- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Проценките са мегу 100 милиарда и 500 милиарда кубни метри.Реков јас од што сте патетични сега и вие самите гас ќе пронајдете.![]()
http://offnews.bg/news/Икономика_59/Б'лгарија-може-да-б'де-енергијно-независима-от-Русија_315944.html
http://www.euronews.com/2014/12/05/omv-petrom-ceo-gheorghe-black-sea-is-back-on-oil-and-gas-map/
Ништо не мешам, заштото проектите са поврзуване са един пак коп ТАП, втор пат кам ТАНАП. Ама тоа тежко да се свати.Каков почеток во 2017? Официјално се очекува во 2018 да започне со работа.
Ова што го пиша убаво е да се едуцираш пред да пишеше нешто за тебе важи.
Никој не меша Тап со Танап. Си ги мешаш ти работите.
Турција зошто да прима гас? Па ти викам економски сите си гледаат да ги зголемат капацитетите, сигурно нема да им одат економиите во рецесија.
Тој ми дава бројки за сегашни потреби, а за идни што правиме? Ме разбра ли ти нешто од цел пост што ти го пишав?
Едното е со интерконектор ком Турциja, другото е со интерконектор ком Грциja.
Русиja нема да има достап до ТАП,колкото и тоа да се сака.
Ти зборуваш за ТАП,а jaс ти зборувам и за ТАП и за ТАНАП,ТАНАП во последната си фаза е предвиден да стаса до 60 милиарда кубни метри и реално ке има два крака, един ке е ТАП, за коj се пениш со 20 милиарда кубни метри,а другиот наверно ке биде Набуко-Запад.Ај не испревртувај многу.
Еве ги бројките за Син Поток.
he total length of the Blue Stream pipeline is 1213 km, design capacity 16 billion cubic meters of gas a year.
The main partner in building the Blue Stream was the Italian company ENI, which has extensive experience building offshore pipelines.
In March 2014, the Blue Stream gas pipeline supplied its 100th billion cubic meter of Russian natural gas to Turkey. In 2013 the pipeline transported 13,6 billion cubic meter of gas.
Бројки од официјален Газпром.
Кај гледаш дека искористеноста е нешто над 50% ? 13,6 од 16 е 50 %
Слабо со природниве науки.
Значи капацитетот на цефките е тој. 20 билиони кубни метри годишно. Зборам за ТАП. Тап и беше опишан во првиот пост мој, ги грешиш апчињата изгледа.
Со спиновиве слабо нешто. Дури и да ја намали цената Русија за гас, ќе се настојува да се оди по алтерантиви поради политички причини.
И пишувај ми на Македонски од ова бвлгарскиот ништо не разбирам.[DOUBLEPOST=1418217586][/DOUBLEPOST]Реков јас. Царска Русија и СССР има две грешки кои ги направи кон Македонија а се однесуваат и на Бугарија.