Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
moe licno mislenje e deka nema da gi krene platite.Само на кратко пошто гледам почнаа да фрчат мајки на темава... дали мислиш дека доаѓањето на џонсон во штип, ќе има влијание врз платите во другите конфекции, ова под претпоставка дека џонсон нуди некој си ситни 10% повисоки плати од останативе конфекции, подобри услови и сл. За плативе лично не сум информиран, од што имам сретнато по нет...
Џонсон Контролс нуди плата од 9.000 до 15.000 денари но, за високообразувани кадри
Американската корпорација „Џонсон контролс “ за фабриката во Штип изминативе два дена објави три огласи за вработување. Нуди 9.000 денари плата за индустриски дизајнер и техничар за процесна автоматика. За двете работни позиции не е наведено дека се потребни посебни квалификации или образование. Индустриски дизајнер работи само прва смена од 8 до 16 часот , додека техничар за процесна автоматика работи во три смени. Основната плата е 9.000 денари. Двата огласи беа објавени вчера, а аплицирањето е до 24 февруари.
vo red,ajde togas od tret agol.Кои се тие што ме сметаат за таков? Опозиционерите и разочараните од најголемата партија (кои до вчера лепеле плакати или дремеле на кутија а сега не добиле работа па плукаат каде стигнат?). Нема врска не се оптварувај со мене. Јас ниту сум споменал некакви компарации за технолошки зони или некаков си ЛОН систем. Како што реков не сум економист. На темава колку што видов може да дискутира секој. Јас не се правма гугл-мудрец, ти објаснив како гледам на работите повеке од 10 пати. и други си го кажаа мислењето. И ти си го кажа. Не знам што понатака да дискутираме?
Некој луѓе имаат исконска желба да го оправдаат неоправдливото само зошто се членови на одредени партии. Ко еден тип на ФБ што ме убедуваше дека оградата на камени мост вреди за 2 милиони евра бидејќи ќе била убава.Јас не сум ни разочарана ни поврзана со најголемата опозициска партија, па пак мислам дека си партиски полтрон.
И што правиме сега? Да не е до тебе?
Kade go prochita toa?[emoji4]Сериозни економски аналитичари кои ја предвиделе кризата 2008 предвидуваат светски економски колапс оваа 2015, поголем од тој во 2008.
Живи да бидиме па ќе видиме, гумени куршуми важно се набавија. Сериозно тешко нас има да биди ако се остварат нивните анализи.
со ваква цена на горивата,останува уште струјата да се намали па да видиме сосема обратни ефекти од ова предвидувањеСериозни економски аналитичари кои ја предвиделе кризата 2008 предвидуваат светски економски колапс оваа 2015, поголем од тој во 2008.
Живи да бидиме па ќе видиме, гумени куршуми важно се набавија. Сериозно тешко нас има да биди ако се остварат нивните анализи.
Kade go prochita toa?[emoji4]
http://www.slobodnaevropa.mk/content/article/26777036.html
Еве го вашиот „бум“, мизерии едни, некој на темата викаше претходната табела не била релевантна оти била до 2011 а тек после почнале најголемите инвестиции да идат, е па еве ги, не можеме Косово и Босна да ги поминеме, на табелата не ни ја има веќе Хрватска, таа одамна не може да се мери со држава како нас.
Еве го вашиот „рај“ и „оаза на просперитет“, паѓате на истите фини како на Ќиро во 90-тите, оаза на мир, оаза на инвестиции, светла точка на балканот, кур се тресе.
Само напред во нови успеси со другарот Тито на чело.
Стануваме европска Индија/Индонезија/Малезија/Кина/Виетнам. Само повеќе ќе ме натера да си одам од Македонија оваков тренд, затоа шо нема да ми се вреднува трудот како шо треба.
[DOUBLEPOST=1420569100][/DOUBLEPOST]Weibo to begin work on Macedonian textile project in 2014Не сакам да ме свтите погрешно ама ова воопшто нема да биде добро за Македонија...
Од кај ке најдат 6000 работници во Гиновци?
Ке ја донел целата фамилија во Македонија зашто оваа земја ја гледал како своја (Ке се вракаме во Отоманската имерија аги и бегови)
Ке правеле куки за вработените што значи ке си направат претопување на крајот
и кога на сето тоа ке ја ставиш минималната плата подобро и никогаш да не дојдат
Абе македонче![]()
Никој не ја предвиде кризатаСериозни економски аналитичари кои ја предвиделе кризата 2008 предвидуваат светски економски колапс оваа 2015, поголем од тој во 2008.