Рецепти за во блендер

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Предлог, од каде да купам блендер?
Зависи за колкав буџет станува збор.

http://www.topshop.com.mk/dom-kujna/kategorii-za-domot/gotvenje/nutribullet.html

Ова е добра и исплатлива опција.
Поефтини варијанти имаш во Нептун само гледај да е со поголема волтажа и ножевите на блендерот да се во различна висина, така најдобро мели се.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Па 7000 и не е евтино, гледам во Нептун од 1500 до 3000 денари има, малечки.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Правено е во нутрибулет, може и блендер. Малку претерав со количината на овошјето. :rolleyes:

received_10204668027133308.jpeg.jpg

Банана, киви, портокал, спанаќ, малини, капини, јагоди, брусница, аронија, бадеми, нане и семки од тиква. Вода има само пола филџан и затоа е за со лажичка. :))

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Зависи за колкав буџет станува збор.

http://www.topshop.com.mk/dom-kujna/kategorii-za-domot/gotvenje/nutribullet.html

Ова е добра и исплатлива опција.
Поефтини варијанти имаш во Нептун само гледај да е со поголема волтажа и ножевите на блендерот да се во различна висина, така најдобро мели се.
Пардон за оф топик ама не најдов друга посоодветна тема :oops:
Деновиве разгледувам да си купам блендер и се мислам помеѓу Nutribullet и некој блендер од Teхно Маркет или Нептун. Е сега не ми е јасно, дали Nutribullet има нешто плус од другиве блендери како на пример овој од Philips или овој од Electrolux?
Гледам по спецификациите иста моќност има моторот, функциите колку што можам да видам се слични, а лично во другиве производители имам повеќе доверба отколку во Топ Шоп производи, но сепак гледам доста луѓе се задоволни со Nutribullet-от. Вреди ли да се земе или ги нуди истите функции како другите блендери што се продаваат во тој ранг на цена?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
@AlternativeF и јас бев во истата дилема. Ми беше логично ако е иста моќност дека и исто ќе ги разградува состојките.
Сестра ми има на Филипс, малку постар модел ама со исто моќност како нутрито. Смутито кај нејзе никогаш не ми е исто како моето дома. Дали има нешто плус во кое не се потрудив да истражам, не знам.
Друго, мелење на семки ( ленено, сусам, семки од тиква ), јаткасти производи, бисквити .. многу побрзо ги прави во прав, не му требаат многу пулсирања.
И, на сестра ми блендерот нема сила да изблендира замрзнато овошје, треба да е полузамрзнато. Во нутрито го оставам 5 минути и мака нема.

Ова е лаички одговор и може е само субјективен ама јас сум навистина презадоволна.

Можеби ќе се најде и некој друг да ти помогне за да се одлучиш полесно.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
И *Надгледува ја темата*.

Портокал, круша, јаболко и мед. Вкусот беше за пофалба. Јас пошто сакам кога е потечно му ставив и вода.

Едит: Кора од портокал или лимон, ставате да се бленда?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693

Портокал, круша, јаболко и мед. Вкусот беше за пофалба. Јас пошто сакам кога е потечно му ставив и вода.

Не. Отров се корите од што се прскани, плус што горчи така.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Ако ја измиеш убаво можеш да ја ставиш. Стави ги во сад со вода и сода бикарбона или вода и оцет да постојат некое време после исплакни ги убаво и стави ги.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Не. Отров се корите од што се прскани, плус што горчи така.
знам дека горчи, затоа прашав, ми кажувале другари што ставале и им било убаво. Еве Зајче кажа како може да се стави.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Знам како може да се стави ама не гледам зошто кора би корсител кога го убива вкусот.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Сликав за да и покажам на сестра ми, но еве и тука ќе ставам...

две лажици овесни снегулки
една лажичка кокосово масло
банана
неколку оревчиња
соино млеко во прав
малку цимет (само го промешав, затоа се познава)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468

Зависи... Ако зимаш од двор/берено непрскано, да. Во никој друг случај.

Искрен да бидам, имам дома еден нутрибулет, има свои мали недостатоци, иако по мене е блендер парекселанс. За цитрести овошки (лимон, грејп итн) не го користам, останува многу пулпа. За грозје избегавам бидејќи останува многу од кожата и грозна е, се лепи за грло. Исто и за боровинки.
За јаткасти плодови е ѕверско, исто и за јагоди, банани и кајсии/праски. Најчесто јаболко/цвекло/морков за маса, пола банана за слатко и еден лимон цеден на страна за убивање монотонија :D.
Одличен е исто и за разни сосови и хумуси, мада се` уште немам истражено што и како да мешам. Некои рецепти околу последново, само да не инволвираат чиста сахароза?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Ајде да ја живнеме малце темава.
Сезона е на јагоди, кажете некои омилени рецепти за смути со јагода.

Kajgana Shop

На врв Bottom