И/му пративте порака - не реплицира (кој е следен чекор?)

• Креатор на темата Креатор на темата Amateur
  • Време на започнување Време на започнување
Дали врската е зрела или не, зависи од луѓето кои се во неа, нели? Јас никогаш не сум се замарала со глумење недостижност, ама затоа се замарал дечкото кој го имав на 17 години. Тогаш си ја чукав главата од ѕид зошто така ми прави, сега немам време за такви заебанции. Ако некој сака да ми биде недостижен, ќе биде.
Why so serious? Очигледно ја и ти сме два различни типови на карактери, според мене никој нема целосно да ти се посвети уште во првиот месец во врската, let's be honest. Не сум тип кој здраво за готово ги зема работите, на крај нели најубавите работи се дешаваат спонтано. Може грешам, но сега кога се секаваме со дечко ми ( со кој сме веке 4 години во врска) на тие моменти, ни претставуваат убави спомени, што тој правел кога јас така сум глумела па што јас сум правела. Доколку се било така сериозно во врската уште во почеток сега најверојатно дечиња би имале веке, а јас би се гушела во таа сериозност. Наречи ме дете еве, убаво ми е.

Why so serious? Очигледно ја и ти сме два различни типови на карактери, според мене никој нема целосно да ти се посвети уште во првиот месец во врската, let's be honest. Не сум тип кој здраво за готово ги зема работите, на крај нели најубавите работи се дешаваат спонтано. Може грешам, но сега кога се секаваме со дечко ми ( со кој сме веке 4 години во врска) на тие моменти, ни претставуваат убави спомени, што тој правел кога јас така сум глумела па што јас сум правела. Доколку се било така сериозно во врската уште во почеток сега најверојатно дечиња би имале веке, а јас би се гушела во таа сериозност. Наречи ме дете еве, убаво ми е.

Се оддалечуваме од темата, така да овој пост ќе ми биде последен во врска со ова. Не зборуваме за посветување, туку за намерно игнорирање со цел да добиеш внимание. Што значи целосна посветеност? Ако тоа значи дека треба да го поминувате секој момент заедно, грешите. Целосна посветенот не смее да има, макар и кога би биле 50 години заедно. Вие сте две индивидуи, со свои желби, хобија, свој круг на пријатели, кои совршено функционираат сами, но научиле и да функционираат заедно. Ова е зрела врска. Во ваква врска нема место за заебанции од типот „ќе глумам недостижност, за да ми покаже повеќе внимание“. Не глумиш, капираш? Си оставате простор за секој посебно со тоа што ќе се фокусирате и на останатите работи од вашите животи, а со тоа и ќе си недостигате и ќе имате потреба да си пружите внимание еден на друг.

Се оддалечуваме од темата, така да овој пост ќе ми биде последен во врска со ова. Не зборуваме за посветување, туку за намерно игнорирање со цел да добиеш внимание. Што значи целосна посветеност? Ако тоа значи дека треба да го поминувате секој момент заедно, грешите. Целосна посветенот не смее да има, макар и кога би биле 50 години заедно. Вие сте две индивидуи, со свои желби, хобија, свој круг на пријатели, кои совршено функционираат сами, но научиле и да функционираат заедно. Ова е зрела врска. Во ваква врска нема место за заебанции од типот „ќе глумам недостижност, за да ми покаже повеќе внимание“. Не глумиш, капираш? Си оставате простор за секој посебно со тоа што ќе се фокусирате и на останатите работи од вашите животи, а со тоа и ќе си недостигате и ќе имате потреба да си пружите внимание еден на друг.

Ќе треба да опишам една форумџика ако земам да ти објаснувам што е гушење :)

Се најдoбро, се согласувам со твојата последна реченица, но факт е дека ваквите ''недостижности'' ке продолжат, и никој нема моќ да ги запре, а моја цел беше да му помогнам на дечкото да ја задржи девојката која ја сака, сепак не треба веднаш да се откажуваме од работите кои ги сакаме ( што не значи дека треба да се трудиш до бескрај ако гледаш дека не оди). Еве и јас глумев недостижна, па се најде некој да ме промени, за да тој некој сега ја ужива сета моја љубов.

Еве и јас глумев недостижна, па се најде некој да ме промени, за да тој некој сега ја ужива сета моја љубов.

Фино кога се нашол некој да ти ги трпи сите тие глумења и игри. Некој нема нерви и време за тоа.
Јас одамна немам нерви за тоа, а иам 22 години. Кога гледам другарки како се однесуваат кон дечковци или идни дечковци, мене глава ме боли да ги слушам. Нејќаат искрено да му кажат што им смета, али пак затоа имаат време да смислуваат како да му навестат што им се врти во глава. Не сум сретнала досега човек што чита мисли, не знам. Една дури цел дневен распоред и се врти околу тоа кога дечкото ќе и се јави за да се видат, за мене нема време, или ако има, тоа трае до толку саат до кога овој треба да и се јави. Мизерија, со еден збор опишано, голема мизерија.
Ти си се оправила, али тоа не значи дека девојкава на дечково ќе се оправи, некои и цел живот си тераат и си глумат во таа битка - кој пол е попаметен во врска. Јаката им врска де.

И пишав дека сакам да ја сретнам уште еднаш ( или за последен пат ) пред една недела и уште ми нема вратено т.е ја има видено пораката во 5 часот сабајле и до ден денес чекам да ми реплицира ! :)

и како што одминува време ја губам желбата ...
:toe:

Еве и јас глумев недостижна, па се најде некој да ме промени, за да тој некој сега ја ужива сета моја љубов.
Како ќе исчезне тој што те чекал да се симнеш од облаци не си свесна. Ама, секој со свој памет.

Како ќе исчезне тој што те чекал да се симнеш од облаци не си свесна. Ама, секој со свој памет.
Како што и сама спомнав, не се гордеам со тоа што сум била, доста детски и тинејџерски од моја страна (што всушност и бев во тоа време). A поврзано со неговото исченување ке ти кажам нешто што често знаеме да си го кажеме со него...
If someone doesn't love you at your worst, he doesn't deserve you at your best..
Дечко ми фала богу го има сватено ова, дека никој не е совршен, па погледнал подлабоко под мојата ''глума на недостижност'' и сфатил дека вреди да остане покрај мене. Не е се до гордоста знеш? Како демек еве ја сум глумела недостижна, но од друга страна тој бил потполно совршен, па зошто да си го губи времето со мене иако му се допага се друго кај мене.

@happiness ќе си преќутам на ова. Ако нешто сакаш и истото бега, демек да го заслужиш, кога ќе го добиеш веќе ти е одмилено. Ќе видиме колку паметен дечко имаш и зошто е со тебе. Потполно совршен човек не постои.

Како што и сама спомнав, не се гордеам со тоа што сум била, доста детски и тинејџерски од моја страна (што всушност и бев во тоа време). A поврзано со неговото исченување ке ти кажам нешто што често знаеме да си го кажеме со него...
If someone doesn't love you at your worst, he doesn't deserve you at your best..
Дечко ми фала богу го има сватено ова, дека никој не е совршен, па погледнал подлабоко под мојата ''глума на недостижност'' и сфатил дека вреди да остане покрај мене. Не е се до гордоста знеш? Како демек еве ја сум глумела недостижна, но од друга страна тој бил потполно совршен, па зошто да си го губи времето со мене иако му се допага се друго кај мене.

Значи сепак призна дека глумењето недостижност е карактеристика на незрели луѓе а не на nas devojkite. Тоа се бара!

As much as тоа што не го оправдувам напињањето виа СМС пораки, играњето недостижност, игнорирањето демек ништо не се случува, а од друга страна пекањето дека нема асални дечковци/девојки кои пружале доволно внимание ми е крајно инфантилен чекор во врската. Кога си во врска секако не ти е обврска потврдно да кимнуваш за секоја испратена порака, но имаш и јазик да речеш дека ти пречи тоа. Ако другата страна не знае да те разбере секако дека тоа е проблем на комуникација, па оттука треба или да се најде јазикот, или да се прекине врската. Но мимики со повеќе значења, играње на карта топло ладно за да се оддржува врска, док партнерот е загреан, води само кон непотребно недоразбирање.

@happiness ќе си преќутам на ова. Ако нешто сакаш и истото бега, демек да го заслужиш, кога ќе го добиеш веќе ти е одмилено. Ќе видиме колку паметен дечко имаш и зошто е со тебе. Потполно совршен човек не постои.
Демек ако е паметен ке ме остави?
Инаку нема потреба да чекаме за да знаеме колку е паметен дечко ми и зошто е со мене, бидејки досега совршено добро го познавам и знам зошто е со мене.Ако на ум ти падна врска од корист(така јас сфатив од она ЗОШТО Е СО ТЕБЕ) исправи ме ако сум грешка, се надевам ти не би бил со некого 4 ипол години од корист а во исто време да глумиш заљубен и среќен боље од Бред Пит па во филмот да го мешаш и семејството.Има различни луѓе знаеш, секој цени различни нешта. Барем јас, во врскава научив дека не треба се да биде заб за заб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom