Интернет шопингот до 160 евра без царина

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Мамето да им го ебам 300 евра сум у загуба ради нив
Само да начекам/налетам некоја кола/објект на царина и пошта,со чатал и камен
штета х 1000 на стаклата ќе им правам.[DOUBLEPOST=1420253213][/DOUBLEPOST]
Од 17 декември до сега безуспешно колку меилови сум пишал и колку пати јавил во царина и ги нема никаде како пички се кријат и не се јавуваат.
Ама ако кад тад ќе си ја надокнадам штетата!
Ке дојде комшијата дома со службената кола од царина ама ќе пие молотови коктели
Тие од царина благе везе немаат, мене во Октомври месец 7 пати ме префљија на телефон, јас не сум задолжен за ова, то не е во наша надлежност, ќе ве префљам кај мојот колега, ко за беља и од нигде не добив одговор, следно го добив некој заменик директор Љочка шо не ни ме разбра шо му зборвам, па му се пуштив него мајки, шајки се по ред и накрај копиљот ми спушти.[DOUBLEPOST=1420284954][/DOUBLEPOST]Не ми остаде да си докажам шо имам маката. Гнаса.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Тие од царина благе везе немаат, мене во Октомври месец 7 пати ме префљија на телефон, јас не сум задолжен за ова, то не е во наша надлежност, ќе ве префљам кај мојот колега, ко за беља и од нигде не добив одговор, следно го добив некој заменик директор Љочка шо не ни ме разбра шо му зборвам, па му се пуштив него мајки, шајки се по ред и накрај копиљот ми спушти.[DOUBLEPOST=1420284954][/DOUBLEPOST]Не ми остаде да си докажам шо имам маката. Гнаса.
Од Франција на 05 декември 2014 година имам порачано ретка и уникатна гардероба која уште не ми е стигната.

Стално сум во движеже низ Скопје и Македонија недај боже случајно да го видам некој во мојата нарачка.

Прво ќе го искршам од котек,гол ќе го соблечам па ќе му барам документ за потекло

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Гардероба и електроника за широка потрошувачка (мобилни, лаптопи,ТВ,...) никако преку македонска царина-пошта. И едните и другите, почнувајќи од царинарникот до обичниот поштар во месната пошта, си имаат "рака" и неможе да им се верува. До сега, јас и сите што ги знам, се што имаме нарачано ни има стигнато, освен една јакна (n)

Пред мноогу години, "рака" имаа и брзите пошти (да не именувам сега, посебно една компанија со која се возеше Том Хенкс пред да заврши на пуст остров), но сега и тамо е средена работата.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ја до сеа се што сум нарачал се ми стигнало најчесто пазарам од ибеј понекогаш и од dx и aliexpress али најсигурно и најбрзо ми стига преку ибеј сите, кој се сомневате во пратките нареден пат купувајте со тракинг бројче и нема да имате никаков проблем некогаш е и нормално да каснат по 2-3 месеца

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Федекс, кажи ги да ги е*ам и нив и пошти. Лопови

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
страна која врши достава до мк за суплементи? Ми изгледа надежно со законов дека ќе може и некое пакетче со попуст да си нарачам :)

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
За простар протеинот од 2.3 кг ми бара уште 59 долари за шипинг, не фала :) 50 долари протеинот + 50 долари шипинг до македонија се на се 109 долари, а кај нас е со попуст 3600 денари

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Абе фино, мене да ми се деси да не ми стигнат 3 по ред би дигнал узбуна, мамицата у пи*ка ќе им ја еб*м.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Од Франција на 05 декември 2014 година имам порачано ретка и уникатна гардероба која уште не ми е стигната.

Стално сум во движеже низ Скопје и Македонија недај боже случајно да го видам некој во мојата нарачка.

Прво ќе го искршам од котек,гол ќе го соблечам па ќе му барам документ за потекло
Стварно што направи со порачката што требаше на 31.12 да му отвориш dispute? Уште не стигна?

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Стварно што направи со порачката што требаше на 31.12 да му отвориш dispute? Уште не стигна?
Му отворив спор на пејпал
Поади неправилности направени од продавачот блокирана му е сметката и доделен му е дополнителен рок до 20 јануари во спротивно треба да ми ги врати парите.

Јас доколку ја добијам пратката должност ми е да го повлечам спорот

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ова им е убаво смислено.
Прво во договор со домашните шверцерски компании почнаа со кампања дека интернет купувањето не е безбедно за да продолжи со демек загубена пратка на секој втор корисник.
Никој не им може ништо еј.
Французот испати потерница по пакетот и се докажа дека е во царинска испостава на Македонија и од таму му се губи трагата

Ама ако пишав погоре како ќе ги компензирам тие 300 евра,а може да добие ќебување некој цариник на пат до дома или да го најдат многу ладен.
Чим французот испратил барање да се пронајде пратката, Македонски пошти е обврзана да ти го исплати пакетот и тебе и на Французот, чим се докажало дека е тука пратката во Македонија а не е испорачана до тебе, појди во пошта и пополни барање.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А да си порачате антракс спакуван во нов телефон или убав блузон ?
Не сум порачувал преку интернет, ама доволно е да ги видиш границите на царинење и да заклучиш за какви говеда станува збор

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе све супер, ама маме им ебем све крадат. И тоа почнаа на големо веќе да се кради, од 10 порачки 9 не ми стигнуваат.

Проблемот не е само кај мене, со кој и да разговарам истиот проблем сите се жалат.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Чим французот испратил барање да се пронајде пратката, Македонски пошти е обврзана да ти го исплати пакетот и тебе и на Французот, чим се докажало дека е тука пратката во Македонија а не е испорачана до тебе, појди во пошта и пополни барање.
Џабе,балдската работи во царина и го кажав бројчето за следење да провери.
Проверила ама пратката не била во Македонија,наводно била на пат.
Кога прашала каде и рекле:
,,Не знаеме каде е точно,празници беа,големи снегови,ама може да патува низ Швајцарија,Австрија,Италија, а може во Албанија да е заглавена или да оди преку Словенија"
И викам:,,E па благодарам на информација,каде и да е до пролет може ќе ја добијам ако претходно некој веќе не ја лапнал"

Kajgana Shop

На врв Bottom