Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Haters gonna hate
15120692216_291f1716b3_b.jpg

Тоа ти е најлесен изговор за да оправдаш невкус, кичерај и ступидлак...

haters gonna hate... тоа ли ти е најпаметното нешо шо знаеш да го кажеш за оваа слика?

haters gonna hate... тоа ли ти е најпаметното нешо шо знаеш да го кажеш за оваа слика?
Здравје ќе дојде денот кога ќе почнат да се враќаат кредитите за ова срање, па нека ги подржат/оправдаат и тогаш од свој џеб сите тие гласни подржувачи.

Здравје ќе дојде денот кога ќе почнат да се враќаат кредитите за ова срање, па нека ги подржат/оправдаат и тогаш од свој џеб сите тие гласни подржувачи.

Е тоа баш ме занима....:D

Не за друго, оти од 1991 година до сеа се покажавме дека сме народ со кратко памтење... Ко да иаме некој алцхајмер закачено 1991-ва...

Ступидлак. Ол рајт. јес детс д смартест тинг ај кен сеј. Ју гат а праблем?

Ступидлак. Ол рајт. јес детс д смартест тинг ај кен сеј. Ју гат а праблем?

Имам...

смачено ми е од под-мидиокритети што своето под-мидиокритетско мислење и став ги издигнуваат на ниво на објективна вистина... небаре го прочитале Аполо Ренак и одеднаш станале експерти за светска уметност и архитектура....

Имам...

смачено ми е од под-мидиокритети што своето под-мидиокритетско мислење и став ги издигнуваат на ниво на објективна вистина... небаре го прочитале Аполо Ренак и одеднаш станале експерти за светска уметност и архитектура....
Проектов не е уметничка инсталација и не може да ги задоволи вкусовите на сите, особено не на такви експерти како тебе. Мене ми се допаѓа.

особено не на такви експерти како тебе.
Мене ми се допаѓа.

Епа тука е и проблемот...

Шо го третираш како „торта“... Омлет може да ти се допаѓа, Крем бруле, Пастрмајлија, Тартар сос, Полнети пиперки, мусака.... Идеш у ресторан па нарачуваш јело, солено ил благо, „ПО ТВОЈ ВКУС“, за да ти го задоволи вкусот, а не бараш од Уметник или Архитект да ти направи нешто „вкусно“... капираш?!

Не е ова гастрономија бе пријателе па да тераме вкусови....

ама ова „НЕ“... Не затоа што „не треба“ или „треба“ да му се допаѓа на човека, за да задоволи одреден вкус... Во архитектурата, како и впрочем во уметноста (а конкретно пошо спомна „уметничка инсталација“) нема простор за „допаѓања на вкусови“...

За вкусови дискутираш кога јадеш... не гледам што има тука нешто „јестиво“ па да дискутираш за вкусови?! Па и да му наложуваш на некој дека е „некоректен затоа што ти имаш коректен вкус“..

Вкусот за храна остави си го дома, за жена ти, мајка ти и ти кога готвите, и кога идеш во ресторан....

Проектов не е уметничка инсталација и не може да ги задоволи вкусовите на сите,

И баш проектов е уметничка инсталација, но онакава тортеста.. како да станува збор за исхрана, а не за комплетно уметничко и архитектонско остварување... не нуди ништо повеќе од онаа под-мидиокритетна критика гастрономска критика - „ми се допаѓа“ и „не ми се допаѓа“ ...

Пошо во претходните постови се изјасни дека моментално си негде у странство.. Кажи ми, Палата Ескоријал, Св. Петар во Ватикан, Версај во Париз, Св.Павле во Лондон или Палатата Бленхејм во Оксфордшир само „ти се допаѓаат“ или има и нешто друго во нив?!

Во архитектурата, како и впрочем во уметноста (а конкретно пошо спомна „уметничка инсталација“) нема простор за „допаѓања на вкусови“...
Од кај излезе ова? Го пишува во некоја книга? :pos:

Проектов не е уметничка инсталација и не може да ги задоволи вкусовите на сите, особено не на такви експерти како тебе. Мене ми се допаѓа.
Не тврди Брутус дека не постои простор за допаѓања на вкусови во проектов. Не гледам потреба да го прашувам него за тоа.

Не само што тврди.. туку и имплицира...

читај го 5-6 страни уназад...

И апсолутно се слагам - нема потреба да го прашаш...

Не само што тврди.. туку и имплицира...

читај го 5-6 страни уназад...

И апсолутно се слагам - нема потреба да го прашаш...
Брутус вели дека нему проектот му се допаѓа. Значи остава простор за допаѓање или недопаѓање на истиот. Зошто ти тврдиш дека за тоа нема простор, тоа е прашањето. Не гледам потреба да расправам за семантика, исто.

Значи остава простор за допаѓање или недопаѓање на истиот.
Токму тоа е проблемот...

Зошто ти тврдиш дека за тоа нема простор, тоа е прашањето.

мислам дека бев јасен погоре... Зошто да сакаш „барок“ повеќе од современа арх., и обратно? Или ај, коа сме кај „тортањето“ = Зошто да ти се допаѓа повеќе „бароков“, од современа арх. и обратно?

Не гледам потреба да расправам за семантика, исто.

Не е проблемот на семантика.. Туку едноставно нема потреба да го прашаш.... Овде не расправаме за семантика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom