Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам да сфатам како не разбирате дека тој шо купвал диплома без државен ќе купва и со државен.
Најкорумпираните ќе го спроведват, а вие барате чесност од нив.... :toe:

Начинот на протести треба да се промени еве идеја кога ќе има протест да има кутии каде ќе се донира за некој од многуте студенти што мачат тешки болести да им се помогне финансиски со што ќе се удре и ќе се покаже уште поголема слабост на државичката ни здраството.Потоа повеќе прес-конференции каде ќе ги викнат телевизиите и јасно и гласно ќе кажат став не гледам студентка 22-23 години начукала кога влева у Влада скока како зајче а само еден лист предава.Треба да се предложат алтернативни мерки т.е. предлог за промени во образованието од студентите за студентите со нагласок на нелогичните давачки и домовите кои се очај.Треба многу повеќе акција да шетат студентие преку ден и ги информират граѓаните со флаери што значи оваа промена.Многу акција а не само протести у празно.И ако тоа не вроди плод радакални мерки како не одење на факс не плаќање на партиципација и завземање на факултетите.Е вака се бори за подобро образование вака нешто беше у Бугарија.

Ме мрзи да читам многу има, ако може одговор ќе има утре протест?

Ме мрзи да читам многу има, ако може одговор ќе има утре протест?
Пленумци и граѓани,

празници се ближат, закони се нижат

Вистинската дебата ќе се одвива пред, а не во Собранието.

Ве очекуваме УТРЕ (29.12.2014) во 11 часот пред Собранието на РМ

Политиката и партиите не се за симпатизирање сепак ова со екстерното вреди да се прифати бидејќи дава надеж дека процентот на бараби во иднина ќе се намали.

Како што имам спомнато МК во последниве 20год се разви во држава на пензионери и бараби (so академски титули) со исклучоци се разбира.

Јас дипломорав во странство и поминав низ состемот на екстерно на половина и на крај на студиите. Кога споредам со квалитетот на знаењето е како да споредувам со Буркина Фасо. Затоа и титулата професор на факс од МК не буди никаков респект...бидејќи се работи за препишувач и тезгар за книги....ништо друго.

Од такви не барајте знаење.

Исто така треба да воведат и numerus clausus за струките кои во иднина ќе и требаат на државата и забрана за работење на роднини до втора генерација од актуелните професори...од чистач преку асистент до професор..

Утре сите на форум во 11, немој некој да дошол пред Собрание .

Политиката и партиите не се за симпатизирање сепак ова со екстерното вреди да се прифати бидејќи дава надеж дека процентот на бараби во иднина ќе се намали.

Како што имам спомнато МК во последниве 20год се разви во држава на пензионери и бараби (so академски титули) со исклучоци се разбира.

Јас дипломорав во странство и поминав низ состемот на екстерно на половина и на крај на студиите. Кога споредам со квалитетот на знаењето е како да споредувам со Буркина Фасо. Затоа и титулата професор на факс од МК не буди никаков респект...бидејќи се работи за препишувач и тезгар за книги....ништо друго.

Од такви не барајте знаење.

Исто така треба да воведат и numerus clausus за струките кои во иднина ќе и требаат на државата и забрана за работење на роднини до втора генерација од актуелните професори...од чистач преку асистент до професор..

А во која држава конкретно заврши факултет ?

Дали ги сметаш за заслужени дипломите на тие кои завршиле факултет во странство, но сепак не полагале екстерен тест, бидејќи истиот воопшто не ни постои во странската држава во која завршиле факултет ?

Последно уредено:
А во која држава конкретно заврши факултет ?

Дали ги сметаш за заслужени дипломите на тие кои завршиле факултет во странство, но сепак не полагале екстерен тест, бидејќи истиот воопшто не ни постои во странската држава во која завршиле факултет ?

Во Германија има завршено. Најверојатно. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
И тоа Диплом, нешто што го имав пишано пред 20ина страници. Ама кој да чита и да мисли. :-)

Ne bese tesko da se pogodi:)
Не е за тешко или лесно. Пред една недела пишував точно за правилата на игра на запад, ама поминаа незабележано.
Поголем акцент се стави како тоа јас сум глуп или сум против студентите, како ме сокапале со аргументи, како не сум знаел што зборувам. После третиот протест, некако излезе дека требало константност, дека требало со неконвенционални методи да се издејствуваат реформи, итн. :icon_lol::icon_lol:

Денес ова заседанието на професорите на -2 на снегов и ветеров им е кикс.
Како и да е, со ова се заокружува 2014. 2015 нема да биде иста..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom