај, за да сфати дека прашањето ми е - ДАЛИ ДОКОЛКУ ПЛАТАМ за FEES, дали EBAY ке ми го врати ACCoun-тот, или ПЛАЌАЊЕТО КЕ БИДЕ ЗА ЏАБЕ???

Пиши му директно меил на eBay мора да има некаде контакт така да најдобро нив прашајги па тие ќе ти кажат што како .

Не ми е проблем да платам. Туку прашањето ми е ако платам да не биде тоа за џабе си платив, а пак густирај без ацц на Ebay!!! А ако имате вие 50тина долари за џабе давање, тогаш слободно да ви дадам број од сметка ако не?

И ако не, следен пат, дајте барем некој нека го прочита проблемот шо го имам до крај, за да сфати дека прашањето ми е - ДАЛИ ДОКОЛКУ ПЛАТАМ за FEES, дали EBAY ке ми го врати ACCoun-тот, или ПЛАЌАЊЕТО КЕ БИДЕ ЗА ЏАБЕ???
Штом не ти е проблем зашто не си платил?

Пиши му директно меил на eBay мора да има некаде контакт така да најдобро нив прашајги па тие ќе ти кажат што како .
Ако го знаеш маилот на Ebay, ке те замолам да го пишеш зашто не го знам јас, но колку што прочитав за тоа, најдов дека Ebay на маил не одговараат воопшто, само на телефонски повик. Но доколку знаеш некој маил со што би успеало тоа, би те замолил ако може да го кажиш.[DOUBLEPOST=1420863112][/DOUBLEPOST]
Штом не ти е проблем зашто не си платил?
Па ако те интересира јас веќе платив пред повеќе од 3 недели но сеуште е истата ситуација, па вие што се правите паметни ајде кажете тогаш што е проблемот, зошто acc-от сеуште ми е суспендиран.

Последно уредено:
Ако го знаеш маилот на Ebay, ке те замолам да го пишеш зашто не го знам јас, но колку што прочитав за тоа, најдов дека Ebay на маил не одговараат воопшто, само на телефонски повик. Но доколку знаеш некој маил со што би успеало тоа, би те замолил ако може да го кажиш.[DOUBLEPOST=1420863112][/DOUBLEPOST]
Па ако те интересира јас веќе платив пред повеќе од 3 недели но сеуште е истата ситуација, па вие што се правите паметни ајде кажете тогаш што е проблемот, зошто acc-от сеуште ми е суспендиран.
Ме интересира зошто не си платил seller fees на стариот акаунт кога требало да ги платиш туку си отворил нов акаунт после две години и си платил пред три недели? Сакаше да ги украдеш?

I'm human, и едноставно заборавив, откако ја направив последната продажба на стариот акаунт затоа што не ми требаше до тогаш. Но ете и тоа го решив па проблемот сеуште не е решен.

I'm human, и едноставно заборавив, откако ја направив последната продажба на стариот акаунт затоа што не ми требаше до тогаш. Но ете и тоа го решив па проблемот сеуште не е решен.
Знам решение за проблемот само ќе мора да ми платиш за да ти го кажам. Информации на ПП.

Hah, извини ама доста ми беше плаќање за џабе, што ми гарантира дека тоа ќе успее, како и случајот со Ebay, и после плаќањето ситуацијата е иста. Фала, ама не фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom