- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
И јас кога ќе се опијам,и бидам дрво пијан,на огледало нема да си го препознаам својот лик.Но тоа не ми било заклучок дека сум некој друг,во друго тело.[DOUBLEPOST=1418762853][/DOUBLEPOST]
Бог не е бог туку тоа е Севишниот,Создателот.Постои од секогаш,насекаде,не е тоа Христос.Тоа е Јахве,кој Евреите не го гледале во човечки лик,како што го прикажува христијанството.Читај јудеистички книги,кабалистички,и ќе ти биде појасно.Не се ослонувај на филмови кои имаат емоции кои не водат во вистински правец на осознавање.Секоја книга која ќе ја прочиташ размислувај исправно,не треба се што ќе прочиташ да го сватиш сериозно.
Има еден стих во Библијата каде Господ Бог му се обраќа на верникот со синко, не се плаши од разобличувањата. Тоа се однесува токму на мојот случај што го спомнав. Ск осакаш верувај ако сакаш не верувај, но јас кога ја отворив Библијата таа се отвори токму на овој стих. Тоа уште еднаш ме ме вознемири и вчудоневиди, зашто ништо не беше случајно и прекоу тој стих Господ Бог проговори со мене.