Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
...кои впо името од „светлата будуќност„ леат реки туѓа крв, само не својата...
Го правеа тоа,Крстоносците,истотака Византија очи си вадеше со сите братски православни земји,после ним евангелизацијата на двете Америки и нивниот резултат беше со исчезнувањето на сите староседелци,кои демек биле следбеници на ѓаволо.[DOUBLEPOST=1419280625][/DOUBLEPOST]
Ајде, која е твојата вистина?
Послушај ја змијата,почитувај го Прометеј.Ова е само симболички,ако ти се отворени очите,зошто сосила замижуваш?

Теши се, теши се. :)
Вака зборува Богот над војските брату исписимус:

,,Тешко на оние што доброто го нарекуваат зло, а злото добро,кои темнината ја сметаат за светлина, а светлината за темнина, кои горчливото го сметаат за слатко, а слаткото за горчливо!

21 Тешко на оние што се мудри во свои очи и разумни самите пред себе!

22 Тешко на оние што се силни кога треба да се пие вино и јунаци кога се приготвуваат опојни пијалаци, 23 кои за мито го прогласуваат злиот за праведен и му ја одземаат праведноста на праведникот''

Вака зборува Богот над војските брату исписимус:

,,Тешко на оние што доброто го нарекуваат зло, а злото добро,кои темнината ја сметаат за светлина, а светлината за темнина, кои горчливото го сметаат за слатко, а слаткото за горчливо!

21 Тешко на оние што се мудри во свои очи и разумни самите пред себе!

22 Тешко на оние што се силни кога треба да се пие вино и јунаци кога се приготвуваат опојни пијалаци, 23 кои за мито го прогласуваат злиот за праведен и му ја одземаат праведноста на праведникот''
Јас кога го читам ова,точно се прикажани фарисеите односно нивните следбеници,денешните попови.Значи ова е едно силно предупредување на луѓето да се пазат од оние кои цело време зборуваат против блудот,истиот силно го применуваат.Оние кои веруваат во Божја власт,лицемерат со секоја земска власт.Оние кои велат дека ги заштитуваат вдовиците и бедните,баш напротив ги соголуваат до гола кожа.

Јас кога го читам ова,точно се прикажани фарисеите односно нивните следбеници,денешните попови.Значи ова е едно силно предупредување на луѓето да се пазат од оние кои цело време зборуваат против блудот,истиот силно го применуваат.Оние кои веруваат во Божја власт,лицемерат со секоја земска власт.Оние кои велат дека ги заштитуваат вдовиците и бедните,баш напротив ги соголуваат до гола кожа.
Не го разбираш ти тоа што е во болдот,патем како може да го разбереш кога веруваш во реинкарнации а дробиш бостан за Христијанство ?.. другото е океј што го пиша.. патем,остави ги поповите.. НЕ СЕ ОНИ УСЛОВОТ ЗА ДОБИВАЊЕ ВЕЧЕН ЖИВОТ нити тие што некого го прават помал или поголем Христијанин.

Не го разбираш ти тоа што е во болдот,патем како може да го разбереш кога веруваш во реинкарнации а дробиш бостан за Христијанство ?.. другото е океј што го пиша..
Јас играм отворено,мене никој ништо не ми значи,ниту поп,ниту папа.Моето сваќање го делат бар една милијарда од планетава.Јас не верувам во ништо (Не верувам во човеколик бог),премногу буквално си ме сватил.Мојот бог е поинаков,ама ти никогаш не би го сватил.Се обидов само да го прикажам оној Зоте кој цело време тврди дека и во православието имало реинкарнација,ама таа книга исчезнала.Демек бил православец кој верува во реинкарнација.

Јас не верувам во ништо (Не верувам во човеколик бог),премногу буквално си ме сватил.Мојот бог е поинаков,ама ти никогаш не би го сватил.
Моето извинување што погрешно сум те сватил.Се надевам дека Богот во кој веруваш не е ни тесно ни широко поврзан со Христијанството.

Не го разбираш ти тоа што е во болдот,патем како може да го разбереш кога веруваш во реинкарнации а дробиш бостан за Христијанство ?.. другото е океј што го пиша.. патем,остави ги поповите.. НЕ СЕ ОНИ УСЛОВОТ ЗА ДОБИВАЊЕ ВЕЧЕН ЖИВОТ нити тие што некого го прават помал или поголем Христијанин.
Да така беше,онаа попската изрека,не ме гледај што правам,туку слушни ме што ти велам.

,после ним евангелизацијата на двете Америки и нивниот резултат беше со исчезнувањето на сите староседелци,

И што има православната Црква со напишаново? Или колку нешто да напишеш, така?

И што има православната Црква со напишаново? Или колку нешто да напишеш, така?
А така беше,вие не бевте христијани,туку само православци.Демек таму ги евангелизираа и им го проповедаа Мухамед.

.Демек таму ги евангелизираа и им го проповедаа Мухамед.

Пак пишуваш колку нешто да напишеш, така?...[DOUBLEPOST=1419282003][/DOUBLEPOST]
Да така беше,онаа попската изрека,не ме гледај што правам,туку слушни ме што ти велам.

На попот нема да му избегаш, така да...:icon_lol:

Да,ти си од оние попски верници.Да ти каже поп скокни од мост,нема шанси да скокнеш,ама затоа прв си меѓу НАЈГОЛЕМИТЕ за да го критикуваш.Има за ова објаснување во психологијата многу добро ама ај да не ја тупим со медицина овде,нешто со личност е поврзано..[DOUBLEPOST=1419282097][/DOUBLEPOST]
Пак пишуваш колку нешто да напишеш, така?...[DOUBLEPOST=1419282003][/DOUBLEPOST]

На попот нема да му избегаш, така да...:icon_lol:
Не бе него ќе го чати од овие зороастраистички свештеници,како овој пеачот на Квин кога умре па погребот му го спроведе таков свештеник :D

Не бе него ќе го чати од овие зороастраистички свештеници,како овој пеачот на Квин кога умре па погребот му го спроведе таков свештеник :D

Ја‘ мислам дека Murugan ќе рипне од ковчегот и ќе врисне: „Нејќам поп! Сакам на атеистички гробишта!„...:pos:

Да,ти си од оние попски верници.Да ти каже поп скокни од мост,нема шанси да скокнеш,ама затоа прв си меѓу НАЈГОЛЕМИТЕ за да го критикуваш.Има за ова објаснување во психологијата многу добро ама ај да не ја тупим со медицина овде,нешто со личност е поврзано..
Ова го кажа за тебе,бидејќи јас не одам во православни цркви,ниту ми се потребни застапници.Онака хиерархиски од локален свештеник па преку светци,Богородица до Христос.Бог е Еден,Тој нема ниту Син,ниту Посредник.Ниту му е потребен храм,ниту му е потребна жртва.Ние ништо Нему не можеме да му дадеме,бидејќи се е Негово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom