Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Официјалниот состав обично го објавуваат на пола сат пред утакмица.
Kolku i da nesakam da priznaam no vo momentov Ljaic i mene mi izgleda podobar bidejki ima zavrsnica. Iturbe e podobar za vtoro poluvreme za zezanjata.
Незнам Љајич колку ќе успева да покрива во одбрана, затоа повеќе сакам Итурбе да игра пред него

Околу 20 часот ќе го видиме официјалниот состав, инаку и Мбива мора пред Астори, фрамцузинот има искуство со премиерлигашки екипи, а и добар се покажа против Сити на првата утакмица.[DOUBLEPOST=1418235480][/DOUBLEPOST]
Kolku i da nesakam da priznaam no vo momentov Ljaic i mene mi izgleda podobar bidejki ima zavrsnica. Iturbe e podobar za vtoro poluvreme za zezanjata.
Ми е страв да не ни фура во одбрана по неговата страна, нема навика да трча напред назад, а и нема сили за толку голем напор. Додека Итурбе е физички супериорен, секогаш покрива назад, а во исто време е спремен да удри шпринт во контра. Затоа за оваа утакмица му давам предност а Адем може во второ да го видеме.

Rete Sport - Pjanic will be on the bench for Roma against Man City. Instead midfield trio will be Keita, De Rossi and Nainggolan

Rete Sport - Pjanic will be on the bench for Roma against Man City. Instead midfield trio will be Keita, De Rossi and Nainggolan
Е ова е веќе изненадување, со неиграњето на Пјанич можеме доста да изгубиме во креирањата на нападите и изнасањето на топката. Сепак му верувам на Гарсија во оваа тактиќка замисла, а и Кеита е одличен при орханизација на нападите и знае да изнесе топка.

Е ова е веќе изненадување, со неиграњето на Пјанич можеме доста да изгубиме во креирањата на нападите и изнасањето на топката. Сепак му верувам на Гарсија во оваа тактиќка замисла, а и Кеита е одличен при орханизација на нападите и знае да изнесе топка.
Да, многу дефанзивен среден ред. За Кеита и Раџа сум - за, за ДДР не сум сум сигурен, во последно време има некои проблеми надвор од теренот и како да му се одразува во играта.

Да, многу дефанзивен среден ред. За Кеита и Раџа сум - за, за ДДР не сум сум сигурен, во последно време има некои проблеми надвор од теренот и како да му се одразува во играта.

Сепак колку и да е лош Де Роси, во дефанзива Пјанич неможе да направи ни пола од она што Даниеле е способен. Велам, не сум толку паметен да судам кој е подобро да игра, затоа му верувам на Гарсија, а искрено некако и јас се осеќам побезбедно со овие тројца и без Пјанич.

Сепак колку и да е лош Де Роси, во дефанзива Пјанич неможе да направи ни пола од она што Даниеле е способен. Велам, не сум толку паметен да судам кој е подобро да игра, затоа му верувам на Гарсија, а искрено некако и јас се осеќам побезбедно со овие тројца и без Пјанич.
Да, за тоа си во право. Со ДДР ќе сме посигурни. Сепак не е официјално, ќе видиме.

Morgan
Maicon - Manolas - Astori - Holebas
Nainngolan - Keita - Pjanic
Gervinho - Totti - Ljajic
Ova e toa izvolte neka kina vecer i srce na teren !!! Neka ni e so sreka pa da slavime za evropska prolet...
e439ce00ecc33407f18fbc3b2d6d8acf.jpg

99% tocno

Ke vidime kakvi instrukcii ke imaat na terenot...Jas bi go igral Astori pred Mbiwa i Pjanic pred DDR , no ajde samo da projdeme drugoto ne e bitno !

Секоја чест за навивачите :cuc:

Едносатвно немавте среќа а имавте доста шанси :([DOUBLEPOST=1418248201][/DOUBLEPOST]Да си ги кажам моите 2 центи.

Рома едноставно нема дефанзивна игра едноставно освен Стротман и оваа година изгубениот Де Роси нема способни играчи за дефанзивна игра и игра бункер, а во ЛШ баш мора тимот да биди способен да игра дефанзивен фудбал. Пак ќе речам не дека навивам за Јуве ама дефинитивно сме dark horse поради причината дека ги имаме Видал, Аса, Маркизио, Барзаљи, Бонучи, Киелини, Касерес па дури и Огбона ( ако игра во 4ка како во 4ката како Торино...) сето тоа се играчи кои знаат и можат да играат бункер и дефанзивен фудбал а тоа највеќе е потребно во ЛШ. Ова го дискутиравме со стар интераш уште на почетокот на сезоната. Знам дека немавте среќа со повреди ете на пр со Кастан. требаше да биди лидер ама едноставно неможи тимто да биди ориентиран околу еден дефанзивец само, тука мислам ве кошташе продажбата на педерчето Бенатиа. Како и да е главите горе, дефинивитно според мене требаше да одите понатаму.

Последно уредено:
Не заслуживме да одиме понатака. Се надевам дека Руди ќе се посвети на Серие А - do or die. Единствен бенефит на ЛЕ е тоа што првопласираниот се квалификува за ЛШ. Мислам дека тоа Рома може да го постигне преку лигата.

se slozivam so @DeviAngel ...
Nemamo ekipa nemamo kapacitet za da se odbranimo 90 minuti...
Zadnata linija i golmanot nemaja nekoi greski ovoj natprevar vo defanziva ,golot 1 padna po loso zatvaranje na prostorot ili ako sakate loso markiranje..Maicon isto taka go primetiv odbegavase 1 na 1 da odi koga protivnikot napagjase i se taka se povlekuvase na 2-3 metra od protivnickot igrac..Mozebi ova bese taktikata na Rudi,no da se branis 90 minuti prasanje na vreme ke bese koga ce primevme gol..A Roma ne smeese da primi gol po nikakva cena pa makar i da povedevme nie so 1-0 pak istata pesna ke bese pak trebase da go branime golot nekako...
Sredniot red navistina potfrli...Pjanic pobegna od odgovornost so sto Nainngolan prevzede se vo svoi race no Gragjanive go procitaja toa vo 1 poluvreme pa lesno nego i Gervinho gi zatvorija vo 2 poluvreme..
Ljajic se ke napravi i koga treba da pogodi ili vo redok slucaj da dodade on promasuva :/
Totti ne se vide !!! Pa da kako da se vidi ?? Pozicijata i ulogata so ja imase Totti sto mozese poveke da napravi ? Go stavil vo zonata kade sto trkacite caruvaat ,koja kontra on moze da ja povlece ??? Ulogata definitivno mu bese zgresena...
Na Rudi ova neka mu bide lekcija za vo idnina deka vo LS i sekade se izleguva so klasicen spic ( do dusa i go nemame za vakov natprevar )
Na Sabatini bi mu preporacal da dogovori na leto eden korpulenten ,mlad i iskusen golgeter pa togas da barame nesto pojke...
Glava gore Romanisti mozebi i premnogu baravme vo grupava na smrtta ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom