Бодибилдинг суплементи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имам за продавање еден N.O Xplode од 450gr, суплементот го знаат сите што е како е да не го објаснувам сега, нов, неотпакован, некористен ми излегоа некои други планови го продавам. 1500ден

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Дали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Читам по нетов и нема никакви независни клинички студии шо ги поткрепуваат тврдењава за ZMA стаков дека качуе тестостерон и помага при спиење, мускулен раст и тако даље, па ме интересира дали во реалноста се осеќаат некакви ефекти?
Друго добив ваучер од 1500че шо можам да ги потрошам во аптека, па ако може може некој @sajSiGa, @Myers, да ме советува со шо би било најдобро да се опремам?
Првичната замисла ми е да си зеам мултивитамини, размислувам за ZMA стак ама ми требаат мислења, и незнам шо друго би земал.. креатинка иам, л-карнитинка ако ми остане нешо можеби би земал, зелен чај, чат пат нешо ако бендисам..

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Дали некој (од по искусните) зема ZMA стак и дали осетил некакви реални бенефиции од истиот?
Читам по нетов и нема никакви независни клинички студии шо ги поткрепуваат тврдењава за ZMA стаков дека качуе тестостерон и помага при спиење, мускулен раст и тако даље, па ме интересира дали во реалноста се осеќаат некакви ефекти?
Друго добив ваучер од 1500че шо можам да ги потрошам во аптека, па ако може може некој @sajSiGa, @Myers, да ме советува со шо би било најдобро да се опремам?
Првичната замисла ми е да си зеам мултивитамини, размислувам за ZMA стак ама ми требаат мислења, и незнам шо друго би земал.. креатинка иам, л-карнитинка ако ми остане нешо можеби би земал, зелен чај, чат пат нешо ако бендисам..
Добар мултивитамин ти е 800-900 денари.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Не побара од мене совет ваљда бидејќи не ме познаваш али си земам за право да ти дадам.
ЗМА јас земам и реално бенефиција незнам каква очекуваш, али на мене ги осеќам следните промени:
Подлабок глас додека ја земам и тоа доста подлабок дури како зарипнат сум.
Погуста сперма. Уште повеќе што ме нервира и незнам конкретно дали ми е од тоа влакна по мене бидејќи сум како некоја мечка обраснат буквално целиот, освен на главата каде што ми паѓа :)
Сила речиси и да не сум осетил нешто повеќе бидејќи сум стигнат до некое плато за кое малку потешко можам да го пробијам само со ЗМА или било кој друг обичен додаток.
Сум зел и трибулус неколку пати, но конректно слични бенефиции имав така да си земам нон стоп комбинација ЗМА од аптека (цинк зегин, хелиран магнезиум последно најдов во космо и зедов 5 паковања од 50 таблети така да одамна не ми притребал и б6 од зегин обичен, имав земено и тој од синерџи мислам беше 350 денари 50 мг али не добив ништо повеќе како бенефит.
Може да си земиш магнезиум, цинк, а и некој добар мултивитамин за ваучерот зијан нема да имаш само ќар, али чудо не очекувај :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Истото што ти го напиша Greg Braden и јас го имам осетено од ЗМА така да дефинитивно некој ефект од него има, е сега дека е нешто посебно видлив тоа тешко да се каже. Јас би ти препорачал ЗМА или добар мултивитамин како што ти кажа JETKUNDO

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не побара од мене совет ваљда бидејќи не ме познаваш али си земам за право да ти дадам.
ЗМА јас земам и реално бенефиција незнам каква очекуваш, али на мене ги осеќам следните промени:
Подлабок глас додека ја земам и тоа доста подлабок дури како зарипнат сум.
Погуста сперма. Уште повеќе што ме нервира и незнам конкретно дали ми е од тоа влакна по мене бидејќи сум како некоја мечка обраснат буквално целиот, освен на главата каде што ми паѓа :)
Сила речиси и да не сум осетил нешто повеќе бидејќи сум стигнат до некое плато за кое малку потешко можам да го пробијам само со ЗМА или било кој друг обичен додаток.
Сум зел и трибулус неколку пати, но конректно слични бенефиции имав така да си земам нон стоп комбинација ЗМА од аптека (цинк зегин, хелиран магнезиум последно најдов во космо и зедов 5 паковања од 50 таблети така да одамна не ми притребал и б6 од зегин обичен, имав земено и тој од синерџи мислам беше 350 денари 50 мг али не добив ништо повеќе како бенефит.
Може да си земиш магнезиум, цинк, а и некој добар мултивитамин за ваучерот зијан нема да имаш само ќар, али чудо не очекувај :)
Дали има врска каков цинк и магнезиум или не е битно?
Ти мења у спиење?

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Дали има врска каков цинк и магнезиум или не е битно?
Ти мења у спиење?
Cink vo osnova sluzi za zacvrstuvanje na tkivata dodeka magnezium protiv grc vo muskulturata I ne vlijaat ne spienje. Heliranite se resorbiraat komplet no I drugite pomagaat.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Освен ако секојдневно не практикуваш тренинзи со висок интензитет, и имаш нормална (читај балансирана) исхрана, тогаш веројатно немаш недостиг на овие минерали.
Поради тоа не очекувај голем бенефит, да не биде оскудно да пишам дека и воопшто никаков.

Ако имаш денар плус, или ете купон освен како што веќе ти препорачаа за мултивитамини, нема да ти штети доколку ги имаш и нив во фиока :icon_lol:

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ја неам ама чисто ме интересира зошто прашуваш?
Ја разгледувам како алтернатива за мултивитамин, зошто и самиот верувам дека синтетски добиени витамини во лабораторија не се баш биорасположливи и адекватни за организмот како науката што ги денес сфаќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom