Хмм дали истите тие кои беа против мерката на владата за воведување на државен испит сеуште се против после изјавата дека таа мерка нема да важи за нив? Јас познавам многу што ги боли к**от за државниот испит и самите викаат: "Ај па баш ме здоболе мене не ме фаќа".. Епа се дур има вакви кои само мислат на себе нигде не идеме... Плус стварно јас не знам како може еден предмет да се оцени со 5 прашања? Па јас да одговорам на 5 прашања на мој испит, па уште со заокружување, не да паднам, туку ќе ми стават 0 на тестот... Да не набројувам уште милион причини зошто ова не треба да се воведе... Само знаете едно што се прашувам.. Дали со воведувањето на оваа мерка, сите оние работодавци кои ќе бараат лица за вработување, ќе им биде гајле каде студентот завршил факултет - дали на приватен или државен.. Со оваа мерка според мене, а мислам дека и вие би се сложиле, треба да се израмнат приватните факултети и државните. Ако некој студент на приватен факултет го положил државниот испит значи дека има знаење за 6 и тогаш во тој случај е скршен митот дека од приватен факултет излегуваат само необучени кадри.. Ако тоа не биде така и пак лицата со приватна диплома бидат покажувани со прст и бидат дисриминирани од работодавците, иако имаат положено државен испит, тогаш и оваа позитивна работа што ја најдов од милион негативни е уште причина државниот испит да не се воведе.
ПС: Ова размислување е мое и ќе напоменам дека не сум подржувач на ваква мерка од страна на министерството за образование.