Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки кај се наоѓа барака 3? Треба да идам на ова предавањава по астрономија што се одржуваат и таму ќе биле :D
Also, има у близина на факултетов паркинг, по можност бесплатен? :icon_mrgr:

Дечки кај се наоѓа барака 3? Треба да идам на ова предавањава по астрономија што се одржуваат и таму ќе биле :D
Бесплатен е :)

Бараките се од другата страна на факултетот, не кај таа од паркингот, кај Илинденска, туку позади. Ќе си ја оставиш колата на паркингот, ќе влезеш на електро, ќе излезеш од другата врата по ходникот, и одма десно ќе се упатиш, има три бараки :) нема шанси да утнеш, обично плакати ставаат кога има предавање од вакви размери.

Бараките:
Google Maps.png

Ај малце повеќе за ЕЕС ? дали е тежок овој смер? физиката и математиката ?и што можам да работам со овој смер?

Ај малце повеќе за ЕЕС ? дали е тежок овој смер? физиката и математиката ?и што можам да работам со овој смер?
Еден од полесните смерови на електро (немој да сфатиш дека се мине како на ФОН).
Ако те интересира повеќе струјата (ел. мрежи, машини, трансформатори, високи напони итн.) отколку програмирање, тогаш ќе ти биде лесно.
Физиката и математиката.. Ако ти оди математика ќе го поминеш факултетов од шала. Толку.

Да не знаете некој што дава теорија на електрични кола часови :)?

Се бара ли редовност на овој факултет?

Што точно се бара и колку се вредностите на елементите?
Zadacata treba da se resi so metod na nezavisni jazlovi potencijali i da se najdat naponot na voltmetarot i strujata sto ja pokazuva ampermetarot. R1=3omi, R2=2omi, R3=1om, R4=5omi,R5=10omi,R6=10omi, E1=20v, E2=10V, Is=100mA. Samo mala pomos za ravenkite natamu sam ke si presmetuvam.[DOUBLEPOST=1418240818][/DOUBLEPOST]
пс: За домашно ти е? :D
Da da :D Inace nemase ni da vezbam, posto i taka ostaviv za ispit nego mora da sobiram barem vaka poeni. Ako mozes samo ravenkite nekako da gi napises pa ja ke doresam.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom