Еминем

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Relapse или Recovery ?
И второ... попрај ме ако грешам, али јас колку што знам Еминем одсекогаш одел контра на тоа шо е модерно во музиката, сега звучи како сите останати ( патетично), секогаш знаел да направи нешто шо никој го нема видено.... ок, немој погрешно да ме сватиш, веќе е стар за да биди мистер скандал али и многу е касно да го прај ова сега шо го прај.... сентиментален... па то е спротивното од Еминем.....
И двата.
Е стар е веќе нели?
Времето си го прави своето, така да по сентиш, по мек, ама за мене сега е нај хардкор.
Созреан е и треба да се прифати тоа спротивното од Еминем, уствари не е спротивно туку сега е баш вистинското лице, вистинските емоции, вистинските проблеми кои можеби ја предизвикувале таа ароганција во неговото однесување, стил и појавата како личност воопшто.

--- надополнето ---

..... имал во албумите наназад можи по една песна таква али била и че остани хит уште многу години... и само спореди тие песни со новиов албум.... новиов албум цел заедно не е ни осмина од на пример .... Sing for the moment да речиме.... порано ги сереше сите можни поп пејачи и пејачки а сеа прај песна со Рајана.... шо е та толку посебна.... Бртини барем похардкор е ( зборувам за бричењето на главата :) ).... aли то е то воглавно... Relapse ми е албум каков шо треба да изгледа.... Recovery е само лош обид.... жал ми е шо ова го викам пошто со него почнав да слушам рап и се надевав дека никогаш нема да ме разочара....
Абе знам дека старите му се подобри, по енергични но нема да ви се здосади како се глупира (ама јако :) ) во секој албум?

i can’t tell you what it really is
i can only tell you what it feels like
and right now it’s a steel knife in my windpipe
i can’t breathe but i still fight while i can fight
as long as the wrong feels right it’s like i’m in flight
high off of love drunk from my hate
it’s like i’m huffin’ paint and i love it the more i suffer, i suffocate
and right before i’m about to drown, she resuscitates me, she fuckin’ hates me
and i love it, wait, where you goin’?
i’m leavin’ you, no you ain’t come back
we’re runnin’ right back, here we go again
so insane, cause when it’s goin’ good its goin’ great
i’m superman with the wind in his back, she’s always (?)
but when its bad its awful, i feel so ashamed i snap
whose that dude? i don’t even know his name
i laid hands on her
i never stoop so low again
i guess i don’t know my own strength

Со Ријана песната.
Закон е, иако е со Ријана.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Ок се разбираме.... али не е голема туку огромна е ова промена... сеедно... барем да имал неколку песни како старите албуми... ова е многу нагло свтрување за 180 степени.... јас че останам да си го поштовам како еден од најголемите и најдобрите емсиња на сите времиња, рапер шо ја смени играта и шо ги сруши стереотипите дека белците неможат да скокаат :) .... али никогаш нема да го слушам овај албум

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Албумот е супер... иако мора а се признае има 2-3 песни што ми се вака малце глупи ама се на се, албумот е прекрасен... ама не како Relapse :S ...
Мени омилени ми се :
  1. Talkin' 2 Myself
  2. W.T.P
  3. Not Afraid
  4. No Love
  5. 25 to Life
http://forum.kajgana.com/group.php?groupid=457

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ок се разбираме.... али не е голема туку огромна е ова промена... сеедно... барем да имал неколку песни како старите албуми... ова е многу нагло свтрување за 180 степени.... јас че останам да си го поштовам како еден од најголемите и најдобрите емсиња на сите времиња, рапер шо ја смени играта и шо ги сруши стереотипите дека белците неможат да скокаат :) .... али никогаш нема да го слушам овај албум
Ех не е нагло барем за мене.
Јас го осетив уште од Encore и When I'm Gone и очекував дека ќе оди во таа насока (на Recovery) иако Relapse ме изненади.

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
Cold wind blows е лудница,иначе ме израдува што после долго време пак го слушнав усниот скреч :vozbud:.
А за тоа дека стилот му е како на Encore у право си.Незнам само зошто го избаци Relapse.У цел албум има само 2 асални песни.Многу усра со акцентот,додека Relapse:Reffil е нешто друго.Ама добро е бар сам си признава дека последните 2 албума не се рачунаат Encore I was on drugs, Relapse I was flushing em out....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
не знам шо му е со стилов
барем текстовите уште му се издржани

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
...Незнам само зошто го избаци Relapse.У цел албум има само 2 асални песни....
Дали си сигурен?
Алубмот почнува со психорап ( "3am" ), нешто по кое Еминем е препознатлив и нешто кое го кренал на ова ниво на кое е денес, потоа ги имаш класичните песни кои преовладуваат со иронија, сакразам, шеги на своја сметка но сите тие имаат цел да го заебаваат светот ( "My Mom", "Insane", "We made you", "Medicine Ball" ), потоа имаш класичен хип-хоп за фановите на класичниот хип-хоп со скреч ова она ( "Old time sake", "Crack A Bottle " ), имаш исто така песни какви што изобилува ( односно сите се такви ) во Recovery ( "Same Song & Dance", "Deja Vu", "Beautiful" ).... дури имаш и песна со усниот скреч така да не е после толку долго време ( "Hello" ), и имаш како за на крај најизмрданиот инструментал со најненормалното возење на ритам кое досега е направено ( "Underground" )..... Recovery уште го неам простудирано, али Relapse е срањето..... поточно ако не се лажам можам да заклучам дека Relapse е од Slim Shady, додека Recovery е Eminem... капираш? Јас сепак преферирам Slim Shady :)

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
Kapiram ali akcentot mnogu me iritira :D

i5.

Форум Џедај
Член од
12 април 2010
Мислења
201
Поени од реакции
90
Многу се топ новиве песни лајк! за тоа. :pipi:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
поточно ако не се лажам можам да заклучам дека Relapse е од Slim Shady, додека Recovery е Eminem... капираш? Јас сепак преферирам Slim Shady :)
Па да, трансформација на ликови од албум во албум.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Навистина му се многу добри новите песни .. секоја чест за него и очекувам уште :)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
^ Мислам дека ќе се пензионира...

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
^ Мислам дека ќе се пензионира...
има едо маајка еден предобар стих....
...сваку годину кажем још један албум и здраво,
ал никад доста, то су ти тај реперска посла,
кад чујем Кулејдов бит, царе слажем врјеме одма...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се додека Еминем се осеќа дека има што да каже, верувајте дека нема да се пензионира. Сите знаеме колкава пауза направи... едноставно се повлече, немаше што да каже, немаше време покрај сите срања што му се десија. Сега повторно се враќа спремен и подготвен, со уште арсенал од зборови...

S

StormRage

Гостин
има едо маајка еден предобар стих....
...сваку годину кажем још један албум и здраво,
ал никад доста, то су ти тај реперска посла,
кад чујем Кулејдов бит, царе слажем врјеме одма...
оф: риме не врјеме :)
он:
еминем е страоти... последниве песни ме зачудија... корни! само ме изнервира што се понижи со Лил вејн... тој е баш тапа...

Kajgana Shop

На врв Bottom