Каков компјутер имате?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
ЛЕЛЕ вчера братучед ми купи комјутер од Германија и не ми се верува каков ѕвер е компјутерот...Прати ова...
AMD Phenom™ X4 Quad-Core 2200Mhz
ATI RADEON™ X1950 PRO core (580MHz)
256MB GDDR3 onboard memory (1400MHz)
8GB RAM Kingstone DDR3
700GB HD
И го зеде за 650евра со патарина платена се преку eBay, не ми се верува...:toe: :vozbud:
Зборот ми е не знаев дека ваков ТЕНК може да земеш за толку евтини пари
А тежи околу 10 кила.:pos2:
Каков црн тенк бре, тој ПЦ е 2 пати послаб од мојот, а кај нас у МК може да се најде за поевтини пари. 700GB хдд не постои, постојат 640ки и 750ки. 8GB DDR3 рам кошта далеку повеќе од 650 евра, така да сигурно е ДДР2. А за графичката нејќам ни да коментирам, 3 години стара. Еве ја вистинската цена во МК:

Феномот - 8-9000
Плоча - ај златна средина 5000, пошто не наведе каква плоча
Рам 8ГБ - 7200 денари
Хард 750ГБ - 8000ки макс
Радеонката - 4000ки
Останати ствари (режач, куќиште, напајање) - еве 4000 нека се
Вкупно 37200 +/- 1500 - Тоа пак е помалку од 650 евра и тоа малопродажни цени се овие. Братучед ти го одрале поштено, па и канта му дале место компјутер.

Дај не заебавај процесорот е ЗАКОН, мислам дека новите процесори на АМД се подобри од тие на Интел. Кога го вклучуваш компјутерот до Welcome скринот не минат ни 15 секунди.Такво нешто јас досега не сум видел.:toe:
Мојот го чекам по 2-3 минути...:pos2:
Друг е факторот за брзина на подигање на системот. Јас можам и со целерон да ти подигнам систем за 15 секунди. И не, АМД не се појаки, нивните Феноми се негде 10-20% послаби од Интеловите со иста цена.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Каков црн тенк бре, тој ПЦ е 2 пати послаб од мојот, а кај нас у МК може да се најде за поевтини пари. 700GB хдд не постои, постојат 640ки и 750ки. 8GB DDR3 рам кошта далеку повеќе од 650 евра, така да сигурно е ДДР2. А за графичката нејќам ни да коментирам, 3 години стара. Еве ја вистинската цена во МК:

Феномот - 8-9000
Плоча - ај златна средина 5000, пошто не наведе каква плоча
Рам 8ГБ - 7200 денари
Хард 750ГБ - 8000ки макс
Радеонката - 4000ки
Останати ствари (режач, куќиште, напајање) - еве 4000 нека се
Вкупно 37200 +/- 1500 - Тоа пак е помалку од 650 евра и тоа малопродажни цени се овие. Братучед ти го одрале поштено, па и канта му дале место компјутер.

Друг е факторот за брзина на подигање на системот. Јас можам и со целерон да ти подигнам систем за 15 секунди. И не, АМД не се појаки, нивните Феноми се негде 10-20% послаби од Интеловите со иста цена.
Sephiroth дај те молам без навреда ама мислем дека сега направи многу голем филм. Братучед ми цел месец талкаше по компјутерски продавници и никаде не му излезе под 900евра оваа конфигурација.
BTW баш ме интересира како ке подигнеш за 15 секунди со Целерон ај те молам објасни ми пошто јас немам појма. Барем помогни ми мене јас да си го забрзам подигањето на мојот компјутер.:smir: :nesvest:

С

Спенсер

Гостин
еве јас ке ти помогнам, ИСКЛУЧИ ГИ СКОРО СИТЕ процесо кои се уклучуваат при подигањето на компјутерот,

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
еве јас ке ти помогнам, ИСКЛУЧИ ГИ СКОРО СИТЕ процесо кои се уклучуваат при подигањето на компјутерот,
Како да ги исклучам сите? Нема да ми прави проблеми? Ќе се подигне како што треба?:pos2:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Збунка де, не се сите IT literate. Затоа и сме ние тука, за сеи.......овај да помогнеме.:smir:
хихихии ме изнасмеа еј :)

него бек-ту-топик :) Конфигурацијава моја иста е веке некое подолго време наназад, ништо посебно ама ми врши мене работа супер :)

Mатична:ASUS P5VD2-X
Процесор: Intel Pentium 4 630, 3.0GHz (Prescott-2M)
Графичка: ASUS GeForce 7300 GE 256MB
RAM: Apacer 1GB DDR2 667MHz
HDD: 80GB SATA2
OD: LG DVDRW GSA-H42L LightScribe ; Sony CDRW CRX230ED
Keyboard: Logitech UltraX Slim Mouse: Logitech LadyBug
Монитор: LG 22" L222WS

:srce:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
хихихии ме изнасмеа еј :)

него бек-ту-топик :) Конфигурацијава моја иста е веке некое подолго време наназад, ништо посебно ама ми врши мене работа супер :)

Mатична:ASUS P5VD2-X
Процесор: Intel Pentium 4 630, 3.0GHz (Prescott-2M)
Графичка: ASUS GeForce 7300 GE 256MB
RAM: Apacer 1GB DDR2 667MHz
HDD: 80GB SATA2
OD: LG DVDRW GSA-H42L LightScribe ; Sony CDRW CRX230ED
Keyboard: Logitech UltraX Slim Mouse: Logitech LadyBug
Монитор: LG 22" L222WS

:srce:
Што ми крадеш компјутерот бе? Го имам истиот дома....Само графичката ми е LE место GE, и имам 200гб хард диск, друго се исто...:toe::pos::pos::pos:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
:) не бе :):) Ако крадев ќе имав 200GB hdd :gric: п.с. ти го крадам и бројот на мислења :pardon:

С

Спенсер

Гостин
Како да ги исклучам сите? Нема да ми прави проблеми? Ќе се подигне како што треба?:pos2:
Добро,не сите ама повекјето шо не ти требаат како антивируси и слични,

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Решив и јас да се регистрирам, па ова да ми биде првиот post, бидејќи хардверот ми е хоби :wink:
Куќиште Cooler Master Cosmos
Напојување Cooler Master Real Power M520
Процесор AMD 5600+ со Cooler Master Hyper 212
Матична плоча Gigabyte GA-Ma770DS3
Меморија 4GB (2x2GB) DDR II 800MHz
Графика Sapphire HD3870 512 DDR3 + Zalman vf700AlCu
HDD 150 GB
Монитор Samsung SyncMaster 2032BW

Е па толку за сега , матичната и графичката ќе ги сменам штом ќе излезат новите плочи со SB750 и HD4870.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Sephiroth дај те молам без навреда ама мислем дека сега направи многу голем филм. Братучед ми цел месец талкаше по компјутерски продавници и никаде не му излезе под 900евра оваа конфигурација.
BTW баш ме интересира како ке подигнеш за 15 секунди со Целерон ај те молам објасни ми пошто јас немам појма. Барем помогни ми мене јас да си го забрзам подигањето на мојот компјутер.:smir: :nesvest:
Не си правам филм, баш напротив факти ти кажував, а братучед ти незнам по кои продавници талкал толку, кај најголемите 5-6 цената е таа што ти ја пишав. А за второво помачи се малце, има секакви финти, не само со гасење сервиси ко што напомена Шедоумен.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Решив и јас да се регистрирам, па ова да ми биде првиот post, бидејќи хардверот ми е хоби :wink:
Куќиште Cooler Master Cosmos
Напојување Cooler Master Real Power M520
Процесор AMD 5600+ со Cooler Master Hyper 212
Матична плоча Gigabyte GA-Ma770DS3
Меморија 4GB (2x2GB) DDR II 800MHz
Графика Sapphire HD3870 512 DDR3 + Zalman vf700AlCu
HDD 150 GB
Монитор Samsung SyncMaster 2032BW

Е па толку за сега , матичната и графичката ќе ги сменам штом ќе излезат новите плочи со SB750 и HD4870.
Се арно ама зашто да ги менјаш матичната и графичката супер ти се, посебно графичката ЗАКОН Е....Сега засега Sapphire е најдобра графичка.
Немој секој месец штом излезе нешто ново право да го купуваш, тоа ти е совет од мене пошто така за**ав 2 компјутери.....

Не си правам филм, баш напротив факти ти кажував, а братучед ти незнам по кои продавници талкал толку, кај најголемите 5-6 цената е таа што ти ја пишав. А за второво помачи се малце, има секакви финти, не само со гасење сервиси ко што напомена Шедоумен.
Ај за**и тоа и онака не е мој компјутерот го немам дома така да нема што да се карам за него.....:pos2: :pos2: :smir:

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Се арно ама зашто да ги менјаш матичната и графичката супер ти се, посебно графичката ЗАКОН Е....Сега засега Sapphire е најдобра графичка.
Немој секој месец штом излезе нешто ново право да го купуваш, тоа ти е совет од мене пошто така за**ав 2 компјутери.....

Па графичката ќе ја сменам да можам Crysis да ја играм на максимум, сега уште не може да ја тера како што треба на рез. 1680x1050( нативна на мониторот) а плочата и така ми беше намера да биде привремена додека не излезе новиот чипсет. Плус многу ме нервира што не можам да ги регулирам кулерите( а ги имам 6 со тој на процесорот), па ќе сменам и производител, или ASUS или Abit( пред оваа имав Abit и воодушевен бев од неа, многу ми фали, што сакав можев да правам во bios -от,) со оваа коси искорнав...

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Па графичката ќе ја сменам да можам Crysis да ја играм на максимум, сега уште не може да ја тера како што треба на рез. 1680x1050( нативна на мониторот) а плочата и така ми беше намера да биде привремена додека не излезе новиот чипсет. Плус многу ме нервира што не можам да ги регулирам кулерите( а ги имам 6 со тој на процесорот), па ќе сменам и производител, или ASUS или Abit( пред оваа имав Abit и воодушевен бев од неа, многу ми фали, што сакав можев да правам во bios -от,) со оваа коси искорнав...
A za Crysis na max. ke ti trebaat dve 4870 :) a garant i podobar CPU...

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
A za Crysis na max. ke ti trebaat dve 4870 :) a garant i podobar CPU...
Ќе пробам и ќе ти кажам, иако ако навистина има перформанси какви што најавуваат, можеби и ќе биде доволна :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom