Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе имаш ексклузивна можност да се увериш дека може да биде,само поучен од минатото,твоето противење на Бог се заврши со кукавичко преобратување во религиозен фанатик.Како што сум кажал,не сум пророк,ама 99% од вас овие атеисти,сатанисти и слични ќе станете поголеми верници од нас оние што официјално се декларираме како такви кога ќе ви дојде времето.Можноста ти ја гарантирам.
Теши се дека ќе го гледаш тој филм.

Што е момак? Нешто нервозен си? Да не немаш клецкано одамна?
Полека, диши малку и со 100 ка фонт да го напишеш, лагата нема да стане вистина. Посочениот стих од Исаија сакаш да кажеш дека е лага, што ли?

Евен еден трик, по ист принцип како што самиот го практикиваш.

Последниот стих од целото (!!!) Свето Писмо гласи вака:

„...Благодатта на нашиот Господ Исус Христос нека биде со сите вас. Амин!...„. (Откровение, 22. 21).

Прочитај го стихов и кажи ми ја суштината од Светото Писмо.

Ќе имаш ексклузивна можност да се увериш дека може да биде,само поучен од минатото,твоето противење на Бог се заврши со кукавичко преобратување во религиозен фанатик.Како што сум кажал,не сум пророк,ама 99% од вас овие атеисти,сатанисти и слични ќе станете поголеми верници од нас оние што официјално се декларираме како такви кога ќе ви дојде времето.Можноста ти ја гарантирам.
Постојат две групи на луѓе.Поделбата не е како што очекуваш на добри и зли.Туку на луѓе кои размислуваат со сопствени глави,со револуционерни идеи,со силна волја, и на луѓе кои се родени некој да им ги среди и изгланца работите,некој кој ќе мисли место нив,некој кој ќе ги води се само за да ја покријат својата фобија од промените на животот.

А верниците ќе станат атеисти :D ......koга ќе дојде време нормално.
Ќе се вртите во магичниот круг уште многу години, ама ако е тоа дел од играта у реду е :)

Постојат две групи на луѓе.Поделбата не е како што очекуваш на добри и зли.Туку на луѓе кои размислуваат со сопствени глави,со револуционерни идеи,со силна волја, и на луѓе кои се родени некој да им ги среди и изгланца работите,некој кој ќе мисли место нив,некој кој ќе ги води се само за да ја покријат својата фобија од промените на животот.
Која е врската на ова што го пиша со мојот пост или општо со Бог ?[DOUBLEPOST=1419279690][/DOUBLEPOST]
Ќе се вртите во магичниот круг уште многу години, ама ако е тоа дел од играта у реду е :)
Точно,и не само атеисти туку сатанисти и тоа го пишува во Библијата во Откривението,Исус самиот вика во Библијата ,,А ќе најдам ли вера кога ќе се вратам?''.Само што тоа се баш последните денови на човештвото,а до тогаш исписимус верувај ми дека ќе ми стане брат по вера,пак да кажам,не дека сум јас пророк,туку знам бидејќи сум видел мноооооооогуу големи ЈУНАЦИ како него.. кога ножот им бил на грло почнале да го молат оној кого цел живот го негираале.Трпението и искуството се на моја страна :)

Која е врската на ова што го пиша со мојот пост или општо со Бог ?[DOUBLEPOST=1419279690][/DOUBLEPOST]
Точно,и не само атеисти туку сатанисти и тоа го пишува во Библијата во Откривението,Исус самиот вика во Библијата ,,А ќе најдам ли вера кога ќе се вратам?''.Само што тоа се баш последните денови на човештвото,а до исписимус верувај ми дека ќе ми стане брат,пак да кажам,не дека сум јас пророк,туку дека сум видел мноооооооогуу ЈУНАЦИ како него.. кога ножот им бил на грло почнале да го молат оној кого цел живот го негираале.Трпението е на моја страна :)
Ова е заклучок од тоа што го гледам во дијалозите и препукувањата помеѓу верници и неверници.Тоа ме наведе од едноставното прашање на Ипси,кое вие со Мики и Изгрев се обидувате да го одговорите цел месец.Тука е таа причина што ако почнете малку да размислувате со помош на слободната волја(како што ја викате),тука се раѓа сомнежот и целата догма паѓа во вода.

Ова е заклучок од тоа што го гледам во дијалозите и препукувањата помеѓу верници и неверници.Тоа ме наведе од едноставното прашање на Ипси,кое вие со Мики и Изгрев се обидувате да го одговорите цел месец.Тука е таа причина што ако почнете малку да размислувате со помош на слободната волја(како што ја викате),тука се раѓа сомнежот и целата догма паѓа во вода.
A кое е тоа фамозно прашање почитувам Муруган ? зарем јас не одговорив на сите прашања до сега што ми се поставиле на овој форум од кога сум член ?

Туку на луѓе кои размислуваат со сопствени глави,со револуционерни идеи,со силна волја,

...кои во името од „светлата будуќност„ леат реки туѓа крв, само не својата...

Да нормално,во некоја друга реинкарнација и Христос може да стане Антихрист,по сваќањето на Зоте.

тогаш исписимус верувај ми дека ќе ми стане брат по вера,пак да кажам,не дека сум јас пророк,туку знам бидејќи сум видел мноооооооогуу големи ЈУНАЦИ како него.. кога ножот им бил на грло почнале да го молат оној кого цел живот го негираале.Трпението и искуството се на моја страна :)
Теши се, теши се. :)

ако почнете малку да размислувате со помош на слободната волја(како што ја викате),тука се раѓа сомнежот и целата догма паѓа во вода.

Ајде, која е твојата вистина?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom