Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
:D А ти како ќе докажеш дека ги вршиш делата на вториот,а мислејќи дека му служиш на првиот?

Нели е очигледна разликата помеѓу делата во она кое го напишав?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1420062943][/DOUBLEPOST]
Ако има демант онда ок, Господ гледа се и еден ден ќе се дознае. Јас не им светам па да знам, но дека има нешто има, не можам да кажам што со сигурност но секаде лукавиот се вовлекува па зашто и во црковните редови би го немало. Тоа е моето логичко размислување.

Не е демант, ама е поука:

http://borbazaveru.info/content/view/7429/1/

Се слагам со напишаното, нема човек што не е грешен, и затоа не може никој на некого да му суди дали било свештеник или друга професија. Јас само така сум го сватил тоа служење на тие што одбрале да бидат свештени лица дека треба да бидат за пример. И од нив сум очекувал да бидат слични на Господ Исус Христос да бидат светлото кое ќе го осветлува народот, тоест верниците. Нормално дека треба да им се прости ако се покајат. Но мене ме нервира токму тоа безгрешно нивно преставување, а јас токму тоа сакам да го докажам дека и они се луѓе и дека и они можат да грешат ако се свештени лица. И кога и верниците ова ќе го сватат ќе им опростуваат, ама и кога свештениците ќе сватат или признаат дека се грешни и се покајат тогаш треба да им се опрости.

Јасно ми е дека атеистите или тие што против Бога сакаат со вакви примери да ја ослабат верата кај народот, да одалечат верници итн. И токму затоа како што напоменав погоре свештениците имаат огромна одговроност да бидат што е можно посовршени.

Свештениците имаат благодат да вршат одредени дејствија, за разлика од нас, обичните луѓе. Инаку и тие, како нас (повеќе или, се надевам, помалку) се грешни.

Каде сте бе,има ли некој трезен.Сеуште ли сте пијани,па нема никаква дискусија.Ајде живнете малце.

Се слагам со напишаното, нема човек што не е грешен, и затоа не може никој на некого да му суди дали било свештеник или друга професија. Јас само така сум го сватил тоа служење на тие што одбрале да бидат свештени лица дека треба да бидат за пример. И од нив сум очекувал да бидат слични на Господ Исус Христос да бидат светлото кое ќе го осветлува народот, тоест верниците. Нормално дека треба да им се прости ако се покајат. Но мене ме нервира токму тоа безгрешно нивно преставување, а јас токму тоа сакам да го докажам дека и они се луѓе и дека и они можат да грешат ако се свештени лица. И кога и верниците ова ќе го сватат ќе им опростуваат, ама и кога свештениците ќе сватат или признаат дека се грешни и се покајат тогаш треба да им се опрости.

Јасно ми е дека атеистите или тие што против Бога сакаат со вакви примери да ја ослабат верата кај народот, да одалечат верници итн. И токму затоа како што напоменав погоре свештениците имаат огромна одговроност да бидат што е можно посовршени.

Можеш да видиш дека авторот на текстот јасно расудува лични гревови од јавно искривување на верата (ересе), сторена од свештенството, кое треба да ја чува истата таа вера во непроменета состојба.[DOUBLEPOST=1420147161][/DOUBLEPOST]
Каде сте бе,има ли некој трезен.Сеуште ли сте пијани,па нема никаква дискусија.Ајде живнете малце.

А муабетот е?...

Можеш да видиш дека авторот на текстот јасно расудува лични гревови од јавно искривување на верата (ересе), сторена од свештенството, кое треба да ја чува истата таа вера во непроменета состојба.[DOUBLEPOST=1420147161][/DOUBLEPOST]

А муабетот е?...
Најпрвин нека ни е Среќна Новата Година.Друго од лани дијалогот ни беше,поврзаноста помеѓу политичарите и свештениците,нивната меѓусебна подршка во криминалните активности,корупција,неплаќањето даноци,неморален живот итн.

Најпрвин нека ни е Среќна Новата Година.Друго од лани дијалогот ни беше,поврзаноста помеѓу политичарите и свештениците,нивната меѓусебна подршка во криминалните активности,корупција,неплаќањето даноци,неморален живот итн.

Се согласувам: нека ни е среќно ова лето Господово, иако е безумно да се надевам на среќа, посебно на среќа во овој и ваков Свет, а да битисувам без Бога.

Да се вратам на муабетот: политичарите и свештенците, велиш, лажат, крадат, имаат вошки, спијат на таван и томе слично.
Како тоа ќе го подобјасниш и зашто две такви, прилично неединствени и дури спротивставени групи луѓе би чинеле исто зло?

Еве како се шири омраза, и како се учат и злоупотребуваат децата. А знаеме сите дека четниците беа на страна на фашистите. Сето ова се прави од страна на православни свештеници. И сега? Дали е со овие светито дух? Јас не го гледам божјото присуство во ова дело.

@Hattab1 Специјално за тебе:
10922499_1381500218604344_3667453306709505680_n.jpg

Да ти преведам ако не разбираш:
"Ако карикатура е закана за твојата вера, тогаш твојата вера е безвредна".

ХРИСТОС СЕ РОДИ! Спасението на човекот дојде од Бога кој се вочовечи да да го воздигне човекот и да го направи мал бог по благодат (како што вели апостол Павле). Радувајте се зошто Бог не го отфрлил човекот туку му припремил најчестито место на Небесата. Спасението е факт и се приближи до човекот преку Раѓањето и преку ВОСКРЕСЕНИЕТО на Богочовекот Христос.

Пред Божиќ беше голем христијански празник - Коледе, јас традиционално го следам и тој христијански обичај и пред куќата палам оган, винце колбавче ребренце.... и имам приметено дека огнот кај мене не гори така силно како кај верниците. Повеќе се жарат дрвата од колку што даваат пламан. Едно 20 метри подолу, на раскрсница палат друг оган тие се 2 фамилии - верници христијани, и кај нив огнот вивнува високо искрите летаат кон небото, како некоја мисериозна рака да го разгорува, а во исто време ги зедовме дрвата можеби со 2 недели разлика, така да не е до дрвата. Веројатно тоа дека јас сум атеист а тие верници ја прави разликата во огновите.[DOUBLEPOST=1420721560][/DOUBLEPOST]
Како тоа ќе го подобјасниш и зашто две такви, прилично неединствени и дури спротивставени групи луѓе би чинеле исто зло?
Ништо лично, бизнис и пари се во прашање

Последно уредено:
Ништо лично, бизнис и пари се во прашање

Оваа финта е троа бајата: ја слушаме у‘ше од француската буржоаска „револуција„, како начин за мотивирање на „широките народни маси„ против властодржците во тогашна Франција: световните и духовните.

Ај, биди покреативен...

Оваа финта е троа бајата: ја слушаме у‘ше од француската буржоаска „револуција„, како начин за мотивирање на „широките народни маси„ против властодржците во тогашна Франција: световните и духовните.

Ај, биди покреативен...
то црквата треба да биде покреативна, нејзиниот бизнис успех од време на Исус до денес е огромен, мора да се признае се стекнаа со огромни земни богатства и и имоти на финта “ете само шо не се врати шефот - покај се на време, плати за гревовите“

то црквата треба да биде покреативна, нејзиниот бизнис успех од време на Исус до денес е огромен, мора да се признае се стекнаа со огромни земни богатства и и имоти на финта “ете само шо не се врати шефот - покај се на време, плати за гревовите“

Јас од тебе очекував креативност...не бајати клеветења.

Јас од тебе очекував креативност...не бајати клеветења.
мојата креативност е врзана за црковната креативност, ете кажи мики вопоследни 2000 гиодини кои креативности, новитети, произлегоа од црквата?
кои промени, кои нови приоди, мислења, погледи.... ја окарактеризираа црквата во 2000 години?
или е исто мислење само во побогато окружување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom