- Член од
- 15 август 2009
- Мислења
- 2.023
- Поени од реакции
- 4.874
Многу важност давате на небитни како КурирСекој нормален во државата удара мајтап со нив.
А тоа што ненормалните се мнозниство?!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу важност давате на небитни како КурирСекој нормален во државата удара мајтап со нив.
Па нека се, што да правиме сега? И 100 000 да има, тие ќе напишат 10 000 ... Остајте ги, нив ако не им е срам тоа да го прават, нема што ние да се грижиме.А тоа што ненормалните се мнозниство?!![]()
ама во државава имаш два типа на народ - тип на народ со висока когнитивна способност и тип на народ со рудиментирана иста таква способност налик на дива свиња. Првиве за што и да прочитаат/видат/слушнат разгледуваат еден куп информации, страни, опции па заземаат став. Вториве сајт4иња и партиски гласила можат слободно да ги убедуваат дека небово е розево и нема ниту една друга информација да земат во предвид ниту да размислат со свој мозок.За инат на @Ilumious музика да нема се разбравме ?![]()
Јасно ми е се тоа. Бај д уеј да се пофалам ја сум од тие првитеама во државава имаш два типа на народ - тип на народ со висока когнитивна способност и тип на народ со рудиментирана иста таква способност налик на дива свиња. Првиве за што и да прочитаат/видат/слушнат разгледуваат еден куп информации, страни, опции па заземаат став. Вториве сајт4иња и партиски гласила можат слободно да ги убедуваат дека небово е розево и нема ниту една друга информација да земат во предвид ниту да размислат со свој мозок.
Така да убаво рече Христов погоре, да не се замараме со ниските форми на живот затоа што има само една вистина за нив, таа од штаб. Јас доаѓам во петок макар снег да падне два метра, навистина не ми пречи што и да смислиле дечките од Пленумот. Сепак тие се оние што одвојуваат време и ресурси, кој мисли дека треба да биде чуен нека им се приклучи)))
24 12 2014
![]()
Затвор за деканите кои ќе се оглушат на владината одлука за спроведување државен испит. Во предлог законот за изменување и дополнување на законот за високо образование кој е веќе испратен до собранието предвидено е и времетраењето за издржување на оваа казна.
Одговорното лице на високообразовната установа кое ќе издаде диплома за завршено високо образование на студент кој не положил државен испит или доколку на студентот му дозволи полагање на испити од трета година без претходно да го има положено државниот испит кој се полага по завршувањето на втората студиска година, ќе се казни со затвор од 1 до 3 години, стои во предлог законот.
Казна по овој основ е предвидена и за високо образовната установа, и тоа во вредност од 10 000 до 30 000 евра. Покрај казните, предлог законот содржи и многу условувања, а неколку од нив се однесуваат дури и и за студентите кои веќе студираат. Тие можат да ги завршат студиите под услови кои важеле при уписот, но најдоцна 2 години по рокот определен за завршување. Најголемиот број факултети веќе го одбија овој предлог кој е дел од новиот пакет реформи. Многу од решенијата се незаконски , стои во нивните забелешки, а професорката Костовска како каракстеристичен пример ја наведува можноста ректор да биде странски државјанин.
Јас не можам ни да замислам како би функционирал тој универзитет, особено деканите кои секојдневно се соочуваат со секојдневни проблеми. Еве, во таа насока јас би предложила и премиерот да може да ни биде странец, зошто да не? саркастично регира професорката Љубица Костовска.
Факултетите кои искажаа огромен број забелешки и во однос на целиот концепт, ги посочија како крајно негативни честите измени на законот за високо образование. Не можат дури ни да се набројат сите реформски зафати кои беа превземени од 2008мата година , вели Костовска. Се надева дека последните измени нема да бидат донесени набрзина, во кус период, што инаку беше пракса во изминатиот период.
Зборувам за шума од измени. Бргу, бргу, како да сме во војна, вели Костовска.
Костовска заедно со нејзините колеги поднеле барање да присуствуваат на собраниската комисија за образование закажана во петок. Според неа време е конечно да се слушне и гласот на академската јавност. Измените и дополнувањата на законот за високо образование ќе се најдат пред пратениците веќе на 29ти овој месец.
Сања Јовановиќ Дамјановска