Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ја‘ мислам дека Murugan ќе рипне од ковчегот и ќе врисне: „Нејќам поп! Сакам на атеистички гробишта!„...:pos:
Поевтино се фаќа,нема обреди,чатења,свеќи и други овие обредно-основни елементи :D те пикаат у земја и те закопуваат.. просто ка грав :D пу пу пу скраја да е..[DOUBLEPOST=1419282450][/DOUBLEPOST]
,Тој нема ниту Син,ниту Посредник.
Членот со ник на смртоносен инсект би ти рекол ,,Ванѓо,ти ли си!?!?!?!?''..

Сепак,благодарам што го осветли ова мрачно Христијанство :D

Поевтино се фаќа,нема обреди,чатења,свеќи и други овие обредно-основни елементи :D те пикаат у земја и те закопуваат.. просто ка грав :D пу пу пу скраја да е..

И оп! Ја‘ го Murugan кај неговиот бог на отчет...:(

Ја‘ мислам дека Murugan ќе рипне од ковчегот и ќе врисне: „Нејќам поп! Сакам на атеистички гробишта!„...:pos:
Тешко вас што се радувате на смртта,место на животот.Затоа и тоа што го имате и тоа ќе ви се одземе.Место да се радувате на децата што се раѓаат кои се се помалку,вие се радувате ако некој почине.Тоа е вашата психологија.Инаку баш ја подржувам идејата и во Македонија да има крематориум,без потреба од гробишта.

Вака зборува Богот над војските брату исписимус:

,,Тешко на оние што доброто го нарекуваат зло, а злото добро,кои темнината ја сметаат за светлина, а светлината за темнина, кои горчливото го сметаат за слатко, а слаткото за горчливо!

21 Тешко на оние што се мудри во свои очи и разумни самите пред себе!

22 Тешко на оние што се силни кога треба да се пие вино и јунаци кога се приготвуваат опојни пијалаци, 23 кои за мито го прогласуваат злиот за праведен и му ја одземаат праведноста на праведникот''

Liber Al I:
11. Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
12. Излезете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!
13. Јас сум над вас и во вас. Мојата екстаза е во вашата. Мојата радост е да ја гледам вашата радост.
...........................
49. Поништени се сите ритуали, сите искушенија, сите зборови и знаци. Ра-Хоор-Куит го зазеде своето седиште на Исток за време на Рамноденицата на Боговите; и нека Асар биде со Иса, кои исто така се едно. Но тие не се од мене. Нека Асар биде обожувател, Иса страдалник; Хоор во неговото тајно име и сјај е Господ што иницира.

Liber Al II:
58. Да! не верувајте во промена: ќе бидете тоа што сте, а не друго. Затоа кралевите на земјата ќе бидат Кралеви засекогаш: робовите ќе служат. Нема никој што ќе биде понижен или воздигнат: сѐ е како што било секогаш. Сепак има маскирани, мои служители: може оној питач да е Крал. Кралот може да ја избере својата облека по волја: не постои сигурен тест: но питачот не може да ја скрие својата беда.

Liber Al III:
17. Не плаши се воопшто; не плаши се ни од луѓе ни од Судбини, ни од богови, ниту од што било. Не плаши се од парите, ни од смеата на будалестиот народ, ниту од која било друга сила на небото или на земјата или под земјата. Ну е твое засолниште, како што Хадит е твојата светлина; а јас сум јакоста, силата, жестината на твоите раце.

Liber Al I:
11. Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
12. Излезете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!
13. Јас сум над вас и во вас. Мојата екстаза е во вашата. Мојата радост е да ја гледам вашата радост.
...........................
49. Поништени се сите ритуали, сите искушенија, сите зборови и знаци. Ра-Хоор-Куит го зазеде своето седиште на Исток за време на Рамноденицата на Боговите; и нека Асар биде со Иса, кои исто така се едно. Но тие не се од мене. Нека Асар биде обожувател, Иса страдалник; Хоор во неговото тајно име и сјај е Господ што иницира.

Liber Al II:
58. Да! не верувајте во промена: ќе бидете тоа што сте, а не друго. Затоа кралевите на земјата ќе бидат Кралеви засекогаш: робовите ќе служат. Нема никој што ќе биде понижен или воздигнат: сѐ е како што било секогаш. Сепак има маскирани, мои служители: може оној питач да е Крал. Кралот може да ја избере својата облека по волја: не постои сигурен тест: но питачот не може да ја скрие својата беда.

Liber Al III:
17. Не плаши се воопшто; не плаши се ни од луѓе ни од Судбини, ни од богови, ниту од што било. Не плаши се од парите, ни од смеата на будалестиот народ, ниту од која било друга сила на небото или на земјата или под земјата. Ну е твое засолниште, како што Хадит е твојата светлина; а јас сум јакоста, силата, жестината на твоите раце.
Што ти е ова брату исиписмус ? пак некоја книга од темнината ?[DOUBLEPOST=1419282981][/DOUBLEPOST]
Тешко вас што се радувате на смртта,место на животот.Затоа и тоа што го имате и тоа ќе ви се одземе.Место да се радувате на децата што се раѓаат кои се се помалку,вие се радувате ако некој почине.Тоа е вашата психологија.Инаку баш ја подржувам идејата и во Македонија да има крематориум,без потреба од гробишта.
Не го сфаќај ти тоа одма толку лично,вие овде секој ден театар правите со реинкарнации и такви хинду-сатано учења па сега јас и Мики што сме се пошегувале на тоа дека на никого поп не му бега.. кај виде само радост јас не знам..

вие се радувате ако некој почине..

Се‘ зависи: дали умрел (!) или се упокоил (!) во Христа Бога.

Дали ја гледаш разликата?

Плус, смртта за верните е само преод во вечен живот, а не преод „у земја„.

Што ти е ова брату исиписмус ? пак некоја книга од темнината ?
Ова е Светлината која слепите ја нарекуваат темнина.
П.С. Не си ти мој Брат, никогаш нема ни да бидеш.

Ова е Светлината која слепите ја нарекуваат темнина.
П.С. Не си ти мој Брат, никогаш нема ни да бидеш.
Аха така ли,гледам екстази се спомнуваат па ме асоцираше на тоа.Извини.

П.С Tебе како и сите мои непријатели(тебе не те сметам за непријател) ве сакам како браќа или братчиња зависи колку сте помлади од мене.Искрено ве сакам,и сакам да се вратите во светлината.ВО ВЕЧНОСТА.

Па очигледно некој има проблем да разбере и очигледно не сум јас тоа, бидејќи повеќе пати јасно нагласив дека не зборуваме за луѓе, ангели или демони и дали тие имале избор, немале избор имале слободна волја или немале слободна волја! Зборуваме за гледна точка на Господ! Ако тој е креатор на се, ако се е според негова промисла, како може било што да го смета за погрешно и зло?! Кога нели е дел од неговата промисла?!

Тешки прашања отвара Ипсисимус, не се најде маж да го голтни инатот и да каже „не знам“ или „не ми е јасно“, „би сакал да дознаам повеќе“. Сами си ги затварате портите од рајот ;)

Koмплексно е прашањето премногу за да се даде едноставен одговор. Лично, ова прашање мене многу ме потсетува на прашањата на Сократ упатени кон Исус во книгата Сократ го среќава Исуса:

http://kreativisti.org/James Hart - Sokrat sreće Isusa.html

П.С Tебе како и сите мои непријатели(тебе не те сметам за непријател) ве сакам како браќа или братчиња зависи колку сте помлади од мене.Искрено ве сакам,и сакам да се вратите во светлината.ВО ВЕЧНОСТА.
Немора да ме сакаш, доволно е да не шириш лаги и омраза кон нас, како што тоа го прават некои твои браќа тука.

Немора да ме сакаш, доволно е да не шириш лаги и омраза кон нас, како што тоа го прават некои твои браќа тука.
Дај да видам што излажав или го кажав со омраза спрема тебе ? јест некогаш ме иритираш со твоето инаетење ама никогаш со омраза не сум се обратил кон тебе.Како што памтам.. ти си тој што десетици пати до сега ме има наклеветено за нешто А НИКОГАШ нема дадено доказ за тоа и ми измислуваш реченици..

Аха така ли,гледам екстази се спомнуваат па ме асоцираше на тоа.Извини.

А братучетки имаш ли:)

Дај да видам што излажав или го кажав со омраза спрема тебе ? јест некогаш ме иритираш со твоето инаетење ама никогаш со омраза не сум се обратил кон тебе.Како што памтам.. ти си тој што десетици пати до сега ме има наклеветено за нешто А НИКОГАШ нема дадено доказ за тоа и ми измислуваш реченици..
Ај прочитај убаво што напишав:

А братучетки имаш ли:)
Ти имаш ?[DOUBLEPOST=1419284187][/DOUBLEPOST]
Ај прочитај убаво што напишав:
Aха.. епа сеа,ја немам власт врз нив.. ете ти еклатантен пример за СЛОБОДНА ВОЛЈА и ИЗБОР што ти не сакаш да разбереш.Јас ја искажав мојата индивидуална почит спрема тебе,иако има гнев во твоето срце за нас Христијаните и Богот над војските..

Aха.. епа сеа,ја немам власт врз нив.. ете ти еклатантен пример за СЛОБОДНА ВОЛЈА и ИЗБОР што ти не сакаш да разбереш.Јас ја искажав мојата индивидуална почит спрема тебе,иако има гнев во твоето срце за нас Христијаните и Богот над војските..
Зошто различното гледиште за вас е гнев или омраза?! Јас го образложувам она што го гледам како парадоксално и диксутирам за тоа! Јас ли сум виновен ако ти гледаш омраза во тоа? Мене а и на голем број луѓе им е апсурдно да прифатат концепт каде Бог е совршен и семоќен + креатор на се, а од друга страна истиот тој Бог да има гледиште кое нештата ги дели на добри и зли, погрешни и исправни! Затоа што ако се потекнува од него и тоа што тој ќе го доживее како погрешно потекнува од него! Тоа би значело дека не е совршен, дека не е Господ. Каде гледаш ти овде гнев?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom