Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Koja e celta na magiskiot ritual? Kako taa cel se postignuva kaj lugeto koi nemaat dopir so internetot ili televizijata ili pak ne se konzumenti na muzikata na Keti Peri, Lady Gaga i Jay Z? Zosto samo na ogranicena brojka na populacija se obiduvaat da im ja smenat percepcijata? Koja percepcija, na opstiot svetogled ili se raboti za nesto drugo?

Ima mnogu prasanja koi baraat odgovor za da mozes da prodolzis ponatamu da pisuvas. Ova tvoeto se samo teorii, spekulacii i nisto poveke.
Не го гледал јутјуб клипчето кое ги има одговорите за тоа, затоа неможе да ти одговори. Сигурен сум дека Адам Вајшоупт сега се превртува во гробот што Кејти Пери и Лејди Гага не се родиле во 18-ти век.

Запрепастувачки е да се види со каква леснотија се земаат здраво за готови разни дебилни тврдења и се оцрнуваат идеологии врз база на две - три минутни видеа..... Се тоа од страна на луѓе кои не ни знаат што е идеологијата на терминот за кој дискутираат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
The Secret School of Wisdom - The Authentic Rituals and Doctrine of the Illuminati

Now available for pre-order! For the first time, this book makes the rituals of Weishaupt's Bavarian Illuminati available to read in English, as translated by O.T.O. initiate Jeva Singh. The wisdom and knowledge of the Order of the Illuminati is also concentrated in the O.T.O., and our Order preserves the title of one of the Illuminati degrees: Minerval. Thanks to this book, serious researchers will learn that the conspiracy theories have it all wrong: the Illuminati sought to liberate humankind, and to fight against the forces superstition and oppression.
Link

Превземено од Братот Joseph Thiebes.

Последно уредено:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.895
Поени од реакции
6.967

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.311
Поени од реакции
21.476
http://www.illuminatiofficial.org/
Викаат дека ова е веќе официјално, дека се прошириле и на facebook, twitter и youtube и дека се спремаат за доаѓањето на антихристот.

http://webtribune.rs/sokantne-vesti-antihrist-dolazi-iluminati-otvorili-fb-nalog-tviter-ju-tjub-i-internet-stranicu-video/
Е вака се трола, масовно на цело село.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Спроти соборна една од зградите до таа на Grawe, горе си го носи знакчето квалитетно, само што незнам кој ја има градено.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195

Да не е Мадона и слични како неа кој знае што ќе беа илуминатите :)

Ова е некој христијански сајт?
Бааги забегале христијаниве со сајтов...

И севидното око го има во христијанството, по цркви. Ако сте забележале. Но овие се сигурно некои нови христијани.

Само не знам кој кого копира: дали христијаните собраа се што имаше интересни симболи од старото знаење и им дадоа некои чудни објаснувања или обратно.
Тоа на вас оставаме, да туркате со теорииве :)
Хорус =/= на било кој христијански концепт! Тоа се глупости изнапишани од идиоти. Не читајте сешто...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.311
Поени од реакции
21.476
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Да не е Мадона и слични како неа кој знае што ќе беа илуминатите :)

Ова е некој христијански сајт?
Бааги забегале христијаниве со сајтов...

И севидното око го има во христијанството, по цркви. Ако сте забележале. Но овие се сигурно некои нови христијани.

Само не знам кој кого копира: дали христијаните собраа се што имаше интересни симболи од старото знаење и им дадоа некои чудни објаснувања или обратно.
Тоа на вас оставаме, да туркате со теорииве :)
Хорус =/= на било кој христијански концепт! Тоа се глупости изнапишани од идиоти. Не читајте сешто...
Сајтов не е многу активен повише преку фејсбук функционираат иначе србски пишуваат по таа логика сигурно се православни христијани... Ако мислиш дека се некоја секта христијанска незнам што да речам, не ми се верува се што пишуваат отворено се базира против Новиот Светски Поредок. Иначе интересна работа сите личности претежно значајни што јавно отвориле уста против Масони, Илуминати обично умираат неочекувано и ненадејно... ;)[DOUBLEPOST=1419370098][/DOUBLEPOST]
И што има лошо во текстов/песнава? Дали ја сфаќаш пораката во песнава, главната поента?
Песнава има бунтовна смисла поконкретно разбудувачка према популацијата. Ако си разбрал нешто повеке од текстот пиши најсериозно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom