Помош, проблеми, прашања, совети...

Siljo

Mercenary
Член од
20 јуни 2009
Мислења
71
Поени од реакции
34
Дали некој може да ми каже колку ке ме чини промена на екран за HP 4710s 17.3 inc. и каде е е најефтино и квалитетно, екранот е удрен со тап предмет и 80% бел 20% црн

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Имам АСУС K56C SonicMaster

Од кога ми е форматиран најверојатно не ми се ставени оргинал драјвери за SonicMasterot пред тоа имав многу посилен звук и чистина, сега не е така, некој ако не му е тешко да ми каже каде да најдам да инсталирам и слично, имам Windows 8.1 инсталирани ми се драјверите од страната на АСУС, али незнам шо е проблемот

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Имам АСУС K56C SonicMaster

Од кога ми е форматиран најверојатно не ми се ставени оргинал драјвери за SonicMasterot пред тоа имав многу посилен звук и чистина, сега не е така, некој ако не му е тешко да ми каже каде да најдам да инсталирам и слично, имам Windows 8.1 инсталирани ми се драјверите од страната на АСУС, али незнам шо е проблемот
Кој Realtek audio драјвер го имаш?

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Член од
1 април 2009
Мислења
679
Поени од реакции
579
Тастатурата на лаптопот нешто ме зафркава, пишувам брзо но не ги печати сите букви, како да кажам, не реагира навремено, не се печатат букивте редоследно. Се случува да треба некоја буква два пати да ја претиснам за да се испечати.

И тачпадот исто така кога ја поместувам стрелката не реагира нешто навремено..веќе два дена ми е вака..

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
Имам проблем со компјутерот. Кога го палам не го подигнува windows-от застанува до тука

Пробав со xp и со седмица и со двата исто прави.
Помага само hiren`s boot cd ако го бутирам и ако одберам boot from hard drive тогаш го подига widows-от.

Дали знае некој што може да биде?

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пред се рестартирај го BIOS-от на дифолт, избади ја батеријата од матичната со исклучен компјутер нормално, почекај 2 минути, врати ја назад и пробај пак.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
Пред се рестартирај го BIOS-от на дифолт, избади ја батеријата од матичната со исклучен компјутер нормално, почекај 2 минути, врати ја назад и пробај пак.
Ако ова беше одговор на мојот проблем пробав но не успеа пак исто прави.
Друго решение?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пробав и тоа го ставив и прв да го бутира и втор никако не сака.
Извади го скроз цд-то, одштекај го од напајање......па пробај пак, ако нејќе и така пробај со друг хард, или истиов стави го на друг сата порт. Која конфиуграција?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
Извади го скроз цд-то, одштекај го од напајање......па пробај пак, ако нејќе и така пробај со друг хард, или истиов стави го на друг сата порт. Која конфиуграција?
Го извадив цд-то, го ставив хард-от на друг порт и пак истото. Само не пробав со друг хард зошто немам. Инаку заборавив да напоменам дека ова ми се случи откако сакав да инсталирам ZORIN OS и со инсталацита ја форматирав C партицијата каде што претходно ми беше XP-то и тогаш ми се случи ова кога се рестартира за да продолжи со инсталацијата и допре каде што допира сега. Пробав повторно да инсталирам XP но исто. Пробав да инсталирам седмуца но ми бараше драјвери од двд ромот што претходно немаше потреба од нив кога сум инсталирал седмица. Стварно не знам што се случува.

Kajgana Shop

На врв Bottom