- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.272
Опрај се лепи.Те боли?
Бот!
Опрај се лепи.Те боли?
Бот!
Каква коинциденција, и јас сакав да го кажам истото за тебе, ама се потсетив дека ти воопшто не мислиш, а уште помалку па да имаш став.А убертрагедија е што ти мислиш дека имаш свој став.
Да ги достават барањата и да изборат учество на јавната дебата. Мислам дека веќе обезбедија учество, таму ќе ги искажат своите ставови. Иако како што кажав ова најмногу ги засега средношколците затоа што сегашните студенти нема да ги опфати промената.Кој е правиот начин за промена. еве просветли не?
Oh well, they always say that...Ајде бе, протест пффф Канал 5 кажаа дека никој немало на протест, слаба излезеност....
И да излезеа само студенти и само 100 пак ќе беа окарактеризирани како партиски.
Значи толку ниско падна Груевски да не ми се верува. Место да чуе што предлагаат студентите како реформи, он се фатил како слеп за стап и се прави најпаметен. И ќе имаш желба да останеш тука и да допринесуваш за државата how yes no. После натписите во Курир се срамам што живеам тука и што овие кретени ни ја водат државата.
Јас имам мој став и не ми е страв да го искажам. За разлика од тебе и таквите како тебе. Станавте безгласни букви, ко чип да ви имаат вградено во мозокот.А убертрагедија е што ти мислиш дека имаш свој став.
Дебата дарлинг? Со В факинг МРО? Кажи ми за една промена каде што постоела дебата и каде што ги смениле своите првични ставови?Да ги достават барањата и да изборат учество на јавната дебата. Мислам дека веќе обезбедија учество, таму ќе ги искажат своите ставови. Иако како што кажав ова најмногу ги засега средношколците затоа што сегашните студенти нема да ги опфати промената.
А зашто да мораме да се правдаме на некого дека не сме од една опозициона партија ?Иако ги подржувам политиките на Груевски можам само да потврдам дека етикитирањето на студентите му беше едена од најлошите и стратешки најнепромислени изјави досега. Тоа требаше и треба да му го кажат оние што се околу него.
Јасно е дека планираните реформи не се добро обмислени и дека треба да се седне и да се отвори потемелна дискусија за реформите кои МОРА да се направат во виското образование.
Како и да е исто така неможам а да не кажам дека сите кои излеговте не штедевте критики кон владата и тука имаше непотребни политички пароли кои си немат врска со протестот и навлегуваат во други сфери од друга страна немаше ниту еден единствен транспарент или порака до опозицијата да ве остават на мира и дека тоа се ваши протести и дека протестите се исклучиво против државниот испит и не треба да бидат алатка преку која сдс ќе собира политички поени.
Извини вака Џони, али на чија иницијатива е предлогов?Како и да е исто така неможам а да не кажам дека сите кои излеговте не штедевте критики кон владата и тука имаше непотребни политички пароли кои си немат врска со протестот и навлегуваат во други сфери од друга страна немаше ниту еден единствен транспарент или порака до опозицијата да ве остават на мира и дека тоа се ваши протести и дека протестите се исклучиво против државниот испит и не треба да бидат алатка преку која сдс ќе собира политички поени.