Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите светсково клубско првенство овие Јужно Американци
Круз Азул за вечер кец.австралците имаат некои проблеми со нивната управа,незадоволни се од платата поради поголемиот број утакмици оваа сезона. башка и полупрофесионалци се,за разлика од мексиканците,кои важат за сериозна екипа

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

@Tomasino дај некој ракомет за денес ако ти се наоѓа, треба да частам сум препишал неколку пати и сум си зголемил доста на добивка со ракометите што ги постираш :)

Тешки некако ми се гледаат утакмициве за утре, едвај 5 селектирав што треба да тепаат / или вреди да се изиграат за победа со оглед на коефициентот.

Burnley - Southampton 2 1.75
- По три пораза во серија (од јаки тимови) Саутемптон мислам ќе се врати со победа тука, не беа лоши и на утакмиците кои изгубија имаа доста шанси што верувам со послаби тимови како Барнли полесно ќе ги реализираат. Барнли на 15 натпревари има постигнато само 10 гола, убедливо најлош напад и мислам нема што да бараат на утакмицава - треба да оди чиста двојка.
Konyaspor - Galatasaray 2 2.00
- Немаат пораз сезонава Кониаспор на домашен терен, поризичен тип е ова со оглед на тоа што Галатасарај не е баш во топ форма ама доста поквалитетен состав имаат така да ќе ја изиграм.
Osijek - Lokomotiv Zagreb 2 3.10
- Осијек моментално е во зоната за испаѓање и на последниве 10 натпревари имаат 7 порази 1 нерешено и 2 победи, имале проблеми со финансиите во клубот и сегашниот сопственик на клубот најавил дека е можно негово заминување. Настрана тие проблеми имаат и проблеми со повреди и суспендирани играчи поради картони, од друга страна Локомотив е фарма-клуб со млади играчи на Динамо Загреб и нема да ме чуди ако Мамич ги бутка нив до 3то место (наместо Хајдук) со цел промовирање на играчите во Европа лига и дигање на нивната цена.
Bastia - Rennes 2 2.50
- Рен изненадуваат сезонава на последните 10 натпревари имаат 7 победи, 2 нерешени и 1 пораз минатото коло од Монпеље 4-0, настрана високиов пораз на последната утакмица имаа одлична партија против Марсеј победа 2-1, против Монако победа 2-0 и имаат солиден тим што мислам до крајот ќе се бори со Сент Етијен, Бордо и Монако за тоа 4то место во лигата. Бастија чист просек, многу слаб напад и се на дното на табелата плус имаат повредени/суспендирани играчи а некои се и неизвесни за утрешниот натпревар (Скулачи, Пино. Мабалоу). Добри шанси има за 2ка

Од овие 4 ќе искомбинирам јас нешто до кај 5-6 коефициент..
Од сабајле може да ја пробам и сингл на ситно Марек - Берое 1 на нет има околу 15, кај нас во бетсити има највисок коеф 10.5
Ги изиграв јас уште сабајле Саутемптон 2ка 1.8 на нет имаше, Локомотив Т2 2+ некако ме примами повеќе 2.45 имаше коеф се надевам дека ќе ги потрефиме :)

Инаку други за денес
Лас Палмас АХ(0) 1.6
Круз Азул 1
Честер Ах(0) 1.8
Novara T12+ 1.45[DOUBLEPOST=1418476431][/DOUBLEPOST]
Моцарт ми е на 50 метри али ја избегнувам поради што се пониски коеф, али од кај ги ископуваш игриве барем јас не ги имам во билтен видено, а и утакмициве хахха од земји каде што немаат ни копачки :Кезец:

и Осијек се од “послушните“ на Мамич, нема да сака да испаднат, денес изгледа ќе бидат поклон 3 бода за домаќинот..............

и Осијек се од “послушните“ на Мамич, нема да сака да испаднат, денес изгледа ќе бидат поклон 3 бода за домаќинот..............

Не би рекол, се жалат дека судиите (кои ги држи Мамич инаку) суделе против нив.

A uz sve to Osijek je, očito, na „nišanu“ i sudaca u HNL-u koji mu sve češće kroje, a ne dijele pravdu. Sumnjam da u takvom ozračju netko vidi sebe u ulozi klupskog spasitelja.
http://nk-osijek.hr/vijesti/18/mihin-osvrt-nema-sada-uzmaka-treba-zavrsiti-zapoceto/

Што одбрани голманот на Дерби сега:eek:, ако некој ја чека 3+ го заеба максимално :kuracc:

A uz sve to Osijek je, očito, na „nišanu“ i sudaca u HNL-u koji mu sve češće kroje, a ne dijele pravdu. Sumnjam da u takvom ozračju netko vidi sebe u ulozi klupskog spasitelja.
http://nk-osijek.hr/vijesti/18/mihin-osvrt-nema-sada-uzmaka-treba-zavrsiti-zapoceto/

Прееска прочитав дека Локомотив игра без 8 првотимци.

секоја година иста приказна со Осијек,во големи проблеми поради безпарица,спасување од испаѓање во последните кола со магични победи над послушните тимови на Мамич......коефициентот е во пад од 2.20 за Осијек пред почеток е 1.90........ајде баш денес ќе видиме дали Мамич се откажал од Осијек,токму денес можат да се потврдат некои работи..........

Ај баш ќе видиме, инаку @Кирца кај ја прочита таа информација ? Дека јас скроз нешто обратно прочитав, имале проблеми со повреди/суспендирани играчи Осијек.

Ај баш ќе видиме, инаку @Кирца кај ја прочита таа информација ? Дека јас скроз нешто обратно прочитав, имале проблеми со повреди/суспендирани играчи Осијек.

Еве на какво инфо јас налетав

Osijek have one important missing for this game in absence of Tomislav Sorsa, but missings of Kurtovic, Bralic or Barisic are actually good for Osijek because they are among the worst players in the club.

Lokomotiva will play today without 8 players from which 7 played in 15 or more games this season, so they will be much weakened.

JOSIP CALUSIC - central defender- 16 apps
MARIO MUSA - left back - 16 apps, 2 goals, 2 asists (team captain)
JERKO LEKO - defensive midfielder - 15 apps, 2 goals (vice-captain)
LUKA BEGONJA - defensive midfielder - 17 apps
DAMIR SOVSIC -left midfielder - 15 apps, 3 goals, 6 asists
JAN DOLEZAL - forward - 15 apps, 3 goals, 1 asist
ANTE RUKAVINA -centre forward- 15 apps, 2 goals, 5 asists
FILIP MRZLJAK - defensive midfielder- 3 apps

All of them except Mrzljak are very important players, and regular in starting eleven (except Dolezal who mostly played as a best substitution this season, but is also very important especially in absence of Rukavina).

Also, Lokomotiva is actually Dinamo's reserve squad, and Dinamo chairman Zdravko Mamic is in great relationship with Osijek... Current Osijek coach Rukavina will be fired for sure if Osijek fail to win today, and Rukavina came in Osijek from Dinamo where he had been coach assistant so ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom