Добар мултивитамин ти е 800-900 денари.Дали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Читам по нетов и нема никакви независни клинички студии шо ги поткрепуваат тврдењава за ZMA стаков дека качуе тестостерон и помага при спиење, мускулен раст и тако даље, па ме интересира дали во реалноста се осеќаат некакви ефекти?
Друго добив ваучер од 1500че шо можам да ги потрошам во аптека, па ако може може некој @sajSiGa, @Myers, да ме советува со шо би било најдобро да се опремам?
Првичната замисла ми е да си зеам мултивитамини, размислувам за ZMA стак ама ми требаат мислења, и незнам шо друго би земал.. креатинка иам, л-карнитинка ако ми остане нешо можеби би земал, зелен чај, чат пат нешо ако бендисам..
Не побара од мене совет ваљда бидејќи не ме познаваш али си земам за право да ти дадам.Дали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Читам по нетов и нема никакви независни клинички студии шо ги поткрепуваат тврдењава за ZMA стаков дека качуе тестостерон и помага при спиење, мускулен раст и тако даље, па ме интересира дали во реалноста се осеќаат некакви ефекти?
Друго добив ваучер од 1500че шо можам да ги потрошам во аптека, па ако може може некој @sajSiGa, @Myers, да ме советува со шо би било најдобро да се опремам?
Првичната замисла ми е да си зеам мултивитамини, размислувам за ZMA стак ама ми требаат мислења, и незнам шо друго би земал.. креатинка иам, л-карнитинка ако ми остане нешо можеби би земал, зелен чај, чат пат нешо ако бендисам..
Истото што ти го напиша Greg Braden и јас го имам осетено од ЗМА така да дефинитивно некој ефект од него има, е сега дека е нешто посебно видлив тоа тешко да се каже. Јас би ти препорачал ЗМА или добар мултивитамин како што ти кажа JETKUNDOДали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Дали има врска каков цинк и магнезиум или не е битно?Не побара од мене совет ваљда бидејќи не ме познаваш али си земам за право да ти дадам.
ЗМА јас земам и реално бенефиција незнам каква очекуваш, али на мене ги осеќам следните промени:
Подлабок глас додека ја земам и тоа доста подлабок дури како зарипнат сум.
Погуста сперма. Уште повеќе што ме нервира и незнам конкретно дали ми е од тоа влакна по мене бидејќи сум како некоја мечка обраснат буквално целиот, освен на главата каде што ми паѓа
Сила речиси и да не сум осетил нешто повеќе бидејќи сум стигнат до некое плато за кое малку потешко можам да го пробијам само со ЗМА или било кој друг обичен додаток.
Сум зел и трибулус неколку пати, но конректно слични бенефиции имав така да си земам нон стоп комбинација ЗМА од аптека (цинк зегин, хелиран магнезиум последно најдов во космо и зедов 5 паковања од 50 таблети така да одамна не ми притребал и б6 од зегин обичен, имав земено и тој од синерџи мислам беше 350 денари 50 мг али не добив ништо повеќе како бенефит.
Може да си земиш магнезиум, цинк, а и некој добар мултивитамин за ваучерот зијан нема да имаш само ќар, али чудо не очекувај
Cink vo osnova sluzi za zacvrstuvanje na tkivata dodeka magnezium protiv grc vo muskulturata I ne vlijaat ne spienje. Heliranite se resorbiraat komplet no I drugite pomagaat.Дали има врска каков цинк и магнезиум или не е битно?
Ти мења у спиење?
Chelated барај да ти пишува и на едното и на другото, најбрзо се апсорбираДали има врска каков цинк и магнезиум или не е битно?
Ти мења у спиење?
Фала брат! поштуемChelated барај да ти пишува и на едното и на другото, најбрзо се апсорбира
И тоа како помага при спиење магнезиум.Cink vo osnova sluzi za zacvrstuvanje na tkivata dodeka magnezium protiv grc vo muskulturata I ne vlijaat ne spienje. Heliranite se resorbiraat komplet no I drugite pomagaat.
Дали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Pomaga za polesen son ne za ne spienje na toa mislev.И тоа како помага при спиење магнезиум.
Stom gi opusta grcevte vo muskulite se podrazbira.Pomaga za polesen son ne za ne spienje na toa mislev.
Ili treba da crtam da me razberat?
Ја неам ама чисто ме интересира зошто прашуваш?Дали некој има искуство со спирулина
Ја разгледувам како алтернатива за мултивитамин, зошто и самиот верувам дека синтетски добиени витамини во лабораторија не се баш биорасположливи и адекватни за организмот како науката што ги денес сфаќа.Ја неам ама чисто ме интересира зошто прашуваш?