Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.348
Поени од реакции
5.462
жити се, како се полага инаку на правен освен ако не со дадени прашања, кој ги учиш на памет?
се лажеш ако мислиш дека проблемот е од сега. проблемот е со години. мои двајца школски другари, едниот купи диплома од туризам од охрид, другиот не беше ни на упис, ни на исипт, ни на едно предавање, тераше паралелно со мене година за година. он на шумарски, јас на градежен.
јас одев пешки од хром до буњаковец (буквално) бидејќи толку им беше длабок џебот на моите, он не знаеше каде е шумарски, а како што реков паралелно теравме.
да не збориме како е во тетово, или во охрид како најјак пример.

секој си има право на свој став, јас против не сум. имам и зошто
Ти човек сфаќаш ли дека ова НЕ СЕ реформите кои ќе го подобрат образованието.
Како што и од екстерното немаше корист така и од ова.
Се надам ќе сфатиш.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250

Не ме сфаќај погрешно, ама постов ти почна со едно, a ти заврши со војна и со Русија. :D
Пука филм бре, јас не сум студент бев во најголемите студентски протести кршевме палевме мававме врескавме (пред 16 ина години) ама да ти бројат дали биле 2000 дали биле 3000 абре масовен протест е значи има бројка , не ми е јасно шо се бранат 300 закони кои наштетуваат на народот се изгласаа за 4 5 месеци и сите ние мрчиме и молчиме, а за војната спинот е реалноста 3та светска наскоро ке летаат нуклеарки ама на шител и к5 си молчат

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пука филм бре, јас не сум студент бев во најголемите студентски протести кршевме палевме мававме врескавме (пред 16 ина години) ама да ти бројат дали биле 2000 дали биле 3000 абре масовен протест е значи има бројка , не ми е јасно шо се бранат 300 закони кои наштетуваат на народот се изгласаа за 4 5 месеци и сите ние мрчиме и молчиме, а за војната спинот е реалноста 3та светска наскоро ке летаат нуклеарки ама на шител и к5 си молчат
Те сфатив што сакаш да кажеш, затоа и ти напоменав дека не сакам да ме сфатиш погрешно, само интересен ми беше прелазот во постот од бројки на протест до Конгресот во Америка и војна со Русија. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Одличен протест беше ова.

Ако навистина се грижат за образованието и квалитетот, тогаш зошто бараат партиска книшка а не диплома?

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Те сфатив што сакаш да кажеш, затоа и ти напоменав дека не сакам да ме сфатиш погрешно, само интересен ми беше прелазот во постот од бројки на протест до Конгресот во Америка и војна со Русија. :)
412 воте фор 10 воте агаинст др јбг , на протестите во 97 98 беше организатор вмро20% студенти 79 посто средношколци.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
@Brutus Колку излегоа на протест? Ги изброи? Или уште броиш? :sekc:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Овие што се на страна на #Ж (сите знаеме дека тој им е мегамајнд) се затекнати од протестот на студентите затоа што прв пат во владеењето на погоре спомнатиот #Ж се случува ваков НЕЗАВИСЕН (не партиски) отпор за некоја негова фикс идеја.
Е сеа бараат начини како да го оспорат успехот на студентите, кутрите се фатени на спиење и сеа им гори под нозе, ама нека не ве плашат нивните патетични обиди.

Иначе баш ме интересира што ќе се дешава деновиве, како што кажав ова нешто е ново.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
@Brutus Колку излегоа на протест? Ги изброи? Или уште броиш? :sekc:
ма какви протести 2 бомби пукнале ДО полициски станици во куманово и гостивар ама тие биле само за да се спречи акцијата на тигрите, инаку денес имало студентски протести околу 2000 студенти од кои 400 стечајци од куманово, 125 од екстра мејн и 1300+ сдсмовци биле на некои си студентски протести.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Големо ДА за да се упишеш на факултет прво ти после за друго може да праиме муабет.:boksix:
безпредметно е тебе да ти се одговора, ама еве колку само да ти стаам до знање дека е така.
Ај вака.

Да се плашам. Затоа што не знам дали е исто полагање на предмети во сесија кои си ги слушал до вчера или полагање на предмети кои си ги слушал пред неполни 2 години. Замислата за високото образование мене ми се сруши и се демотивирав откако помина еден семестар затоа тоа што го очекував не го добив.

Студентите предложија дебата, каде што надлежните ќе ги сослушаат нивните ставови. Надлежните ја одбија таа дебата. Постојано се пека дека ќе има дебати, но тие се од затворен тип во кој престојуваат само „одбрани“ студенти.

Како ми е од здрав разум прашањето? Те прашав дали со ова мислиш дека ќе се реши проблемот? Јас мислам не. Јас мислам дека проблемот е во огромниот број на отворени факултети, примањето на работа со партиски книшки и добивањето отцени со врски.

Биди уверен дека истите што сега поминуваат со незнаење, ќе го поминат и државниот испит а изживувањето пак ќе биде кон тие кон кои е и сега, кон тивките студенти.

Против државен испит сум и затоа што е противуставен и затоа што ми ги девалвира правата на студирање. Дали ти како веќе академски обучен граѓанин се согласуваш со нешто противуставно?

Убаво што си кажа дека си дипломиран градежен техничар. На УКИМ си дипломирал? Полагаше државен испит? Не.

Секако дека имаш право на мислење. Исто ко што и јас имам право на мислење дека ова ти е пост со рандом нафрлени работи. Затоа што не ти е првпат да имаш ваков недефинирано протекциски став.
што треба сега јас студија да напишам и да го елаборирам мојот став? нема потреба. ставот како став е доволен, и јас си го искажав.
јас посакувам да имало државен испит кога јас студирав. ме прашуваш, ти одговорам.
јас сум сведок на неправди од забавиште, преку основно, средно и факс. механизам немало. неправди секогаш ќе има, ама не од таков тип кој јас сум ги осетил на своја кожа, а и ден денес функционираат.

која студенска организација која ги преставува сите студенти и говори во нивно име, претходно внатрешно усогласени ставови, може да дебатира со министерството за други решенија? јас посакувам да има таква. нема
невладина организација?
да не се заебаваме.

протекциски став. секогаш можеш да го наклониш мојот став кон кого било. јас со тоа немам ништо. јас ничив став не реков дека е протекциски. мојот став е искрен, за подобро. како било кој го доживува стварно не ме засега. губење време е тоа

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Дали само мене ми се јавија да ме искараат оти се протестирало?
Озбилно, да фак?

И каков е тој испит на медицински државен, ѓоамити сите го полагале и не се бунеле, шо сеа па на нас ни било?

Ај овие што реално имаат ќар на не е*аваат ги разбирам некако, ама ова бре кретениве кои и самите се студенти, па се јавуваат?!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289

Kajgana Shop

На врв Bottom