Илуминати

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не знам како ти си ја замислуваш твојата смрт, но мислам дека обичниот човек секако умира неочекувано и ненадејно :) Не верувам дека ти го знаеш својот смртен час ниту пак мислам дека ќе умреш театрално и за тоа да знае цел свет ;)

Дури и според христијанските писанија (не оние на сатанистиве - илуминати, бидејќи нели тие тоа се: најголемото зло што може да излезе од човек :) ) не ти се знае времето кога ќе престанеш да дишеш воздух на Земјата.

Така да, знам дека ви се мили теориите на заговори, тоа е новата фантастика во литературата - но вие не го подобрувате светот со вашите раскажувања, ами си го трошите времето неправејќи ништо за човештвото, а покажувајќи со прсти кон овие или оние за кои всушност не се знае ништо - ниту дали постојат.
Какви се глупости се изнапишани за овие илуминати - што да беа вистинити, сите ќе бевте робови и во пранги и немаше да зборувате и да знаете било што за илуминати, тајни Редови и слично... Нели е така?

Но, како што реков - фантастиката е волшебна работа :)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Не знам како ти си ја замислуваш твојата смрт, но мислам дека обичниот човек секако умира неочекувано и ненадејно :) Не верувам дека ти го знаеш својот смртен час ниту пак мислам дека ќе умреш театрално и за тоа да знае цел свет ;)

Дури и според христијанските писанија (не оние на сатанистиве - илуминати, бидејќи нели тие тоа се: најголемото зло што може да излезе од човек :) ) не ти се знае времето кога ќе престанеш да дишеш воздух на Земјата.

Така да, знам дека ви се мили теориите на заговори, тоа е новата фантастика во литературата - но вие не го подобрувате светот со вашите раскажувања, ами си го трошите времето неправејќи ништо за човештвото, а покажувајќи со прсти кон овие или оние за кои всушност не се знае ништо - ниту дали постојат.
Какви се глупости се изнапишани за овие илуминати - што да беа вистинити, сите ќе бевте робови и во пранги и немаше да зборувате и да знаете било што за илуминати, тајни Редови и слично... Нели е така?

Но, како што реков - фантастиката е волшебна работа :)
Гледање во иднината (видовитост) и самата иднина е релативна работа... Променлива. Точно никој неможе да знае длабоко во далечината што и како ке биде со сигурност. Иначе многу си ми чуден во ставовите не затоа што како и повекето што ги чепкаат овие работи се несекојдневни него неможам да го разберам патот твој.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Вие ниту денес не знаете нешто со сигурност. Посебно не знаете за тајните Редови кои имаат свои иницијаторски ритуали и учења кои надворешно значат сешто, а вие прераскажувате за истите тие податоци дадени да бидат јавни, со уште позбркани симболи и значења, според вашето разбирање.

Инаку:
Телема е мојот пат.
Да ти олеснам :)

И гледај си го својот пат, не туѓите... не можеш да разбереш ничиј универзум, ако нема допир со твојот. :)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Вие ниту денес не знаете нешто со сигурност. Посебно не знаете за тајните Редови кои имаат свои иницијаторски ритуали и учења кои надворешно значат сешто, а вие прераскажувате за истите тие податоци дадени да бидат јавни, со уште позбркани симболи и значења, според вашето разбирање.

Инаку:
Телема е мојот пат.
Да ти олеснам :)

И гледај си го својот пат, не туѓите... не можеш да разбереш ничиј универзум, ако нема допир со твојот. :)
Сечиј пат почитувам. Лично јас сум отворен не се оградувам со строго определени учења само од еден извор.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Сечиј пат почитувам. Лично јас сум отворен не се оградувам со строго определени учења само од еден извор.
Воопшто не ти верувам, гледајќи што се линкови споделуваш за оваа или онаа работа, без разлика дали ја разбираш истата или дали имаш искуство за (со) истата... но добро. Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон. Таков е законот и времето :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.311
Поени од реакции
21.475
Песнава има бунтовна смисла поконкретно разбудувачка према популацијата. Ако си разбрал нешто повеке од текстот пиши најсериозно. :)
Сака да каже дека јавноста е полна со стереотипи и многу погрешно ја сфаќа идеологијата на Илуминатите, кои биле и за што се залагале.
Случајно, додека проверував дали песнава е автентична или е фејк, го најдов следново интервју со Мадона. Еве што вели:
"Illuminati" was a song I'd written back in March or April. People are always using the word Illuminati but they're always referencing it in an incorrect way. People often accuse me of being a member of the Illuminati and I think in today's pop culture the Illuminati is perceived as a group of powerful, successful people who are working behind the scenes to control the universe. Not people with consciousness, not people who are enlightened.

I know who the real Illuminati are, and I know where that word comes from. The real Illuminati were a group of scientists, artists, philosophers, writers, who came about in what is referred to as the Age of Enlightenment, after the Dark Ages, when there was no writing and no art and no creativity and no spirituality, and life was really at a standstill. And right after that, everything flourished. So we had people like Shakespeare and Leonardo Da Vinci and Michaelangelo and Isaac Newton, and all these great minds and great thinkers, and they were called Illuminati.

To go to the root of the word, they were illuminating people. It had nothing to do with money and power. Of course they were powerful, because they influenced people. But their goal was to inspire and enlighten. So when people refer to me as a member of the Illuminati, I always want to say thank you. Thank you for putting me in that category. But before I can say thank you, I feel like I had to write a song about what I believe the Illuminati to be, and what it isn't.

Цело интервју: http://www.rollingstone.com/music/features/rebel-heart-madonna-reveals-the-story-behind-six-surprise-songs-20141221

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
А што имаат масоните со илуминати?
Исти се, едните се подсистем на другите?
Како вие тоа го гледате?
Многу ме интересира како вие ја гледате поврзаноста на тајните организации... кој ли е на врвот?
Се надевам нема да ми кажете „Сатаната е главен“! Тогаш ќе знам дека читатет христијански сајтчиња кои секако не истражуваат ништо.

Ајде малку повеќе теории на заговори, не е интересно вака веќе...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А што имаат масоните со илуминати?
Исти се, едните се подсистем на другите?
Како вие тоа го гледате?
Многу ме интересира како вие ја гледате поврзаноста на тајните организации... кој ли е на врвот?
Се надевам нема да ми кажете „Сатаната е главен“! Тогаш ќе знам дека читатет христијански сајтчиња кои секако не истражуваат ништо.

Ајде малку повеќе теории на заговори, не е интересно вака веќе...
Ajде просветли не, и кажи кој е на врвот.
Немој со демагогии дека не постои, затоа што хиерархијата која што вие ја подржувате вика дека мора да има нешто на врвот. Од тука произлегува и едно логично прашање, кое ти не си си го поставил најверојатно.....за кого лично вие работите?
Хиерархија нели?
И остај ги христијаните......

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сите се на врвот, некои се свесни за тоа а некои паднале во заборав ;)
Тоа е најверојатно некое ветување што ви е дадено.......во меѓу време постојат степени, скалила, qr се тресе....

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Тоа е најверојатно некое ветување што ви е дадено.......во меѓу време постојат степени, скалила, qr се тресе....
Секој маж и секоја жена е ѕвезда - simple as that.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.977
Тие степени, скалила кои ти ги набројуваш, имаат врска со личниот духовен напредок кој ја одредува иницијацијата на следниот степен. Нема никаков врховен авторитет налик Сатана кој дава празни ветувања за да може да ја превземе контролата врз светот.
Мислам дека си заглавил барајќи ја црната мачка во темната соба, незнаејќи дали таа воопшто се наоѓа таму или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom