Внук сум на МијалковУште со вториот кажан збор можам да ја проценам твојата личност. Затоа, нема ни да вложам напор да ти напишам нешто повеќе.
Пленумци и граѓани,Ме мрзи да читам многу има, ако може одговор ќе има утре протест?
А во која држава конкретно заврши факултет ?Политиката и партиите не се за симпатизирање сепак ова со екстерното вреди да се прифати бидејќи дава надеж дека процентот на бараби во иднина ќе се намали.
Како што имам спомнато МК во последниве 20год се разви во држава на пензионери и бараби (so академски титули) со исклучоци се разбира.
Јас дипломорав во странство и поминав низ состемот на екстерно на половина и на крај на студиите. Кога споредам со квалитетот на знаењето е како да споредувам со Буркина Фасо. Затоа и титулата професор на факс од МК не буди никаков респект...бидејќи се работи за препишувач и тезгар за книги....ништо друго.
Од такви не барајте знаење.
Исто така треба да воведат и numerus clausus за струките кои во иднина ќе и требаат на државата и забрана за работење на роднини до втора генерација од актуелните професори...од чистач преку асистент до професор..
Во Германија има завршено. Најверојатно.А во која држава конкретно заврши факултет ?
Дали ги сметаш за заслужени дипломите на тие кои завршиле факултет во странство, но сепак не полагале екстерен тест, бидејќи истиот воопшто не ни постои во странската држава во која завршиле факултет ?
Ne bese tesko da se pogodiВо Германија има завршено. Најверојатно.
И тоа Диплом, нешто што го имав пишано пред 20ина страници. Ама кој да чита и да мисли.![]()
Не е за тешко или лесно. Пред една недела пишував точно за правилата на игра на запад, ама поминаа незабележано.Ne bese tesko da se pogodi![]()