Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
На твоја и нивна огромна жалост а моја среќа ставот на Библијата за хомосексуалноста е:

,,Не легнувај со машко како што легнуваш со жена.Тоа би било одвратно'' - 3.Mojсеева 18:22

,,Туку секого го искушува неговата желба, така што го привлекува и го мами. Потоа желбата, кога ќе зачне, раѓа грев,а гревот, кога е направен, донесува смрт'' - Јаков 1:14, 15

Значи тогаш истите ќе одговараат како ''христијани'' пред Бог за делата што ги правеле.Така на пример,некој бик од оние шпанските стампеда кога ги газат луѓето по улици, кој е крстен во Светиот Дух,во текот на својот живот веројатно одзел минимун 2,3 животи(човечки),истиот ќе биде пратен во пеколот на печење затоа што на истиот му е одземено правото на Светата Тајна - Исповест бидејќи неможе да ги исповеда своите гревови и да се покае за истите... ова ли е вашето сфаќање за крштевањето животни? ме интересира,ОД КАЈ ВИ НАОЃАТЕ ОВИЕ ПАРА-ШИЗОФРЕНИЧНИ ТОЛКУВАЊА НА ХРИСТИЈАНСТВОТО?????????????????????????? вакво лудило ни онаа Црна Ружа не проповедува и кажува... :facepalm:
Самиот Исус наместо да према заповедите на Бог го убие слугата на стотникот (неговиот љубовник) тој му помогнал и излекувал. Можеби Исус згрешил, направил грев што му помогнал на хомосексуалец??

Животните Бог ги создал со душа, за саботата Бог наредил и човекот и животното да одмара, во описите на рајот се спомнува дека ќе има и животни... има доста материјал во библијата по кое се заклучува дека и животниоте како човек се божја креација и имаат душа

Самиот Исус наместо да према заповедите на Бог го убие слугата на стотникот (неговиот љубовник) тој му помогнал и излекувал. Можеби Исус згрешил, направил грев што му помогнал на хомосексуалец??

Животните Бог ги создал со душа, за саботата Бог наредил и човекот и животното да одмара, во описите на рајот се спомнува дека ќе има и животни... има доста материјал во библијата по кое се заклучува дека и животниоте како човек се божја креација и имаат душа
Две работи да разјасниме.Помагањето и нечив исход по неговото воскресение НЕМААТ врска едно со друго.Да помогнеш на некого е човечка карактеристика наречена ХУМАНОСТ и истата не познава нација,вера,сексуална опреденеленост боја на кожа итн.Ако сакаш на некого да му помогнеш нема да го прашаш за сексуалност или друга определба,а ако не сакаш може да му замериш за се и сешто.А нечивиот исход како тој живее и што ќе дочека кога ќе биде воскреснат Е НЕГОВА И САМО НЕГОВА заслуга.И тоа нема врска со хуманоста ако некој испадне ЧОВЕК спрема него/неа.

Точно,но не ми одговори за бикот... и да одговориш,одговорот ќе биде премногу кретенски така ? затоа што таму води мешањето баби и жаби т.е крштевањето на животни и крштевање на луѓе.Само затоа,што еден светец ГИ БЛАГОСЛОВИЛ сите ЖИВИ СУШТЕСТВА на планетата,сега треба некоја коза да ставиме за поглавар на црква!?.. ахххххххх бееее....

Точно,но не ми одговори за бикот... и да одговориш,одговорот ќе биде премногу кретенски така ? затоа што таму води мешањето баби и жаби т.е крштевањето на животни и крштевање на луѓе.Само затоа,што еден светец ГИ БЛАГОСЛОВИЛ сите ЖИВИ СУШТЕСТВА на планетата,сега треба некоја коза да ставиме за поглавар на црква!?.. ахххххххх бееее....

Уредено од модератор

Животните имаат душа.

30 А на сите земни ѕверови, и на сите небески птици, и на сe што се движи (и лази) по земјата, во кое има жива душа, им ги дадов сите тревни растенија за храна. Така и стана.

И најмалото поединечно животно му е важно на Бог

6 Зар не се продаваат пет врапчиња за две парички? И ниедно од нив Бог не го заборава.

Ќе има животни после судењето (во новото Божје царство)

6 Тогаш волк ќе живее со јагне, леопардот ќе лежи заедно со јаре; теле, лавче и вол ќе бидат заедно, и мало дете ќе ги води.
7 Крава ќе пасе со мечка, нивните млади ќе лежат заедно; лавот ќе јаде слама како волот.
8 Новороденче ќе игра над змиина дупка, дете ќе протега рака кон змиино гнездо.
9 Нема да прават зло и штета по целата Моја света гора, зашто земјата ќе биде полна со познавање на Господ, како што водите го полнат морето.

14 А небесните војски, облечени во бел и чист висон, врвеа по Него на бели коњи

19 зашто сe што се случува со синовите човечки, се случува и со животните; крајот им е ист: како умираат едните, така умираат и другите, и едно е дишењето кај сите, и човекот нема предимство
пред добитокот, зашто - сe е суета!
20 Сe оди на едно место: сe произлегува од земјата, и сe ќе се врати во земјата.
21 Кој знае: дали духот на синовите човечки се качува горе, а духот на животните слегува долу, во земјата?

13 И секое создание на небото и на земјата, под земјата и во морето, и се што е во нив, чув како зборува: „На Оној Кој седи на престолот, и на Јагнето - благослов и чест, слава и владеење
во сите векови!”

А то шо некој поп ти рекол дека нема да има животнио во рајо, не му обрнувај внимание, поважно е што е запишано во библијата а не кој колку прочитал од неа

На твоја и нивна огромна жалост а моја среќа ставот на Библијата за хомосексуалноста е:

,,Не легнувај со машко како што легнуваш со жена.Тоа би било одвратно'' - 3.Mojсеева 18:22

,,Туку секого го искушува неговата желба, така што го привлекува и го мами. Потоа желбата, кога ќе зачне, раѓа грев,а гревот, кога е направен, донесува смрт'' - Јаков 1:14, 15

Ова го кажува Бог а Исус проповеда општо за гревот и неговата наплата.И викаш дар од Господ.... лудило...

Чек ме збуни
Сега лезбејкиве ако преминат у стрејт праат грев? тоа би било одвратно или пак не?

Животните имаат душа.

30 А на сите земни ѕверови, и на сите небески птици, и на сe што се движи (и лази) по земјата, во кое има жива душа, им ги дадов сите тревни растенија за храна. Така и стана.

6 Зар не се продаваат пет врапчиња за две парички? И ниедно од нив Бог не го заборава.

6 Тогаш волк ќе живее со јагне, леопардот ќе лежи заедно со јаре; теле, лавче и вол ќе бидат заедно, и мало дете ќе ги води.
7 Крава ќе пасе со мечка, нивните млади ќе лежат заедно; лавот ќе јаде слама како волот.
9 Нема да прават зло и штета по целата Моја света гора, зашто земјата ќе биде полна со познавање на Господ, како што водите го полнат морето.

19 зашто сe што се случува со синовите човечки, се случува и со животните; крајот им е ист: како умираат едните, така умираат и другите, и едно е дишењето кај сите, и човекот нема предимство
20 Сe оди на едно место: сe произлегува од земјата, и сe ќе се врати во земјата.
21 Кој знае: дали духот на синовите човечки се качува горе, а духот на животните слегува долу, во земјата?

13 И секое создание на небото и на земјата, под земјата и во морето, и се што е во нив, чув како зборува: „На Оној Кој седи на престолот, и на Јагнето - благослов и чест, слава и владеење
во сите векови!”

А то шо некој поп ти рекол дека нема да има животнио во рајо, не му обрнувај внимание, поважно е што е запишано во библијата а не кој колку прочитал од неа
А да ти објасним ја тебе една малехнум наука како на дете со Даунов синдром а во меѓувреме нема појма од Христијанство и да те описменам од полето на Биологијата и Психологијата а ?

Изгледа си избегал од часот во петто одделение кога рекле дека СВЕСТА е она што го разликува ЧОВЕКОТ од ЖИВОТНОТО.Животното има одредени минимални спознавања за тоа што прави(интелегенција),додека човекот има огромна интелегенција со што има можности да размислува милион пати пософистицирано и паметно од животното,исто така да РАСУДУВА што е морал и неморал додека животното нема таква можност за разбирање и не прави неморал како човекот бидејќи не е ''програмирано'' тоа во неговиот мозок.

Друго,НИКАДЕ од ова што изнапиша не се вели ,,И крштевајте животни зошто тие имаат душа'' НИТИ ПАК НЕШТО СЛИЧНО ПОСТОИ ВО БИБЛИЈАТА.. не се секирај ти Лет,да сакал Бог да спомне дека требало да се крштеваат и животни тоа би било 11та Божја Заповед.

Трето,од тоа што напиша ништо АПСОЛУТНО НИШТО јас не оспорив,туку само ти го потенцирам фактот дека НЕМА КРШТЕВАЊЕ НА ЖИВОТНИ ВО ХРИСТИЈАНСКАТА ВЕРА и тоа тој што го мисли дека треба е РЕТАРД,чист оригинален.Не,не навредувам,туку потенцирам дека само човек со забавен ментален развој треба да каже дека само затоа што животното има душа треба да биде крстено(да биде Христијанин) А ПРИТОА ИСТОТО НЕМОЖЕ ДА ЈА ДОБИЕ СВЕТАТА ТАЈНА ИСПОВЕСТ.. јас ти го дадов примерот со бикот од шпанските корида ама ти поарно ти е да испаднеш јак виличар и со тоа што воведниот дел ќе го напишеш глупав(а тебе ти изгледа кул) ние сеа треба да паднеме како покосени од твојата слаткоречивост.

П.С Чисто информативно,јас во животов немам разговарано со Поп никогаш за Христијанство и немам прашано некој таков за било што.Така да,поштеди ме од твоите лажни пророчки спсобности дека мене некој Поп ми рекол било што во животот.Фала.[DOUBLEPOST=1419782576][/DOUBLEPOST]
Член кој ги подржуваше протестите за ослободување на Монструмите, лесно може да се заклучи каков е, а исто нетешко е да се разбере и причината за неговиот наводно интерес. Нејасно е само зошто модераторот толерира вакви тролови (не е само него)кои што постојано го хулат Бога и христијанството.
Ахааа.. така ли.. гледам ја нешто не чини,ама не било само за Христијанство.Фала за инфото.[DOUBLEPOST=1419782841][/DOUBLEPOST]
Чек ме збуни
Сега лезбејкиве ако преминат у стрејт праат грев? тоа би било одвратно или пак не?
Џони,ако истите се вратат во нормала, тоа значи дека нивната душа ќе биде спасена(под услов да се исповедаат).Нема врска дали е лезбејка,педер или било какво друго биолошко застранување.Дури и општо што има направено во животот.Бог вели дека само навреда кон Светиот Дух нема прошка,за се друго се има АКО Е ИСКРЕНО покајанието.
Тоа зошто би било одвратно и грев ако се ''нормализираат'' не ми е јасно зошто би било кога всушност тоа би им дало Вечен живот а не Вечна смрт во која идат многу сигурно.

Последно уредено од модератор:
Олабавете со навредите.
Опоменувам вака пошто нејќам да добиете казнени и да се жалите дека сте биле неправедно казнети..

Чек ме збуни
Да ти одговорам пак зошто ми беше избришано мислењето иако немаше ништо навредливо.Како и да е,тоа би значело дека истите ќе добијат Вечен живот(со искрено покајание и исповест) а не Вечна смрт во која трчаат многу брзо.Истото важи за сите биолошки застранувања и сите престапници од моралот и Божјите закони.[DOUBLEPOST=1419784176][/DOUBLEPOST]
Уредено од модератор

Животните имаат душа.

во сите векови!”

Ванѓо,поштеди ме од твоите пророчки спсообности.Јас во животот немам разговарано со свештеник(Поп) за Христијанството и цело знаење го имам од читање.Тоа ти што кажа нема врска со фактот дека ХРИСТИЈАНСТВОТО ИМА И ДОЗВОЛУВА КРШТЕВАЊЕ НА ЖИВОТНИ.НЕ СЕ СЕКИРАЈ ТИ,ДА ТРЕБАЛО,ЌЕ КАЖЕЛ БОГ ВО БИБЛИЈАТА... гледај ти за Исламот..

Да ти одговорам пак зошто ми беше избришано мислењето иако немаше ништо навредливо.Како и да е,тоа би значело дека истите ќе добијат Вечен живот(со искрено покајание и исповест) а не Вечна смрт во која трчаат многу брзо.Истото важи за сите биолошки застранувања и сите престапници од моралот и Божјите закони.[DOUBLEPOST=1419784176][/DOUBLEPOST]

Ванѓо,поштеди ме од твоите пророчки спсообности.Јас во животот немам разговарано со свештеник(Поп) за Христијанството и цело знаење го имам од читање.Тоа ти што кажа нема врска со фактот дека ХРИСТИЈАНСТВОТО ИМА И ДОЗВОЛУВА КРШТЕВАЊЕ НА ЖИВОТНИ.НЕ СЕ СЕКИРАЈ ТИ,ДА ТРЕБАЛО,ЌЕ КАЖЕЛ БОГ ВО БИБЛИЈАТА... гледај ти за Исламот..
Ќе ти го вратам мислењето ако сакаш, али ќе го избришам делот кајшто го вреѓаш Лет3.
Го избришав и кај него делот кајшто те вреѓа тебе. Може така?

Ќе ти го вратам мислењето ако сакаш, али ќе го избришам делот кајшто го вреѓаш Лет3.
Го избришав и кај него делот кајшто те вреѓа тебе. Може така?
Нема потреба,му објаснив.Знае.

Јас ти дадов цитати од Библијата (то е голема книга каде пиши за дедо боже стар завет нов завет) каде лично дедо боже вели:
дека животните имаат жива душа, каде се велки дека нема ни едно врапче да заборави, каде е опишан рајот во кој има животни кои дури и зборуваат и го слават бог.
Ти со ни еден цитат од библија не го оповргна тоа туку “јас знам, јас читам, јас јас јас...“
Ако имаш некој цитат со кој ќе побиеш дека во рајот ќе има животни, со кој ќе побиеш дека бог рекол дека животните имаат жива душа, повели, се остало е твое индивидуално сфаќање и разбирање онака колку си можел.

Уредено од модератор

Јас ти дадов цитати од Библијата (то е голема книга каде пиши за дедо боже стар завет нов завет) каде лично дедо боже вели:
дека животните имаат жива душа, каде се велки дека нема ни едно врапче да заборави, каде е опишан рајот во кој има животни кои дури и зборуваат и го слават бог.
Ти со ни еден цитат од библија не го оповргна тоа туку “јас знам, јас читам, јас јас јас...“
Ако имаш некој цитат со кој ќе побиеш дека во рајот ќе има животни, со кој ќе побиеш дека бог рекол дека животните имаат жива душа, повели, се остало е твое индивидуално сфаќање и разбирање онака колку си можел.

Уредено од модератор
:facepalm:

Бидејќи не читаш што пишувам ќе напишам вака: JАС НЕ ГО НЕГИРАМ НИЕДЕН ЦИТАТ ШТО ТИ ГО КАЖА ОД БИБЛИЈАТА,ТУКУ ДЕКА НЕМА ЦИТАТ КАЈ ШТО ВЕЛИ КРШТЕВАЈТЕ ЖИВОТНИ! ова не ти е ислам,ако кај вас во Исламот треба да ги сунетизирате биковите затоа што имаат душа ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО ГО НЕМА ТОА.КАКО ДА ТИ ДАДАМ ЦИТАТ КОГА ХРИСИТИЈАНСТВОТО ВООПШТО НЕМА ТАКВО ПРОПОВЕДУВАЊЕ И ЗАКОН!?!?!?!?!?
@RogerBacon ако неможеш да го банираш,тогаш како одговорен модератор за овој форум треба да го пријавиш овој затоа што се потсмева со Христијанството и веќе има и други забелешки од други членови.Ако сакаш и ако сметаш дека воопшто имаш одговорност како модератор освен да делиш банови и бришеш мислења.Тоа.

