- Член од
- 15 април 2013
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 796
Ист таков момент, доктор ми го загрози животот друг доктор едвај ми го спаси...Не сум пробал бидејќи не ми бил потребен. Од друга страна, личното искуство не е валиден аргумент во дебата бидејќи се губи објективноста.
Пиј го пошто лекот ти помага, пошто може да ти го спаси животот? Не ги пиј, никој не те форсира да го пиеш лекот тој избор, додека си свесна е апсолутно твој.
Каков е тој неприроден хемиски лек? Се што се наоѓа во природата, а се околу тебе претставува природа, е природно. Тој антидепресант е природен.
Сегде во природата се случуваат хемиски реакции и сите тие алтернативни лекови се дело на природата via хемиски реакции, како и тие на злата медицина.
Единствена разлика е во тоа што тие на злата медицина се тестираат во лаборатории и научниот метод ги потврдува нивните својства, за разлика од алтернативните кои ретко се тестираат и најчесто аргументи за нивната функционалност се сведоштва, лични мислења на неексперти.[DOUBLEPOST=1420557820][/DOUBLEPOST]
Сум доживеал и едвај сум бил спасен од доктори, небитно на кој начин. Само, причина не била моја неодговорност туку други фактори кои не сум можел да ги контролирам.
Само кај мене не беа празни моменти, не беа страшни моменти, туку ќе ги памтам само како оние брзите моменти во кои разбрав кому колку му значам. Воглавно топлина идеше од кај личноста што не замина од болничкиот ходник 3 дена
А антидепресивот не е природен. Не си пробал. Ако пробаш без потреба, експериментално (подобро верувај ми не ти препорачувам) ама ако пробаш ќе видиш дека ти спласнуваат сите чувства, не само што не се грижиш за ништо, туку не се плашиш, во храната не уживаш нема вкус некако, за непријателите не ти е гајле ама ни за пријателите. Една цела димензија од тебе ја снемува. И зошто си жив? Телесно си жив. Ако не можеш да споделиш емоции? Па ако дошол денот нека дојде, така нема да живеам. Животот никој не го преживеал.
Имај на ум дека теоријата од по факултетиве поготово од нашиве и животов не се преклопуваат ни 10%. Ова без искуство ама со сигурност.