Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.469
Се сеќаваш ли зошто се протестираше тогаш? Пишав и погоре и ние во Струмица излеговме но чекавме да ни поминат часовите. Затоа и реков оваа паѓање во несвест од оние кои тогаш не ни дозволуваа да излеземе за време на часевите е чисто лицемери.
Kako ne se sekjavam, togash se donese zakon da albancite mozhat da studiraat na pedagoshki fakultet na majchin jazik, togashnite Filip Petrov, Vlatko Gjorchevski i ecetra... go pochnaa protestot eden od najmasovnite i plus istiot bese so glad.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Со глад. :свиркам: И сите тие завршија во партијата која година покасно дојде на власт, а таа девојката, Китановска ли се презиваше, ја снема. Али ај, не би сакал оф-топик да идеме.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.351
Поени од реакции
5.463
Абе знаеш како, увек ќе има некој партиски уплетен да ги мрси конците ама додека се 1% такви за разлика од 99% прави, кој ги ебе.
Имам пријателчиња што се партиски улетени и не смеат да излезат а не дека сфаќаат зашто се протестира , дека не е против реформи туку против глупи реформи.
Ајде така и поздрав само напред.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Секоја чест на студентите, ретко да видам слика каде може да се видат сите топтан.
Бројката е сигурно од 7-10.000 студенти, додека овие што известуваат 2-3000, колку што ме држи сеќавањето за првиот протест известуваа дека биле околу 1000 студенти.
Дали биле партиски или не, тоа прашање не се поставува во демократија, туку во комунизам, затоа што таму има една партија или со неа или против неа.

Член од
22 февруари 2014
Мислења
172
Поени од реакции
27
Фино некој предложи, треба да се репортираат страните. Човек да умре од срам како информираа денес.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Уште интернет да забранат фали да им се плукнам у тоа тираните.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Учествуав во протестите за државна матура 2007ма, знам и после тоа како не седна директорот (со кој патем имав одличен однос пошто бев претседател/подпретседател на младинска) и ни трубеше како не треба да протестираме, тоа е за наше добро, па неоправдани бла бла....
Притисоци има ама оваа ваша генерација 93та и помлади покажува дека може да се справи, покажува дека знае, покажува дека има ’рбет.
Поради работа, не можев да го пратам маршот ама излегов и аплаудирав на цела колона на рекорд, кај бабичката што аплаудираше од тераса.

Морам да напоменам, според мене колку и да не постои опозиција, колку и да се пички безрбетни, треба да излезат и да го поддржат протестов за да се здрма малку власта.

Протестирав за Талант, протестирав и во Ѓорче. Никогаш генерално против власта, никогаш со доле влада парола ама волкава масовност на идни интелектуалци, без инцидент, сфака част, сфака част и со хаштаг #СфакаЧаст.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Значи колку ме нервираат телевизииве кога го употребуваат зборот “едвај“, ај да бевме 200 души па ќе речеш едвај.
Па и да бевме 2-3000 студенти, малце ли се тоа луѓе за протестот да биде неважен и незабележан од страна на медиумите. Ебате испраните мозоци. :sick:

И ја им лупнав рипорт на кур-иров.:misticen:

Kajgana Shop

На врв Bottom