Бидејќи не читаш што пишувам ќе напишам вака: JАС НЕ ГО НЕГИРАМ НИЕДЕН ЦИТАТ ШТО ТИ ГО КАЖА ОД БИБЛИЈАТА,ТУКУ ДЕКА НЕМА ЦИТАТ КАЈ ШТО ВЕЛИ КРШТЕВАЈТЕ ЖИВОТНИ! ова не ти е ислам,ако кај вас во Исламот треба да ги сунетизирате биковите затоа што имаат душа ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО ГО НЕМА ТОА.КАКО ДА ТИ ДАДАМ ЦИТАТ КОГА ХРИСИТЈАНСТВОТО ВООПШТО НЕМА ТАКВО ПРОПОВЕДУВАЊЕ И ЗАКОН!?!?!?!?!?
@RogerBacon ако неможеш да го банираш,тогаш како одговорен модератор за овој форум треба да го пријавиш овој затоа што се потсмева со Христијанството и веќе има и други забелешки од други членови.Ако сакаш и ако сметаш дека воопшто имаш одговорност како модератор освен да делиш банови и бришеш мислења.Тоа.
То што христјанството не му се шири и на животните е грешка на црквата што не го послуша зборот Божји, во Марко 16 вака Исус вели:

15 Па им рече: „Одете по сиот свет и проповедајте го Евангелието на секое создание

На секое создание...
а во битието убаво се вели дека Бог со жив дух во нив ги создал сите животни, бо Библијата се вели дека Бог за секое врапче води сметка, во Библијата се вели дека животните заедно со луѓето ќе бидтисуваат во рајот.
Бог порача на секое создание да му се проповеда Евангелието. Не рече само на луѓето, а евангелието не може да му се пренесе на некој кој не е крстен, ниту во рајот некоја душа може да влезе ако не е крстена.
Милијарди мачки кучиња овци кози коњи телиња тапири жаби орли слонови чудновати кљунаши..... останаа без пренесено Евангелија затоа што христијанската црква не го послуша Исуса

15 Па им рече: „Одете по сиот свет и проповедајте го Евангелието на секое создание

ПС
големи букви, се знак на хистерија, викање, дерење..... Каде ти е внатрешниот мир и спокој.

ППСС
Дај цитат каде се забранува крштевање на животни

Последно уредено:

Бидејќи не читаш што пишувам ќе напишам вака: JАС НЕ ГО НЕГИРАМ НИЕДЕН ЦИТАТ ШТО ТИ ГО КАЖА ОД БИБЛИЈАТА,ТУКУ ДЕКА НЕМА ЦИТАТ КАЈ ШТО ВЕЛИ КРШТЕВАЈТЕ ЖИВОТНИ! ова не ти е ислам,ако кај вас во Исламот треба да ги сунетизирате биковите затоа што имаат душа ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО ГО НЕМА ТОА.КАКО ДА ТИ ДАДАМ ЦИТАТ КОГА ХРИСИТИЈАНСТВОТО ВООПШТО НЕМА ТАКВО ПРОПОВЕДУВАЊЕ И ЗАКОН!?!?!?!?!?
Па фино лепо соберете се и пожалете се од него у администрација.
Ја не можам да му забранам никому да се потсмева со било која религија, а уште помалку иам способност некого да запрам, лично не планирам у редакција да се жалам од Лет 3, а ниту да давам сугестии за тоа дали треба да остане модератор или не.

Тука завршуе муабетот, не знам што да ти кажам, ако мислиш дека сте доволно што мислат дека тип како него е недоличен и не заслужува да е модератор во што не навлагам, ја иам мој став за тоа како треба да се однесува модератор и до каде треба да иде културата/некултурата која ја покажува, препорачливо е да го пишете тоа у жалби до администрација, сигурен сум дека вашите предлози ќе бидат разгледани и сериозно земени во предвид, особено ако сте повеќе.

И доста се расправате и двајцата тука, ене ви ја темана за дебатирање, ко со мали деца да си иам работа, а не со возрасни луѓе.

Велиш Исус не знаел шо зборва?
се чудиш на зборо божји “НЕМОГУЌЕ БРАТ, МОРА ДА Е НЕКОЈА ГРЕШКА“
Бог за кој се е можно мислиш дека згрешил шо така рекол “А БЕ АЈ МОРА ДА Е НЕКОЈА ШАЛА - КАЈ СЕ ВИДЕЛО НА КУЧЕ ДА МУ СЕ ПРОПВЕДА...“
Бог кој создал се и кој е вечен, ја утнал работата “КАКО ДА НЕ ЖИВОТНИ ЌЕ БЛАГОСУЈЕМЕ, ШО САКА НЕКА ВЕЛИ БОГ - ЈА ТАКВО НЕШО НЕ ПРАМ!“

е то проблемот на таканаречени верници, веруваат до одреден степен, затоа и не се исполнуваат зборовите на Исус за оние кои навистина ќе поверуваат во Него

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.

Дали стварно мислиш дека си поверувал искрено? Дали ги имаш знаците на тој што поверувал? лекуваш со полагфање на раце?? Отровот не ти шкоди?? зборуваш на нови јазици???
или и ти си од оние “иам ја брат дома една библија, тој првио дел е досаден али после идат убај работи“

Не,туку не ми е јасно две работи.Како ти како човек од друга религија се трудиш да дробиш за Христијанство а другата нејасна работа ми е,од кај ти доаѓа тоа паранормално разбирање на Христијанството ? не мислиш дека ти како верник на друга религија НЕМОЖЕШ да разбереш како функционира Христијанството ?

Не е проблем тоа што рекол Исус и дали рекол или не.Проболем е како тоа го толкуваат луѓето.Ако сите ја толкувале Библијата правилно,Христијанството КАКО И ИСЛАМОТ не би било разделено на 100 фракции.

Крштевање на животни... сакаш да се направиш самиот ненормален или сакаш сите да не направиш ? или не ја разбираш едноставно позадината на Созданието дека се мисли на луѓето ? во други контексти зборот Создание има значење да алудира на сите живи суштества.Ако е нормално да се проповеда на куче Библија,да се крсти и не знам што уште според тебе,значи Исус не би бил нормален.. и тоа сакаш да го прикажеш.Со твоите ненормални разбирања за Христијанството сакаш да го направиш истото ненормално.Јасно како ден а сигурно како смрт...

Еве го целиот цитат .. ,,Oдете по сиот свет и проповедајте го евангелието на секое создание. Кој ќе поверува и се крсти ќе биде спасен а кој не поверува ќе биде осуден''

АЈДЕ ГЕНИЈЕ ОДГОВОРИ МИ КАКО МОЖЕ ЖИВОТНО ,,ДА ПОВЕРУВА'' ? АЈДЕ ОДГОВОРИ МИ КАКО И ЈАС УТРЕ ЈА НОСАМ МАЧКАТА НА КРШТЕВКА. :facepalm:

Еве го целиот цитат .. ,,Oдете по сиот свет и проповедајте го евангелието на секое создание. Кој ќе поверува и се крсти ќе биде спасен а кој не поверува ќе биде осуден''

АЈДЕ ГЕНИЈЕ ОДГОВОРИ МИ КАКО МОЖЕ ЖИВОТНО ,,ДА ПОВЕРУВА'' ? АЈДЕ ОДГОВОРИ МИ КАКО И ЈАС УТРЕ ЈА НОСАМ МАЧКАТА НА КРШТЕВКА. :facepalm:
Имаш една сцена во библијата, во битието, каде змијата и приоѓа на ева и и зборува, ја убедува да не го слуша бог, да касне од плодот.
Змијата е созданието на бог со жива душа. И може и да зборува и да размислува и да убедува и да има своја воља. Така да не е твое да се прашуваш “КАКО“ туку да го слушаш зборот божји и да го проповедаш евангелието на секое создание, па кој ќе поверува - ќе каже и ќе се крсти. Кога човек ќе почне да толкува божји зборови “ЕМИ ТОЈ НЕ МИСЛЕЛ ТАКА... ТО ШО КАЖАЛ НЕ ЗНАЧИ ТОА“ кога смртни луѓе ќе почнат да ги толкуваат и извртуваат божјите зборови - тоа е борба против бог. Тоа е најсигурниот пат за пеколот

28 А пророците нејзини се замачкуваат со кал, гледаат суета и им претскажуваат лага, велејќи: "така вели Господ Бог", иако Господ не рекол така.

8 Пазете да не ве зароби некој со философија и со суетна измама по човечко предание, според стихиите на светот, а не според Христа.

Повеќе верувате во “толкувањата“ од колку во зборот Божји, “НЕ БЕ БРАТ, НЕ Е ТАКА КО ШО РЕКОЛ БОГ ТУКУ КАКО ШО МИ РЕЧЕ ПОПОТ“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom