Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Му се подуваа и поцрнеа ноздрите на тигричето мое, со што да го намачкам, што да му праам?
Не му поцрнеа него му станаа потемно кафеави и набабрени, поточно. А како што ми кажаа, ова често се случувало кај тигриците, и исто ми кажаа да го намачкам со хидроциклин. Е сеа, ова ми го кажа другар и не знам колку он разбира така да ако знае некој нешто од тука, нека пише.Првпат слушам за вакво нешто.... да не знаеш од што му се направиле такви ноздрите?
Најдобро нешто би ти препорачал да појдеш до најблискиот пет-шоп па таму да ти објаснат што-како![]()
Цела недела па и 10 дена не пуштај го од кафез.Конечноо после многу години ќе си земам тигрица
Мајка ми беше многу против, ама готово се согласи. Доста беше чување комшиски, време е и свое да си имамДенес ќе го земам, па од утре ќе се опремувам со нов кафез. Сега 2-3 дена само во кафез да го чувам? Да не го пуштам воопшто?
Цела недела па и 10 дена не пуштај го од кафез.
Препорачливо е 2 недели да седи во кафез додека да се навикне на средината, за да не се случува, се мавна во прозор, удри во слика итн итнНе е многу?
Препорачливо е 2 недели да седи во кафез додека да се навикне на средината, за да не се случува, се мавна во прозор, удри во слика итн итн
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Конечноо после многу години ќе си земам тигрица
Мајка ми беше многу против, ама готово се согласи. Доста беше чување комшиски, време е и свое да си имамДенес ќе го земам, па од утре ќе се опремувам со нов кафез. Сега 2-3 дена само во кафез да го чувам? Да не го пуштам воопшто?
Јас кога го земав моето папагалче само една ден седеше во кафез, наредниот одма го пуштив, некако жал ми стана. И не се удираше во слики, прозори... туку одма летна на лустер
... така да не се секирај, остај го 2-3 дена во кафез, додека да се навикне на средината, и пушти си го.
Кафез, Просо, садче за вода имаш, или се комплет ќе купиш во Пет-Шопот ?![]()
Со тек на време ќе се навикни, ќе живне и ќе те засака. Дај му барем недела - две.Јас од пред 3-4 дена чувам папагалче. Не пушта воопшто глас, си седи само по цел ден, реагира на зборување и глас, али се поттргнува веднаш кога ќе отворам да му сменам вода или јадење да му ставам. Не ми паѓа напамет да го пуштам надвор од кафез, а и реално не знам како би го натерала да излезе зошто ко што реков, страв му е мислам многу.
Првпат чувам папагал, па не ни знам нешто за што е нормално однесување, што не. Вртев по нет и видов дека треба да се навикне на гласот и на околината, па зборувам ко ненормална или му читам на нет тоа што јас читам. Да не го маваат депресии дека е само сега, а кога го земавме беше во кафез со уште неколку папагали, па ради тоа е така мирно и тивко? Стварно не знам што да направам да оживне малце.
Јас од пред 3-4 дена чувам папагалче. Не пушта воопшто глас, си седи само по цел ден, реагира на зборување и глас, али се поттргнува веднаш кога ќе отворам да му сменам вода или јадење да му ставам. Не ми паѓа напамет да го пуштам надвор од кафез, а и реално не знам како би го натерала да излезе зошто ко што реков, страв му е мислам многу.
Првпат чувам папагал, па не ни знам нешто за што е нормално однесување, што не. Вртев по нет и видов дека треба да се навикне на гласот и на околината, па зборувам ко ненормална или му читам на нет тоа што јас читам. Да не го маваат депресии дека е само сега, а кога го земавме беше во кафез со уште неколку папагали, па ради тоа е така мирно и тивко? Стварно не знам што да направам да оживне малце.
Значи сеуште е рано нормално е да се плаши уште се нема навикнато на тебе, има и некои папагалчиња што се навикнуваат одма на околината и се приврзуваат за тебе за брзо време а на некои им треба повеќе време се зависи од карактерот на папагалчето. Кај мене првото папагалче што го земав уште 2 ден го пуштив да лета и го научив на рака да ми стои ,а додека второво после 1 месец научи на рака да ми стои и еве веќе го чувам 2 ипол години и не е толку опуштено како другово.Пак ќе речам зависи од карактерот на птицата. Мој совет е да го оставиш у кафез 1 недела да не го пушташ и кафезот да не го шеташ од едно на друго место само оди кај него да му чистиш и зборувај му повеќе со тек на време ќе се навикне на тебе. Пробај на раката стави просо и пикни ја у кафез блиску до него ќе се излаже по храната и ќе дојде .Јас од пред 3-4 дена чувам папагалче. Не пушта воопшто глас, си седи само по цел ден, реагира на зборување и глас, али се поттргнува веднаш кога ќе отворам да му сменам вода или јадење да му ставам. Не ми паѓа напамет да го пуштам надвор од кафез, а и реално не знам како би го натерала да излезе зошто ко што реков, страв му е мислам многу.