- Член од
- 16 март 2007
- Мислења
- 317
- Поени од реакции
- 20
Znam se salev:helou:.Под ВИЕ не мисли на тебе, туку на таквите како ТЕБЕ! :smir:
Zasto i prethodno mu imam kazano deka sum edinka i da mi se obraka licno na mene

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znam se salev:helou:.Под ВИЕ не мисли на тебе, туку на таквите како ТЕБЕ! :smir:
Dzabe postis ako ne znaes zasto go pravis toa i ako ne znaes sto e postenjeto!Обично само еден до два дена сум постела секогаш:pos2:,,но годинава постев една недела пред велигден,,и убаво се чувствував..Не знам дали би можела да издржам толку долго време колку што трае целиот пост,,но секако дека ако се сака се се може...Убаво ми е кога постам ,,и мислам дека одсега ќе почнам редовно да го правам тоа..
Постењето го сфаќам како искушение,,и тоа и е всушност неговата смисла.......Убаво е затоа што на тој начин се прочистува телото,, но мислам дека ако сме чисти духовно во тој период,,во смисол да се потрудиме да не грешиме,,тоа е вистинската смисла на постењето...![]()
постам секои велигденски пости по 6 недели ама од следнава година ке размислам.
Слушнав ко наводно гаволот најмногу работел за време на тие денови па ме фати некој страв да ви кажам незнам точно ли е не ли е....
Abe neli pocna denes. Jas od denes postam ama ke se pricestam na Preobrazenie, oti ne mozam da izdrzam 14 dena post, oti biram sto ke jadam, ama posto sum Hristijanin ke postam 5 dena i ke se pricestam. PozdravOd vcera se Bogorodicni posti.
Ne se dolgi 14dena. Pokazete barem sega,deka so pravo go nosite svojot naziv Hristijani-zivejte hristijanski. Postete i pricestete se.
Dobronameren sovet.Iskreno!
Rabotata e sto za vreme na postovite zlite duhovi sakaat da ne sprecat da dopostime i na sekoj mozen nacin gledaat da ni nastetat. Ako ste silni ke izdrzite. Pozdravпостам секои велигденски пости по 6 недели ама од следнава година ке размислам.
Слушнав ко наводно гаволот најмногу работел за време на тие денови па ме фати некој страв да ви кажам незнам точно ли е не ли е....
Rabotata e sto za vreme na postovite zlite duhovi sakaat da ne sprecat da dopostime i na sekoj mozen nacin gledaat da ni nastetat. Ako ste silni ke izdrzite. Pozdrav
Od vcera se Bogorodicni posti.
Ne se dolgi 14dena. Pokazete barem sega,deka so pravo go nosite svojot naziv Hristijani-zivejte hristijanski. Postete i pricestete se.
Dobronameren sovet.Iskreno!
nomalno deka najveke raboti ali ako go pravis toa zaradi Bog a ne poradi sto go pravat toa site ,,taka da ako postis samo bez jadenje i ako nema molitvi vo toj period gavolot ne ni napaga oti ti ne pravis nisto za Bog ..jas iskreno retko postam ali koga postam po 6 ili 9 saata bez hrana i voda nonstop vo molitva i ogromno prisustvo na Svetiot duhпостам секои велигденски пости по 6 недели ама од следнава година ке размислам.
постам секои велигденски пости по 6 недели ама од следнава година ке размислам.
гаволот најмногу работел за време на тие денови...tell me about it?![]()
Pa ne e samo za telesen post od hrana. Treba da ne se karas, da ne seksas i sl. stvari. Pozdravkaj pisuva vo pismoto za ovie posti ? i barem sega da pokazeme a ponataka pa po staro
treba da se posti ama dodeka postis da mu se predades na Boga a ne bilo so da pravis