Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Не можам да сфатам како не разбирате дека тој шо купвал диплома без државен ќе купва и со државен.
Најкорумпираните ќе го спроведват, а вие барате чесност од нив.... :toe:

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Начинот на протести треба да се промени еве идеја кога ќе има протест да има кутии каде ќе се донира за некој од многуте студенти што мачат тешки болести да им се помогне финансиски со што ќе се удре и ќе се покаже уште поголема слабост на државичката ни здраството.Потоа повеќе прес-конференции каде ќе ги викнат телевизиите и јасно и гласно ќе кажат став не гледам студентка 22-23 години начукала кога влева у Влада скока како зајче а само еден лист предава.Треба да се предложат алтернативни мерки т.е. предлог за промени во образованието од студентите за студентите со нагласок на нелогичните давачки и домовите кои се очај.Треба многу повеќе акција да шетат студентие преку ден и ги информират граѓаните со флаери што значи оваа промена.Многу акција а не само протести у празно.И ако тоа не вроди плод радакални мерки како не одење на факс не плаќање на партиципација и завземање на факултетите.Е вака се бори за подобро образование вака нешто беше у Бугарија.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.356
Поени од реакции
5.488
Ме мрзи да читам многу има, ако може одговор ќе има утре протест?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Ме мрзи да читам многу има, ако може одговор ќе има утре протест?
Пленумци и граѓани,

празници се ближат, закони се нижат

Вистинската дебата ќе се одвива пред, а не во Собранието.

Ве очекуваме УТРЕ (29.12.2014) во 11 часот пред Собранието на РМ

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Политиката и партиите не се за симпатизирање сепак ова со екстерното вреди да се прифати бидејќи дава надеж дека процентот на бараби во иднина ќе се намали.

Како што имам спомнато МК во последниве 20год се разви во држава на пензионери и бараби (so академски титули) со исклучоци се разбира.

Јас дипломорав во странство и поминав низ состемот на екстерно на половина и на крај на студиите. Кога споредам со квалитетот на знаењето е како да споредувам со Буркина Фасо. Затоа и титулата професор на факс од МК не буди никаков респект...бидејќи се работи за препишувач и тезгар за книги....ништо друго.

Од такви не барајте знаење.

Исто така треба да воведат и numerus clausus за струките кои во иднина ќе и требаат на државата и забрана за работење на роднини до втора генерација од актуелните професори...од чистач преку асистент до професор..

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Утре сите на форум во 11, немој некој да дошол пред Собрание .

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.666
Политиката и партиите не се за симпатизирање сепак ова со екстерното вреди да се прифати бидејќи дава надеж дека процентот на бараби во иднина ќе се намали.

Како што имам спомнато МК во последниве 20год се разви во држава на пензионери и бараби (so академски титули) со исклучоци се разбира.

Јас дипломорав во странство и поминав низ состемот на екстерно на половина и на крај на студиите. Кога споредам со квалитетот на знаењето е како да споредувам со Буркина Фасо. Затоа и титулата професор на факс од МК не буди никаков респект...бидејќи се работи за препишувач и тезгар за книги....ништо друго.

Од такви не барајте знаење.

Исто така треба да воведат и numerus clausus за струките кои во иднина ќе и требаат на државата и забрана за работење на роднини до втора генерација од актуелните професори...од чистач преку асистент до професор..
А во која држава конкретно заврши факултет ?

Дали ги сметаш за заслужени дипломите на тие кои завршиле факултет во странство, но сепак не полагале екстерен тест, бидејќи истиот воопшто не ни постои во странската држава во која завршиле факултет ?

Последно уредено:

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
А во која држава конкретно заврши факултет ?

Дали ги сметаш за заслужени дипломите на тие кои завршиле факултет во странство, но сепак не полагале екстерен тест, бидејќи истиот воопшто не ни постои во странската држава во која завршиле факултет ?
Во Германија има завршено. Најверојатно. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
И тоа Диплом, нешто што го имав пишано пред 20ина страници. Ама кој да чита и да мисли. :)

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Ne bese tesko da se pogodi:)
Не е за тешко или лесно. Пред една недела пишував точно за правилата на игра на запад, ама поминаа незабележано.
Поголем акцент се стави како тоа јас сум глуп или сум против студентите, како ме сокапале со аргументи, како не сум знаел што зборувам. После третиот протест, некако излезе дека требало константност, дека требало со неконвенционални методи да се издејствуваат реформи, итн. :icon_lol::icon_lol:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Денес ова заседанието на професорите на -2 на снегов и ветеров им е кикс.
Како и да е, со ова се заокружува 2014. 2015 нема да биде иста..

Kajgana Shop

На врв Bottom