- Член од
- 30 септември 2012
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 39
Mojata posledna smetka od pred nekoj den e 2.550 den, za sredina na Noemvri do sredina na Dekemvri. Prethodnata od sredina na Oktomvri do Sredina na Noemvri mi bese 1.170 den.
Vo dvete smetki ima greenje skoro 24 casa (Oktomvri-Noemvri nekogas preku den ja gasevme koga bese potoplo)
Ne stalno EVN gi cita strujomerite na vreme. Jas ja zapisav sostojbata na 1 Dekemvri, i kako mozam da vidam na poslednata smetka mi imaat pisano KWh kolku sum potrosil otprilika okolu 4-5 Dekemvri, a mi naplatuvaat kako za do 15.12. Ke gi lupnat ostanatite na nekoja naredna smetka koga ke procitaat strujomer.
Ke dodadam deka sme so malo bebe koe se otkriva mnogu cesto navecer, zatoa ne mi pagja na pamet da ja gasam klimata.
Како ти реаѓира малото на климата преку ноќ, имам слушано дека не е препорачливо да се спие во соба каде цела ноќ дува клима а зашто е тоа така незнам, и јас сум со мало бебе ама спијам во спалната и грејам со панел од 2,5кв и тоа ми ја допонително зголемува сметката, инаку кај мене преку ден во днената каде што ми е климата влажноста ми паѓа и до 40% па почесто ставам да испарива вода за да ја поткренам до кај 60% и тоа ми најголема двоумица да спијам кај климата со малото поради сушењето на воздухот. Како ти се справуваш со тој проблем? Инаку последната сметка ми беше 2800ден и кога би го исфрлил панелот ке падне сигурно на 2000ден, бидејки минатиот месец мерев со апаратчето ми покажа 8кв во една вечер и тоа на надворешни тем. од околу 8-10степени сега сигурно и повеке ми троши на пониските тем.